Tim Cook: Τα iPhone θα έχουν πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ανταγωνιστές της Apple την τρολάρουν σχολιάζοντας την καινοτομία της. Όμως, ο CEO της Apple, Tim Cook, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ανέφερε ότι τα επερχόμενα iPhone θα έχουν κάποια νέα στοιχεία τα οποία θα αλλάξουν το τοπίο στα κινητά.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα iPhone που έχει στα σκαριά θα πείσουν τους καταναλωτές να κάνουν το upgrade από τα παλαιότερα μοντέλα. “We have great innovation in the pipeline, like new iPhones that will incent you and other people that have iPhones today to upgrade to new iPhones”.

Επιπλέον, ο Cook συνέχισε λέγοντας ότι θα φέρουν χαρακτηριστικά χωρίς τα οποία δεν μπορείς να ζήσεις και δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. “Θα δώσουμε στον κόσμο κάποια πράγματα, χωρίς τα οποία δεν μπορείς να ζήσεις και δεν φανταζόσουν ότι τα χρειάζεσαι μέχρι σήμερα. Θα κοιτάζεις πίσω και θα λες πως ζούσα χωρίς αυτά;”, λέει χαρακτηριστικά το αφεντικό της Apple.

Η συνέντευξη του Cook, έρχεται την ώρα που ανακοίνωσε την πρώτη πτώση στις πωλήσεις των iPhone. Ο Cook ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο για την Apple, καθώς όλοι οι κατασκευαστές το αντιμετωπίζουν. Το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Apple έπεσαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone, πουλώντας δε 51.2 εκατομμύρια συσκευές.

Η Wall Street κριτικάρει την Apple και για άλλους λόγους, αναφέροντας ότι δεν είναι αρκετά πρωτοποριακή πλέον, για να μείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Ο Cook μίλησε και για αυτό το θέμα. “Δεν μιλάμε για το μέλλον της Apple ως εταιρεία, καθώς είμαστε αρκετά εχέμυθοι. Είμαστε χαρούμενοι που τα πράγματα που αναμένουμε θα προσφέρουν αρκετές καινοτομίες”.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα δήλωση από την συνέντευξη σχετίζεται με την στρατηγική της εξαγοράς που έχει η Apple. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cook, η Apple εξαγοράζει κατά μέσο όρο μια νέα εταιρεία τον μήνα. “Συνήθως αγοράζουμε τεχνολογικές εταιρείες με εξαιρετικούς ανθρώπους”, κατέληξε ο Cook.

Δείτε τη συνέντευξη:

tim cook apple innovtion, Tim Cook: Τα iPhone θα έχουν πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

«Θα δώσουμε στον κόσμο κάποια πράγματα, χωρίς τα οποία δεν μπορείς να ζήσεις και δεν φανταζόσουν ότι τα χρειάζεσαι μέχρι σήμερα. Θα κοιτάζεις πίσω και θα λες πως ζούσα χωρίς αυτά;»

Θα φοράνε Android δηλαδή;

Konstantinos

Πιστεύω είναι φούσκα αυτό που γίνεται. Δεν γίνεται να βγάζεις καινούριο κινητό κάθε έξι μήνες βελτιωμένο στα σημεία και να συνεχίσεις να πουλάς. Εκτός αν όλοι κάνουν conversion σε μια άλλη εταιρία. Αλλά πλέον και οι Κινέζοι είναι πολύ καλοί ήδη

vasilist

Πολύ βαριά δήλωση αυτή που λέει, δίνει τροφή για να πέσει κοροϊδία από fun άλλων εταιρειών όταν βγάλει τα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά που χρειαζόμασταν.

Φωτης

Πες τα ρε @Δημητρη!!!!I phone;τι ειναι αυτο ρε παιδια τηλέφωνο;Μητσαρα σε κατάλαβα απο το avatar ρε συ..Κάτοχος I phone 3 χρονια το σιχάθηκα..

Ιωάννης

Για μένα είναι απόλυτος απαραίτητο το Apple Watch και δεν το αλλάζω ούτε με ένα ακριβό ρολόι.
Νομίζω ότι ξεπερασμένο ένα ρολόι να λέει μονο την ώρα

Κώστας Ζ.

@vasilist ,οπως το’πες, παλι θα κάνουν διαφήμιση στην κυρία…και με την διαφήμιση υπάρχουν κάμποσοι που θα πουν “μηπως τελικά μου χρειάζεται όντως; “

Giannis

Ο Tim Cook είναι ceo της εταιρείας και θα πει αυτά που πρέπει για να παινεσει το σπίτι του. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα boost σε χαρακτηριστικά και σε σχεδιασμό γιατί δείχνει να βαλτώνει. Οι ίδιοι οι κάτοχοι iphone δεν βλέπουν λόγο να πάρουν τα νέα μοντέλα.

John

Άκουσα ότι θα βάλει πρωτοποριακά features όπως gesture control , αισθητήρας καρδιακών παλμών , μέτρηση οξυγόνου στο αίμα και θα είναι και αδιάβροχο και με bluetooth ακουστικά. Αυτά βέβαια τα είχε η Samsung απο πρόπερσι με το S5 αλλά για τους κατόχους μήλου θεωρούνται διαστημική τεχνολογία. Αν βάλουν και τετραπύρηνο επεξεργαστή , QHD οθόνη και 3 GB Ram τότε θα γίνει και πάρτι.Lol.

Κώστας

Εντάξει καταλάβαμε ότι θα αντιγράψει το android N και θα βάλει και multitask γιατί ζήλεψε μην σου πω και split screen. Έχει μείνει πίσω τι να κάνει και αυτός. Τέλος πάντων οι Κινέζοι και το android πουλάνε κάτι καλό χωρίς να σου ταζουν λαγούς με πέτραχίλια. Και ας σταματήσει η apple να βγάζει τετραγωνισμενα smartwatch είναι άσχημα. Η Motorola τουλάχιστον ξέρει το στυλ και η Huawei.

nikolakis

# John.
Όταν με διπύρηνο μοντέλο του 2014 βγάζεις 80.000 antutu τι να τα κάνεις τα τετραπηρινα;;; ;το iPhone 6 plus έχω τώρα και βγάζει όσο το Samsung s6 edge plus!!! Παίξε καμμια μπιριμπα καλύτερα

forneverarrow

Να δεις που θα χει πλάκα! Τα χαρακτηριστικά που θα πουλήσει και δεν θα ζούμε χωρίς αυτά θα είναι καμιά SD! Γιατί όντως με τα 16gb του “φτηνού” iphone θα είναι αναγκαία…

Εγώ πάλι και με το 6s μια χαρά θα ήμουν.

GoGos

Tim Cook: Τα iPhone θα έχουν πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

NtinosMD

Γιατι ολοι λενε για το Hardware κομματι ? Καθολου απιθανο να αναφερεται στο λειτουργικο κομματι? Να προσθεσει νεες εφαρμογες πχ τυπου wash machine app, air conditon app και να μπορεις να χρησιμοποιεις το αιφον σου για να χρησιμοποιεις το i-condition, i-wash της apple μεσω wifi ? Τοτε οντως θα ειναι πραγματα που ποτε δε φανταστηκες οτι θα χρειαζοσουν.

ChrisG

εν ολιγοις θα σου δημιουργησουμε τεχνητες αναγκες…αυτο θελει να πει ωστε να ανεβουν οι πωλησεις και οι μετοχες.
τα χρηματα με τα οποια τον πληρωνουν καπως πρεπει να πιασουν τοπο αλλιως θα παρει ποδι.

Alex

Ο Τίμος Μάγειρας θέλει να μας πει ότι αν κοιτάξεις το τελευταίο τρίμηνο τα πράγματα όντως δεν είχαν σχέση με τα προηγούμενα. Όμως σε βάθος χρόνου υπάρχει μια ανοδική πορεία. Η κάθε εταιρία προσπαθεί να πουλήσει άνοδο οπότε τα μαγειρεύει όπως θέλει. Όμως γιατί γίνεται τόσος χαμός με την Apple? Μόλις ανακοινώσει event γίνεται sold out σε 1 λεπτό. Όλοι ασχολούνται με το τι θα ανακοινώσει. Στο keynote κάθε φορά βλέπεις τον κόσμο να χειροκροτάει καθώς όσα αναφέρονται είναι κατανοητά και τεκμηριωμένα. Στα event google, samsung, huawei και άλλων πετάγονται 3-4 άκυροι με σπαστά αγγλικά χωρίς ίχνος χιούμορ και κάνουν μια δυσνόητη παρουσίαση. Όλα αυτά έχουν σημασία και δεν φαίνεται να απασχολούν πολλές εταιρίες. (ΥΓ : τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί λίγο σε αυτόν τον τομέα οι εταιρίες τεχνολογίας, αλλά αν δείτε πρώτες παρουσιάσεις smartphone θα καταλάβετε)

edd

Χαχαχα γελαει ο κοσμος!!!! Ειναι η ντροπη των CEO και πολυ τραγικος …. Θα χαλασει οτι εχτισε ο Jobs …. Εχω iphone μην με κραζετε ωχ hater απλα ο ανθρωπος εχει καταντησει γελοιος

Veritas

@Giannis ετσι είναι!

aptalikos

H σωστή διατύπωση είναι ότι το iphone θα έχει πράγματα που ποτέ δεν χρειαζόσουν.

Γιώργος

Η σωστή έκφραση είναι ότι τα iphone και καθόλου να μην υπάρχουν δεν χάνουμε απολύτως τίποτα γιατί είναι 2-3 χρόνια πίσω από τα καλά android.

VasilisT

Steve δεν ήσουν και δεν θα γίνεις ποτέ. Πλέον δεν μπορείς να προβλέψεις όλα όσα χρειάζεται ο κόσμος. Αστέρια γεννιούνται μια φορά. Η θα γίνει το μπαμ και θα βγάλουν κάτι πολύ ανώτερο από το s7 ή θα ξεκινήσει η κατρακύλα. Και επειδή ως applelover η samsung έβγαλε κινητάρα και κρίνοντας από τις πωλήσεις και από τις τιμές,(θυμάμαι το iphone 4 580 και το iphone 6 το πήρα 800) η κατρακύλα είναι αναπόφευκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.