Παρασκευή
29/06/2012

Battery Saver Tip, Βρείτε ποιο iPhone app χρησιμοποιεί διαρκώς υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων smartphones είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και αυτό είναι κάτι που όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει και το γνωρίζουμε. Το Lifehacker έρχεται να μας δώσει ένα ενδιαφέρον tip περί του πώς να ανακαλύψουμε ποιες εφαρμογές λειτουργούν διαρκώς στο παρασκήνιο και εξαντλώντας την μπαταρία με τις υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού.

Πολλοί είναι οι κάτοχοι iPhone που έχουν εκφράσει το παράπονο ότι στη μπάρα των ειδοποιήσεων παραμένει το εικονίδιο που δείχνει ότι είναι ενεργές οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης ακόμα και αν δεν τρέχουν κάποια εφαρμογή, όπως είναι οι χάρτες. Υπάρχουν apps που κρατούν τη λειτουργία ανοιχτή, ακόμα και αν δεν τρέχουν.

Για να βρείτε ποιες εφαρμογές το κάνουν αυτό και να τις κλείσετε, ή να τους δώσετε την εντολή να το κάνουν αυτό μόνο όταν τίθενται σε λειτουργία, αρκεί να πάτε στις Ρυθμίσεις (Settings), μετά στις Υπηρεσίες Εντοπισμού (Location Services), και να δείτε ποια εφαρμογή στη λίστα έχει δίπλα της ένα μοβ βέλος. Δείτε και το κατατοπιστικό video και πείτε μας εάν έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα με το iPhone.

Battery Saver Tip, Βρείτε ποιο iPhone app χρησιμοποιεί διαρκώς υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Vasilis λέει:

    Αυτό είναι γνωστότατο! Δεν νομιζω να υπαρχει σοβαρός χρήστης του iOS που να μην γνωρίζει οτι υπαρχει ο συγκεκριμένος έλεγχος απ τα settings! Εκτός και αν μιλάμε για τύπους και τυπισσες που το εχουν για βιτρίνα μόνο είναι στην 4.2 χωρίς να ξέρουν καν για iOS 5 κλπ! Αλλά αυτοί δεν θα διαβάζουν και το techblog , οπότε…

  2. Ο/Η SonicYouth λέει:

    Καλα αυτο δεν το λες και tip.

  3. Ο/Η giorgio λέει:

    Το λες μια χαρά τιπ. Ακόμα και μερικοί να μην το ήξεραν, θα τους βοηθήσει. Δεν είναι όλα αυτονόητα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.