Google Project Glass, Αυτόματη λήψη φωτογραφιών κάθε 10 δευτερόλεπτα

Σιγά – σιγά, η Google αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Project Glass. O συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα interactive γυαλιά της Google θα έχουν την ικανότητα να τραβούν φωτογραφίες αυτόματα κάθε 10 δευτερόλεπτα, δημιουργώντας έτσι ένα ιστορικό του τι βλέπετε με αυτά.

Σε μία δοκιμή που έκανε ο ίδιος, τα γυαλιά τραβούσαν εικόνες από την οδήγησή του και τις έστελναν αυτόματα στο προφίλ του στο Google+. Η εικόνα που έστελναν τα γυαλιά ήταν ανάλυσης 512×384 pixels, όχι και πολύ υψηλής ανάλυσης θα μπορούσε να πει κανείς. Τη φωτογραφία, όπως ακριβώς προκύπτει από τα γυαλιά χωρίς καμία επεξεργασία, μπορείτε να τη δείτε παρακάτω. Κλείνοντας, αρκεί να αναφερθεί ότι ο Brin είπε πως το Google Project Glass θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από το 2014 και έπειτα.

, Google Project Glass, Αυτόματη λήψη φωτογραφιών κάθε 10 δευτερόλεπτα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Τί αμάξι οδηγεί;

Ιωάννης Π.

Σκέψου να ξεχάσεις το αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών ανοιχτό και να σταματήσεις σε μια τουαλέτα για… not so pretty

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.