iPhone: Ο Snowden σχεδίασε θήκη που σου λέει αν σε παρακολουθούν

Ο Edward Snowden έγινε παγκοσμίως γνωστός από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων μέσω των οποίων αποκάλυψε την έκταση της παρακολούθησης από την αμερικάνικη NSA. Ο ίδιος πολλές φορές έχει τονίσει πως οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν πολύ εύκολα να παρακολουθούν τους ανυποψίαστους χρήστες τους.

Κατά καιρούς ο Edward Snowden δίνει συμβουλές προς τους κατόχους smartphones και λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, για το πως να προστατευτούν.

Αυτή τη φορά ο πρώην υπάλληλος των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών σχεδίασε μια θήκη για iPhone, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες της αν παρακολουθούνται. Ο Snowden συνεργάστηκε με τον δημοφιλή hardware hacker Andrew “Bunnie” Huang και θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους στο MIT Media Lab.

Η θήκη συνδέεται με το hardware του iPhone και παρακολουθεί τα ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται στις εσωτερικές κεραίες του. Μ αυτόν τον τρόπο, η θήκη θα ελέγχει διαρκώς αν οι εσωτερικοί πομποδέκτες εκπέμπουν. Ο Huang και ο Snowden περιγράφουν την εφεύρεσή τους ως “κινητήρα ενδοσκόπησης” που μέσω μικρών καλωδίων έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του iPhone μέσω της SIM.

Τα καλώδια αυτά στη συνέχεια διαβάζουν τα ηλεκτρικά σήματα που στέλνονται στις δυο κεραίες που χρησιμοποιούνται για Wi-Fi και GPS. Η θήκη με τη σειρά της ειδοποιεί τον χρήστη όταν αντιληφθεί ότι το κινητό προσπαθεί να μεταδώσει κάτι που δεν θα έπρεπε εκείνη τη δεδομένη στιγμή, όπως η θέση GPS, ακόμη και όταν το κινητό είναι κλειστό.

Για να βγει η θήκη στην αγορά θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός μιας και ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί ούτε το prototype και βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά.

snowden iphone case, iPhone: Ο Snowden σχεδίασε θήκη που σου λέει αν σε παρακολουθούν

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

ωραία, σου λέει ότι σε παρακολουθεί.. τι κάνεις;;;; κλείνεις το κινητό;;; το πετάς από το παράθυρο;;; πας να ψάξεις τηλεφωνικό θάλαμο;;;

Impressive-Instant

Γιατί τόση μεγάλη μανία καταδίωξης; Όταν ο μισός πλανήτης βγάζει κάθε μέρα τα άπλυτα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

George

Αλλο να βγαζει καποιος τα απλυτα μονος του και με την συναινεση του και αλλο να μου τα υφαρπαζουν καποιοι δηθεν εξυπνοι χωρις την αδεια μου..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.