Παρασκευή
01/04/2011

Apple, Ετοιμάζει την πρώτη της 3D συσκευή;

Η Apple κατοχύρωσε αυτή την εβδομάδα πατέντα που αφορά την καταγραφή και τη σύνθεση εικόνων από πολλαπλές κάμερες. Η τεχνολογία αυτή αφορά προφανώς την λήψη 3D φωτογραφιών και video και δείχνει ότι η δημοφιλής εταιρία προσανατολίζεται στην δημιουργία φορητών συσκευών με τέτοιες δυνατότητες στο προσεχές μέλλον.
Apple 3D
Η πατέντα που κατοχυρώθηκε από την Apple, αφορά πιο συγκεκριμένα ένα σύστημα καταγραφής 3D εικόνων και video μέσω δύο καμερών, υλοποίηση αντίστοιχη με αυτές των υπολοίπων κατασκευαστών smartphones και tablet, όπως της LG και της HTC με τα LG Optimus 3D και HTC EVO 3D.

H διαφοροποίηση του συστήματος αυτού, είναι το γεγονός πως δεν θα χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες αλγορίθμους που καθιστούν δυνατή τη σύνθεση της 3D εικόνας, αλλά έχει αναπτύξει μια hardware λύση η οποία θα μπορεί να δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς την παραμόρφωση που παρατηρείται λόγω της χρήσης του παραπάνω software.

Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω, την προηγούμενη πατέντα που έχει κατοχυρώσει η Apple η οποία αφορούσε την τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά, μπορούμε να αναμένουμε την παραγωγή της πρώτης συσκευής από την Apple που θα προσφέρει ολοκληρωμένη 3D εμπειρία. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι το νέο iPod Touch 3D.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


7 Σχόλια

 1. Ο/Η teodore88 λέει:

  ή iPhone 5 3D ;-)

 2. Ο/Η yiannis pazouros λέει:

  εγώ τα το έλεγα καλύτερα Πρωταπριλιά 3D

 3. Ο/Η Χάρης λέει:

  Πρωταπριλιά ?

 4. Ο/Η georgecm λέει:

  Οχι… Δεν ειναι πρωταπριλιατικο! Το άλλο με το iPad 2 Android Honeycomb είναι :P

 5. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Ναι παιδιά εδώ οι πληροφορίες είναι αληθινές. Είπαμε πρωταπριλιά, αλλά δεν την έχετε την Apple ικανή να παρουσιάση μια 3D συσκευή? ;)

 6. Ο/Η Alan λέει:

  Καλό θα ήταν να βγάλει μόνο το iPod Touch με 3D, για να δούμε τις πωλήσεις του σε σύγκριση με το iPhone. Γιατί ως γνωστόν το iPod Touch είναι ένα iPhone χωρίς τα τηλέφωνα, και το 3G γενικά και πιό λεπτό. Και στο τελευταίο με κάμερα κατώτερης ποιότητας ;)

 7. Αν το iPhone 5 είχε 3d θα έκανε πάταγο αλλά και η τιμή θα ήταν τσουχτερή.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.