Τρίτη
31/05/2011

Physion, Ελληνικό πρόγραμμα προσομοίωσης Φυσικής 2D

Το Physion είναι ένα ελληνικό, δωρεάν πρόγραμμα προσομοίωσης Φυσικής σε δυο διαστάσεις. Ο χρήστης του μπορεί να δημιουργήσει διάφορα φυσικά σώματα πάνω σε ένα δισδιάστατο επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήσει κύβους, σφαίρες, μπαλόνια, γρανάζια καθώς και να συνδέσει τα σώματα αυτά μεταξύ του με διάφορους συνδέσμους (π.χ. τροχαλίες, ελατήρια, νήματα).

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πειραματιστεί, δημιουργώντας διάφορες σκηνές-σενάρια που μπορεί να είναι είτε απλά εκπαιδευτικά πειράματα Φυσικής (πχ κεκλιμένα επίπεδα, εκκρεμή κ.α.) είτε σύνθετοι μηχανισμοί-κατασκευές όπως π.χ. στο παρακάτω βίντεο.

Το πρόγραμμα επίσης υποστηρίζει την δημιουργία γραφικών παραστάσεων σε πραγματικό χρόνο, την επεξεργασία των φυσικών ιδιοτήτων των σωμάτων (πχ τριβή, ελαστικότητα, πυκνότητα, κτλ) καθώς και τον προγραμματισμό σε Javascript (scripting). Το Physion έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, γερμανικά και ισπανικά), είναι διαθέσιμο για Linux και Windows και μπορείτε να το κατεβάσετε στο http://physion.net/en/downloads

Physion

Μάθε για:

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η πανος λέει:

  πολυ καλο μπραβο στον τυπο που το εφτιαξε!

 2. Ο/Η Minos Chr λέει:

  Πολλα μπραβο!

 3. Ο/Η Thanasis λέει:

  δυο μηνες νωριτερα ρε παιδια να το εβγαζαν θα βοηθουσε στις πανελλαδικες… :P

 4. Ο/Η Γιώργος Τσ. λέει:

  υπάρχει και άλλο ένα ΠΟΛΥ καλό site για τα θετικά μαθήματα που μας το είχε πει ο καθηγητής της φυσικής μας…λέγετε PHET και είναι από την Καλιφόρνια !!

 5. Ο/Η Γιώργος Τσ. λέει:

  http://phet.colorado.edu/sims/density-and-buoyancy/density_en.html – Μπείτε εδώ για ένα δείγμα..!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.