GoPro: Προχωρά σε επίσημη ανάκληση των Karma drones

H GoPro είναι μια εταιρεία γνωστή για τις action cameras, αλλά μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε το πρώτο της drone. To GoPro Karma drone ήρθε με τιμή στα 870 ευρώ, είχε αυτονομία 1.75 ώρες και ήταν συμβατό με GoPro Hero4 και τις νέες GoPro Hero5 και GoPro Hero5 Session.

Το GoPro Karma ανακοινώθηκε τέλη Σεπτεμβρίου και φαίνεται ότι η διάρκεια ζωής του ήταν πολύ μικρή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί όλα τα Karma drones και οι πελάτες θα λάβουν αποζημιώσεις.

Όπως και στην περίπτωση του Samsung Galaxy Note 7, η ανάκληση γίνεται για λόγους ασφαλείας (μόνο που τα drones δεν σκάνε). Το πρόβλημα είναι ότι κατά την διάρκεια της πτήσης, η μπαταρία χάνει ξαφνικά την ενέργειά της και το drone πέφτει στο έδαφος. Εκτός του ότι είναι πιθανό να καταστραφεί το drone, υπάρχει κίνδυνος και για άτομα που μπορεί να βρίσκονται από κάτων. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό τραυματισμού.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της GoPro, Nicholas Woodman, η “προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ασφάλεια των χρηστών της”. Αναφέρεται ότι ένας πολύ μικρός αριθμός έχει αναφέρει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά η εταιρεία κινείται γρήγορα και προχωρά στην ανάκληση. “A very small number of Karma owners have reported incidents of power failure during operation. We have moved quickly to recall all units of Karma and provide a full refund while we investigate the issue”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία τελείωσε οριστικά με τα drones. Σκοπεύει να ξεκινήσει ξανά τις πωλήσεις μόλις λύσει το πρόβλημα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να βγει πάλι στην αγορά το Karma drone. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάκληση, οι κάτοχοι του drone μπορούν να μπουν στην επίσημη σελίδα της εταιρείας.

GoPro karma drone recalled, GoPro: Προχωρά σε επίσημη ανάκληση των Karma drones

GoPro karma drone recalled, GoPro: Προχωρά σε επίσημη ανάκληση των Karma drones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Το Note 7 και εδώ γίνεται αναφορά;
Τι να πεις αν δεν πετάξεις ένα Note 7 δεν έχει ενδιαφέρον το άρθρο.

aptalikos

Πράγματι λέτε μήπως για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση να ευθύνεται και εκεί το Note7;;; Πάντως εγώ με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση η Σάμυ της βγάζω το καπέλο και πάω από το S7 edge που έχω τώρα με κλειστά μάτια στο επόμενο S8. Θέλω η εταιρία γενικά να είναι δίπλα μου και την επόμενη μέρα και να μην αρχίζει τις δικαιολογίες όπως κάποιες άλλες ότι ο χρήστης φταίει που ξέρει να το χρησιμοποιεί.

Andreas

Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες.Για ποιο λογο αναφερετε σε καθε αρθρο σας το Note? γραφικοι καταντησατε.Ενταξει,μπορει να εχετε τις προτιμησεις σας η τις εμμονες σας αλλα μας κουρασατε πολυ.Εκτος και αν ειναι πολλα τα λεφτα Αρη οποτε παω πασο.

Topdim

Φτάνει με το Note 7…

Alexikakos

Πραγματικα εχει κουρασει το θεμα σε καθε ανακληση θα αναφερετε το Note 7?
Φτιαξτε ενα αρθρο και για την ανακληση των Volvo που εγινε και βαλτε κι εκει οπως εκανε και η samsung με το Note 7.

One

Οι ανακλήσεις είναι καλό να γίνονται ανεξαρτήτου μάρκας. Αν δεν γίνονταν καθόλου θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Panos7GR

Karma drone με στεραιωμένο πάνω του Note 7.
Συνδιασμός που σκοτώνει!

Σπύρος

Ακόμα και σε άρθρο με drone αναφέρετε το note 7?
Τραγικό…

Giannis

Το ζουμί όλων αυτών κανένας δεν το σχολίασε. Κατασκευάζονται απίστευτα ενεργοβόρες συσκευές με μπαταρίες που δεν αντέχουν. Έρχεται η Χ εταιρεία και σου πετάει ένα smartphone με 4κ οθόνη. κάμποσους πυρήνες, μπόλικη ram, αισθητήρες, πενάκια κλπ και μία μπαταρία παλιάς τεχνολογίας, την οποία φορτώνουν με χιλιάδες mah για να βγάζει 1-1,5 μέρα χρήσης ή στην περίπτωση των drone 1 ώρα. Και τι συμβαίνει? Αρχίζουν τα drone να πέφτουν στα κεφάλια μας και τα κινητά να βάζουν φωτιά στα μπατζάκια μας (κυριολεκτικά).

bezilys

@Panos7GR χαχαχαχα κλαίω ρε

s. N. t

Όντως, η αναφορά στο note… Καμμια σχεση

Andreas

@ Giannis δηλαδη εσυ που μιλας για τα χαραχτηριστικα ενος smartphone σε ενα αρθρο για drones βρηκες το ζουμι? Μην ασχοληθεις ποτε με την μαγειρικη γιατι θα πεθανεις πολυ κοσμο.Φιλικα!!

Giannis

@Andreas σου επηρεάσαμε εγώ ή το άρθρο τις μετοχές σου? Αντε με τα fanboys εδώ μεσα. Αναφορά στις μπαταρίες έκανα αλλά όποιος έχει την μύγα….

Andreas

@ Giannis αναφορα στις μπαταριες μιλωντας για ” ένα smartphone με 4κ οθόνη. κάμποσους πυρήνες, μπόλικη ram, αισθητήρες, πενάκια κλπ” ? Τρελιτσα πουλας? Τα περι fanboys τα αφηνω ασχολιαστα γιατι με βλακειες δεν ασχολουμαι.

Panos7GR

@Giannis: Οπως είπες και στην πρώτη σου πρόταση “Το ζουμί όλων αυτών κανένας δεν το σχολίασε.”, ακριβώς αυτό γιατί κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να βγάλει το ζουμί αυτών που διαβάζει έτσι και ο Andreas απλά μέσα στο σχόλιό σου διάβασε κάτι για smartphones και “κατέβασε γενικό”. Ούτε καν μπήκε στο κόπο να καταλάβει τι θες να πεις.
Τεσπα +1 για το πρώτο σου σχόλιο (#9). Πολύ σωστή τοποθέτιση. Οντως τη σημερινή τεχνολογία μπαταριών έφτασε στα όριά της και τώρα βλέπουμε τα αρνητικά αποτελέσματά της.

Andreas

@Panos7GR αν το 7 στο nick name εχει να κανει με θρυλο πες το μου τωρα να σταματησω,γιατι αν εισαι αλλοθρησκος απαντω αμεσως στο σχολιο σου.Και πριν μου πειτε που κολλαει ο Θρυλος εδω μεσα , λεω οτι ο Θρυλος ειναι παντου!!

Panos7GR

Χαχαχαχαχα ωραιος!!! Οχι φιλε δεν Ολυμπιακος και γενικα δεν ασχολουμαι, ηταν το πρωτο μου username που χρησιμοποιησα ποτέ όταν συνδεθηκα πρώτη φορά στο Ιντερνετ και το χρησιμοποιώ εδώ “σα φόρο τιμής”, αλλα μου αρεσε το σχολιο σου ρε τρελε! Μην ρωτήσεις γιατί 7… Απλά τον θεωρώ τον πιο “κομψό” μονοψήφιο αριθμό. Τεσπα ετσι θελει χαβαλε, γιατι ολοι εδω μεσα το εχουμε παρει πολυ σοβαρα οταν μιλαμε και στραβώνουμε χωρίς λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear GoPro

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με βίντεο 5.3K 60 fps και φωτογραφίες 23 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα η GoPro HERO10 Black το νέο μοντέλο της δημοφιλέστερης action camera στον κόσμο και έρχεται να καθιερώσει νέα στάνταρ στον χώρο της φωτογραφίας και του video.

Gear featured GoPro

GoPro Hero9 Black: Επίσημα με 5K βίντεο και τιμή 499 ευρώ στην Ελλάδα

Η νέα κάμερα της εταιρείας φέρνει καταγραφή βίντεο έως και 5K και λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση έως και 20MP και σε RAW format.

Gear GoPro

GoPro Hero8 και GoPro Max: Νέες action cameras με ισχυρές δυνατότητες

H GoPro ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στην κατηγορία των action cameras, τις GoPro Hero8 και GoPro Max.

Gear GoPro

GoPro Hero 7 για σταθερές λήψεις επιπέδου gimbal;

Φωτογραφία δείχνει τις νέες GoPro Hero 7 action cameras, οι οποίες μπορεί εμφανισιακά να μοιάζουν με τις Hero 6, αλλά υπόσχονται λήψεις τόσο σταθερές που οι χρήστες δε θα έχουν ανάγκη κάποιο gimbal για να πετύχουν τόσο σταθερές και ομαλές λήψεις.