Microsoft, ανακοίνωσε επίσημα το νέο OS και ονομάζεται Windows 10

Στο προγραμματισμένο press event που πραγματοποίησε σήμερα στο San Francisco η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την νέα έκδοση των Windows που μέχρι σήμερα ξέραμε με την κωδική ονομασία Threshold. Τελικά ο διάδοχος των Windows 8 είναι τα Windows 10, η Microsoft προσπέρασε τον αριθμό 9 που θα ήταν λογικό να ακολουθήσει μετά τα Windows 8.

Ο Terry Myerson, Executive Vice President of Operating System στη Microsoft ανακοίνωσε τη νέα ονομασία λέγοντας “Windows is at a Threshold and now it’s time for a new Windows. It wouldn’t be right to call it Windows 9 ” και επεσήμανε ότι 1.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα Windows. Αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ονομάζονταν Windows One, αλλά από τη στιγμή που Windows 1 υπάρχει ήδη, η εταιρεία αποφάσισε να τα ονομάσει Windows 10.

windows 10, Microsoft, ανακοίνωσε επίσημα το νέο OS και ονομάζεται Windows 10

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι τα Windows 10 θα δουλεύουν σε όλες τις συσκευές, computers, tablets, smartphones: “One product family. One platform. One store”.

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι προσαρμοσμένο για την κάθε συσκευή αλλά θα υπάρχει ένα ενιαίο store που θα δίνει apps και updates σε όλες τις συσκευές.

Update: +video

Όπως είχε υποσχεθεί επανέφερε το Start menu το οποίο όχι μόνο έχει live tiles, αλλά μπορείς να κάνεις και resize το μέγεθός τους. Ο Joe Belfiore ανέφερε ότι η μετάβαση από Windows 8 σε Windows 10 θα είναι τεράστια αλλαγή.

windows 10, Microsoft, ανακοίνωσε επίσημα το νέο OS και ονομάζεται Windows 10

Ωστόσο, το preview που βλέπουμε σήμερα δεν είναι εντελώς νέο καθώς ήδη έχουν διαρρεύσει screenshots και videos από Start menu, virtual desktops feature, Notification Center, flat user interface και την ενσωμάτωση της Cortana.

Το Technical Preview δεν είναι η ολοκληρωμένη έκδοση των Windows 10 και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες. Από αύριο η Microsoft θα διαθέσει Windows 10 “Insider Program” για όσους θέλουν κατά κάποιον τρόπο να “βοηθήσουν” στην τελική έκδοση των Windows 10 η οποία θα διατεθεί στους χρήστες μέσα με τέλη του 2015. Η Microsoft αναφέρει ότι αυτή ήταν μια πρώτη και πολύ μικρή γέυση από τα Windows 10 και αρχές του 2015 θα πραγματοποιήσει νέο event όπου θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

windows 10, Microsoft, ανακοίνωσε επίσημα το νέο OS και ονομάζεται Windows 10

windows 10, Microsoft, ανακοίνωσε επίσημα το νέο OS και ονομάζεται Windows 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Για να “πηδήξανε” το 9 πρέπει να είναι καλά! Δε νομίζω όμως όσο καλό θα ειναι τo Yosemite!

Νίκος

Υ.Γ. Θα θέλαμε live stream ρε Microst!

ΑντώνηςΤ

Ενδιαφέρον και τους βολεύει αυτή η είδηση “Windows 9, θα είναι δωρεάν αλλά μόνο για χρήστες Windows 8 και 8.1”, άρα επειδή δεν υπάρχουν 9 λογικό να είναι τσάμπα για τους πάντες… χαχαχα…

Αστειεύομαι φυσικά, καλοδεχούμενα και με οποίο όνομα θέλουν, το περιεχόμενο έχει σημασία.

Junkermann

Έχει δρόμο ακόμα… Την άνοιξη στο «Build» η τελική βερσιόν.

Μια πολύ μικρή γεύση από ένα πολύ μικρό δείγμα των αλλαγών:

https://www.theverge.com/2014/9/30/6873963/windows-10-continuum-touch-interface

_Junkermann

tasos

Καλως να ερθουν.Χωρις Windows δουλεια δε γινεται.Το Asus T100 μου αν μπορουσε να μιλησει αυτο θα ελεγε.Η Apple καλη αλλα για λιγους.Με το Linux παλευα μια δεκαετια αλλα δεν τα καταφερε παρολο που μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με αυτο.Windows One to rule them all…

Junkermann

«Introducing Windows 10 – the best Windows yet»

https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ

_Junkermann

Tom

Τα ψιλοιδια με τα 8 φαινονται μονο που εχει κανονικο και επισημο start button και παλι. Προσωπικα ευχομαι αυτη να ειναι κυριως αλλαγη σε αντιληψη για την MS παρα για κατι αλλο. Ας ειναι τα λειτουργικα της η πιο φτηνα η τσαμπα (με αναβαθμισεις εστω και απο τα windows 8 οκ). Αν σκεφτεις τα windows δεν εχουν τιποτα πανω τους ολα πρεπει να τα αγορασεις επομενως γιατι να πρεπει να τα αγορασεις; Ας ειναι δωρεαν η πλατφορμα ας ειναι προσεγμενη και ας βγαζει το κερδος η MS απο αλλου. Να κανει και τα Office πιο φτηνα εστω τα βασικα προγραμμα επεξεργασιας κειμενου, υπολογισμων και παρουσιασεων. Ας βγαλει ενα πακετο 100 ευρω με windows, word, excel, powerpoint και outlook.

kostas

Μαλιστα φερανε το start menu πισω, τα πολλαπλα desktop και την προσαρμογη των παραθυρων στο μισο της οθονης. Δεν ξερω αν θα ειναι πιο light αλλα αυτα τα εχει το ubuntu πολλα χρονια τωρα και φερανε πραγματα απο τα 7. Δεν ενθουσιαστηκα περιμενω περισσοτερα στην τελικη μορφη.

kapadritis

Κάλιο 8.1 και στο “χέρι”, πάρα 10 και καρτέρι !
Το μόνο 9 αριθμός είναι ο αριθμός στο σχόλιο που κάνω με αυτόν τον αριθμό πάνω αριστερά !!!
Ωραίο φαίνεται !, αλλά μέχρι του χρόνου…έχει ο Θεός !

Χρηστος

@tom δεν ξερω αν το εχεις δει αλλα το office 365 με 1tb cloud space ειναι 12$ τον μηνα. Γι αυτα που χρειαζομαι εγω πιστευω οτι ειναι πανφθηνο, βεβαια ο καθενας το βλεπει αλλιως

j

Windows 7 + windows 8 = WINDOWS 10 😁😁😁

Tom

Χρηστο αφου το χρησιμοποιεις γιατι δεν πληρωνεις ετησια σνδρομη που ειναι και πιο φτηνη. Αυτο που λες ειναι καλη λυση αλλα εγω το πηγαινα αλλου. Ελεγα οτι με 100 ευρω το πολυ θα επρεπε η MS να σου δινει το λειτουργικο της με μια βασικη σουιτα προγραμματων. Πραγμα το οποιο δεν κανει τωρα μιας και τα windows ειναι θεογυμνα δεν εχουν τιποτα και ειναι και πανακριβα. Επισης τα office κανουν 150-200 ευρω.. Χρεωνει πολυ ακριβα η MS επρεπε να ειναι πιο φτηνη στο λογισμικο της. Αντιλαμβανεσαι ποσα λεφτα ειναι τα 300 ευρω για βασικα πραγματα; (windows + office); Ειναι παρα πολλα.. Η apple στα OS X σου δινει αρκετα πραγματα. Και συγκρητικα με τα windows ultrabook τα macbook pro μια χαρα τιμη εχουν. Για φορητο υπολογιστη αν θες καλο μηχανημα (οχι πλαστικο generic laptop των 600 ευρω αν και μεταξυ μας μια χαρα ειναι και αυτα ειδικα τωρα με τους haswell εχεις και καπως αξιοπρεπη μπαταρια) πιστευω αν πας apple κανεις πολυ κινηση ΚΑΙ οικονομικα. Και ολα αυτα επειδη η MS υπερχρεωνει το λογισμικο της. Συν τοις αλλοις θες και κανα 20ευρω τον χρονο για μια ολοκληρωμενη σουιτα internet security. Το ξερω οτι οι σοβαροι χρηστες υπολογιστων σπανια εχουν αναγκη… Συνέχεια »

minas

Αυτή η ενοποίηση των συστημάτων με ενα λειτουργικό για όλα είναι ικανή να με πάρει από το android αν και είμαι άσχετος από windows mobile! Για να δούμε, θα έχει ενδιαφέρον τέλη του 2015.

Kostas

Ο Joe Belfiore είναι τρελή μουτσουνα

Than

Κακώς που σταματάνε τοςο νωρίς την υποστήριξη στα 7αρια(τον ιανουαριο του 2015). Ειναι η έκδοση που χρησιμοποιείται περισσότερο απο καθε άλλη έκδοση των windows αλλα και άλλων OS. Προσωπικά θα συνεχίσω με τα 7αρια γιατι θεωρώ τα 8 και τα 10 ειναι παρομοια(χαλια) και μετα απο λιγο θα πάρω Mac!!!

Alexboom

@Kostas , αυτό με την προσαρμογή των παραθύρων στο μισό πότε δεν το είχε, να καταλάβω δηλ.
Οι πολλαπλές επιφάνειες υπάρχουν σε app, άχρηστο βέβαια απο την στιγμή που έχεις ζωντανό μουλτιτάσκινγκ μέχρι 3 αππς ανα οθόνη (το desktop θεωρείται app). Μη λέτε ό,τι θέλετε εαν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει….ειδικά αυτό με την αυτόματη προσαρμογή στο μισό είναι αστείο…κι ο πιό noobas το ξέρει…

ioankav

@Than Η Microsoft έχει μία φιλοσοφία σχετικά με την υποστήριξη των λειτουργικών της, γνωστή και ως lifecycle. Δες πληροφορίες εδώ:
https://windows.microsoft.com/en-us/windows/lifecycle
Όπως και με τα XP, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί με τα 7, λογικά μέχρι το 2020 θα συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη…

Χρηστος

Οντως Tom ειναι πιο φθηνο το ετησιο, αλλα σαν χρηστης του adobe suite μου αρεσει η ιδεα να πληρωνω τον μηνα 10€ και οχι μονοκοπανια τοσα λεφτα. Παντως μεχρι τον σεπτεμβρη που αγορασα την συνδρομη για το office 365, λειτουργουσα το openoffice, θα μου πεις βεβαια δεν ειναι το ιδιο, αλλα με λιγη χρηση στο τελος σου φαινεται ιδιο(απο τα καλυτερα office για μενα ειναι το openoffice και το office 2003 της ms) Βλεπω ομως μια αλλαγη στρατηγικης της MS μετα τα 8 αρια, θελω να πιστευω οτι θα ακολουθησει την μεθοδο της Apple σε αυτο το θεμα και μαζι με το λειτουργικο θα παρεχει και σουητα γραφειου. Οσο βεβαια για το antivirus που λες, αν και εγω εχω να χρησιμοποιησω απο το 2006 καποιο antivirus σε δικο μου συστημα, σε οσους υπολογιστες φτιαχνω, ενεργοποιω το microsoft defender και ολοι ειναι ευχαριστημενοι, δεν εχω δει καποιο παραπονο απο πελατες μου, ισα ισα που δουλευει μια χαρα(να τονισω οτι kaspersky εχω μα δουλεψω απο το 2007 που τοτε ναι μεν ηταν καλο αλλα και αρκετα βαρυ λογισμικο). Και συμφωνω, τα windows ειναι ακριβα και γυμνα, αλλα τουλαχιστον μετα τα 8 εριξαν την τιμη, εστω για καποιους μηνες, αλλα δινουν και εναν… Συνέχεια »

NtinosMD

Με τα Win10 μαλλον δεν θα δουμε κ τιποτα το συνταρακτικα καινουριο. Κ απ οτι φαινεται θα εχουμε desktop os σε tablet. ΞΑΝΑ. Δλδ ειμαι ο μονος που βλεπει τα win tablet με επιφανεια εργασιας desktop και του ψιλογυριζει το ματι? One os for every platform ειναι τ σλογκαν τους. Εμενα προσωπικα μ δινει την εντυπωση προχειρης δουλειας παρα απλουστευσης. Σ αυτο τ σημειο αξιζει να βγαλει κανεις το καπελο στην apple. Μπορει να πουλαει κινητα που ευκολα μετατρεπονται σε boomerang αλλα τλχστον ξεχωρισε σαφεστατα το desktop os της απο αυτο των mobile συσκευων της, χωρις να υφισταται θεμα συμβατοτητας. Στον ιδιο δρομο βρισκεται κ η google με chrome os κ android σιγα σιγα. Κατι μαλλον δεν καταλαβαν καλα εκει στο Redmond. Λιγο η <> αυρα του belfiore, λιγο το ξεροκεφαλο σκεπτικο της MS συνεβαλαν ωστε να ειναι ουραγος των εξελιξεων….

manolinio7

Δε πα να κανουν και 500 ευρω..Εγω μια ζωη με σπασμενα windows δουλευω και θα συνεχισω.. το ξερω οτι αυτο που λεω ειναι αντιδεολογικο, αλλα το βρισκω κοροιδια στις εποχες που ζουμε να δεινεις τοσα λεφτα σε ενα ‘γυμνο’ λογισμικο οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω..

Aggelos

Kseroume an tha einai telika free gia tous xrhstes windows 8.(1)

antwnhs

@ntinosMD σε πιάνω λίγο αδιάβαστο το λειτουργίκο θα είναι ίδιο αλλά θα προσαρμοζεται στην κάθε συσκευή desktop tablet κτλ κτλ

obi

Για όσους λένε ότι τα Windows είναι γυμνά μπλα μπλα,
ας σκεφτείτε μόνο τί θα συμβεί
αν τύχει ποτέ και ενσωματώσει η Microsoft κανένα Office και να τα δίνει στην τιμή που θέλετε.

Αμέσως οι ανταγωνιστικές σουίτες με τις οποίες λέτε ότι καλά που υπάρχουν και δουλεύετε τζάμπα,
αμέσως να είστε σίγουροι ότι αυτές οι σουίτες θα προβούν σε καταγγελίες για μονοπωλιακές πρακτικές της κακιάς Microsoft.

Θυμηθείτε μόνο τον ενσωματωμένο browser και το θέμα που έφτασε στις αρχές ανταγωνισμού.

Υπάρχει κι αυτή η διάσταση στο θέμα.

Tom

Την διασταση που δινεις στο θεμα obi η αληθεια ειναι οτι δεν την ειχα σκεφτει, αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να γινοταν κατι τετοιο. Βεβαια μπορει να ξερεις και κατι παραπανω και να το λες. Τα open office και libreoffice καλα και χρυσα (μαλιστα τα δευτερα ειναι και bundled στα ubuntu πια) αλλα δεν εχουν την ιδια ποιοτητα, την ιδια ευκολια και το ιδιο interface. Το office κακα τα ψεματα ειναι οτι καλυτερο.

Eaglos

12.26% είναι το ποσοστό χρήστης των 8/8.1

Με άλλα λόγια, ποιός νοιάζεται;…….. Βλέπω τα 7άρια να γίνονται τα
νέα XP και να μας συντροφεύουν για καμιά 10αριά χρόνια ακόμα…

JohnTSia84

παιδιά ξέρει κανένας πότε θα είναι διαθέσιμο το beta για να το κατεβάσουμε.

kotsos

Δεν είναι αντιδεολογικο manolinio7 είναι απάτη απλά.

edd

Ρε παιδιά, τι να ενσωματώσει? Είμαστε σοβαροι? Εδώ είχε φάει μηνύσεις και πρόστιμα επειδή είχε το windows media player ενσωματωμένο, χώρια την κλασσική ιστορία του internet explorer. Δεν υποχρεώνεται κανένας να αγοράσει τα MS office. Υπάρχουν ένα σωρό free, αλλά προφανώς (τα χρησιμοποιούσα πολύ καιρό) είναι κατώτερα από το MS. Η apple έχει πιο φθηνό το λειτουργικό της, αλλά στα παίρνει από αλλού, χωρια που κάνεις τάμα να να είναι συμβατά με κάποια εξαρτήματα. Και τα linux καλά, χρυσά… αλλά πέρα από τη συμβατότητα (με προγράμματα κυρίως/ το wine είναι μάπα οπότε δε το μετράω) το “πλήρες πακέτο” που υποτείθεται ότι δίνουν είναι κάτω του μετριου και δεν μπορείς να βάλεις άνω το μετριου γιατί φτιάχνονται όλα για windows. Είχα και γω και το παιζα μάγκας παλιότερα κάνοντας τη ζωή μου δύσκολη, αλλά στην τελική το έκανα από καπρίτσιο ως “ms hater” (χωρίς dual boot/ ή έχεις ένα λειτουργικό για όλα ή δεν έχεις τίποτα). Το ότι είναι πολύ εύκολο να βάλεις σπασμένα windows ήταν στην στρατηγική της ms εδώ και χρόνια και απεδείχθη ότι ήταν πολύ μυαλό αυτός που την σκέφτηκε. Θέλουμε δε θέλουμε, αν δεν πάμε σε υπολογιστές με ολογράμματα, windows θα έχει όλος ο κόσμος. Υ.Γ. Είτε… Συνέχεια »

Kostis

Καλά τα λες edd αλλά υπάρχει η περίπτωση να σε κρατήσουν στο αεροδρόμιο με παράνομο λογισμικό ταινίες κλπ σε κρατούν στην άκρη βάζουν ενα στικάκι και ελέγχουν τα κλειδιά. Ευτυχώς εγω έχω το κομπιούτερ της εταιρίας ενα MacBook Pro retina σαν μας εχουν κάνει και σεμινάρια σε εμάς τους Έλληνες στους ξένους που δεν υπάρχει αυτο το φαινόμενο σε τέτοιο βαθμό δεν εχει γίνει σεμινάριο αν θυμάμαι καλα ειναι 1000 για κάθε παρανομία. Εξάλλου παλιά δούλευα σε κλειδαραδικο ξέρω να ξεκλειδώνω πόρτες μπαίνω σε σπίτι και τα βγάζω τα λεφτά δεν έχω προβλημα το ίδιο ειναι.

Γιαννης

Η μαικροσοφτ πάει να γίνει απλ .. Κινητό , ταμπλετα , λαπτοπ , ντεσκτοπ , με windows 10…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.