Apple, Όλες οι ιδεές που την κατηγορούν ότι έχει “κλέψει” μέσα από ένα infographic

Τι έχει περισσότερη σημασία τελικά; Να δημιουργείς κάτι από το τίποτα ή να εξελίσεις κάτι που έχει εφευρεθεί; Και όταν το αποτέλεσμα της εξέλιξης είναι τόσο καλό, είναι λογικό να ξεχνάς από που ξεκίνησε και απλά να απολαμβάνεις αυτό που δημιουργήθηκε; Η Apple έχει το μαγικό ραβδάκι και μετατρέπει οτιδήποτε σε αντικείμενο πόθου.

Στο infographic που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ιδεές που κατηγορείται η Apple ότι έχει “κλέψει” και οδήγησαν στη δημιουργία και εξέλιξη των συσκευών και των υπηρεσιών της.

, Apple, Όλες οι ιδεές που την κατηγορούν ότι έχει “κλέψει” μέσα από ένα infographic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αγγελος χυτηρογλου

Ελα να βλεπω τσακωμους 😛

azriel84

κάτσε να πιάσω τα πασατέμπο!

MixalakisS

Εεεεεμ, το γραφικο περιβαλλον στους υπολογιστες βγηκε απο τη xerox αλλα ποτε επισημα, το πηρε η apple και το εκλεψε η MS (γνωστή η ιστορία…). Επίσης unix based ειναι, οποτε τι έκλεψε ακριβως ? 😛 χαχαχαχα

marios1508

Μα όλοι από το Xerox Parc πήραν( ή αν θέλετε έκλεψαν) ιδέες για την απεικόνιση μέσω pixels στις οθόνες!! Στη βιογραφία του Steve Jobs τα λέει ξεκάθαρα για τις επισκέψεις όλων των μετέπειτα “γκουρού” της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο την εποχή εκείνη!

iphone_user

Αυτη η εκφραση που χρησιμοποιησατε στο techblog ”Η Apple έχει το μαγικό ραβδάκι και μετατρέπει οτιδήποτε σε αντικείμενο πόθου” ειναι best ever!!!

Γιώργος Κ.

Μα έτσι θα πηγαίνει πάντα! Όπως και οι ημών πρόγονοι πατούσαν ο ένας πάνω στις θεωρίες του άλλου, έτσι θα πατάει ο ένας στις ιδέες του άλλου για να έχομε ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Αποοστόλης

Εμένα, που θεωρώ πως είμαι ουδέτερος δεν με χαλάει η εξέλιξη στα υποφαινόμενα, οι μηνύσεις με χαλάνε.
Είναι λογικό από κάπου να πιάστηκαν και να πήραν ιδέες να φτιάξουν κάτι και κακά τα ψέματα η apple πήρε ιδέες και τις έκανε “αεροπλάνα” … με λογική εξέλιξη να προσπαθήσουν πάνω στο θέμα και οι υπόλοιπες εταιρείες (και να την προσπεράσουν κατα την ταπεινή μου άποψη).

Αυτά όμως δεν συμβαίνουν μόνο στην τεχνολογία, συμβαίνουν στα πάντα στη ζωή.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω… 😉

Θανάσης Νημάς

Μιλάμε για σοβαρά ποσά.. όσο απόκλιση και από τη πραγματικότητα να έχει για μένα θεωρώ οτί υπάρχει αντιστοιχία με πραγματικό ποσό “διαφυγόντος κέρδους” . θα είναι μάχη τερατωδών διαστάσεων, πολυδάπανη και στο τέλος θα υπάρξει “νικητής” ή “ηττημένος” ;

PaCmAn30

Το περίεργο της υπόθεσης είναι γιατί μετά από την φράση που είπε ο Jobs το 1996 για τούς καλλιτέχνες κάνανε μήνυση στην Samsung? Μήπως αλλάξανε φιλοσοφία από το 1996? Τότε το καλύτερο είναι να αλλάξουν και φιλοσοφία στις τιμές γιατί ΟΚ μας τσαμπουνάνε την και καλά καλύτερη ποιότητα (μην αναφέρω το θέμα με τα γρατζουνισμενα iPhone 5 απο το κουτι) αλλά μην μας γ……. κιόλας…. Το σίγουρο είναι ότι πάντα υπάρχει κάπου μια ιδέα η ένα υπαρχον προιον η ενα concept αν προτιμάτε το οποίο πάντα κινεί την εξέλιξη της τεχνολογιας

Υ.Σ
Στο Techblog δεν έχετε μπει ακόμα στην νέα ζώνη ώρας ε??? 😉

Θανάσης Νημάς

A! και κάτι άλλο που μόλις παρατήρησα..
στο κάτω μέρος της σελίδας αναγράφεται πως για τελευταία φορά η σελίδα ενημερώθηκε μόλις χθες..
δηλαδή σα να λέμε οτί ο πόλεμος ξεκίνησε..το περιεχόμενο είναι ολοφάνερα διαφήμιση του Itunes.
>>https://en.wikipedia.org/wiki/ITunes_Store

Γιάννης

Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται στην βιογραφία του..
Το ζήτημα είναι ότι για όλα αυτά, βρήκαν το τρόπο να τα κάνουν επιτυχία, σε αντίθεση με αυτούς που τα “ανακάλυψαν”.
Νομίζω όλοι μας παραδεχόμαστε το τμήμα marketing της apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.