Τετάρτη
03/10/2012

YouTube Turkish, Η τουρκική κυβέρνηση πιέζει για περισσότερο έλεγχο στο video site στη χώρα της

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δηλώνει ότι έχει καταφέρει να κάνει το YouTube να συμφωνήσει να κάνει το video sharing site να λειτουργήσει σε τουρκικό domain, προκειμένου να πληρώνονται φόροι και να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος περιεχομένου. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η Τουρκία είχε απαγορεύσει τη χρήση του YouTube και είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Το YouTube στην Τουρκία δεν θα βρίσκεται στο γνωστό domain youtube.com, αλλά στο youtube.com.tr. Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε το YouTube από τη μεριά του, έκανε λόγο για λανσάρισμα της υπηρεσίας και στην τουρκική γλώσσα για την διευκόλυνση των Τούρκων πολιτών. Δεν έκανε καμία άλλη αναφορά στα στοιχεία τα οποία επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση. Η Google δηλώνει ότι πληρώνει φόρους στην Τουρκία, όπως σε κάθε χώρα στην οποία δρα, ενώ κάθε δικαστική απόφαση που θα ζητά το κατέβασμα ενός βίντεο από το site θα γίνεται πράξη στο τούρκικο domain.

YouTube Turkish, Η τουρκική κυβέρνηση πιέζει για περισσότερο έλεγχο στο video site στη χώρα της

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Πανος.Λαστ λέει:

    οπως και στα τουρκικα σηριαλ δεν θελουν μεταγλωτιση θελουν να ακουγεαι η τουρκικη »γλωσσα» τι σοι σκαλωμα ειναι αυτο τωρα!!

  2. Ο/Η Paris Kts λέει:

    Εεε καλα καταρχας οσο αφορα τα τουρκικα εμεις φτεμε που καθομαστε και τα βλεπουμε!!!
    Ελληνας σου λεει μετα…τωρα οσο αφορα το youtube κατα τη γνωμη μου καλυτερα θα ηταν να μην συμφωνουσε το Youtube και αν απαγορευανε την εισοδο των χρηστων σε αυτο τοτε ας τα βρισκανε μεταξθ τους -_-

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.