WhatsApp: Η πιο δημοφιλής messaging εφαρμογή στον κόσμο

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε η εταιρεία αναλύσεων Similar Web, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα Android συσκευών σε 187 χώρες, το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής messagging εφαρμογή στον κόσμο, με το ποσοστό να φτάνει στο 55.6%.

Το WhatsApp παίρνει την πρωτιά σε 109 χώρες μεταξύ των οποίων είναι Βραζιλία, Μεξικό, Ινδία, Ρωσία, πολλές ευρωπαϊκές, χώρες της Ν. Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας.

Η δεύτερη θέση ανήκει και πάλι στο Facebook με το Facebook Messenger app να είναι το δημοφιλέστερο σε 49 χώρες, όπως Αυστραλία, Καναδάς ΗΠΑ, κλπ. Επομένως με Messenger και WhatsApp το Facebook έχει την πρωτιά σε πάνω από 150 χώρες και ελέγχει το την αγορά του mobile messaging.

Η πεντάδα με τις top εφαρμογές συμπληρώνεται από Viber, Line και WeChat ενώ το Telegram είναι στην 6η θέση. Από αυτές τις εφαρμογές, μόνο το Viber έχει πρωτιά σε 10 χώρες (και άνω), είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ανατολική Ευρώπη σε χώρες όπως Ουκρανία, Μολδαβία, Λευκορωσία, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ουκρανία, όπου το app είναι εγκατεστημένο στο 65% του συνόλου των Android συσκευών.

Μεταξύ των apps που έχουν την πρωτιά στις λιγότερες χώρες είναι το BBM της BlackBerry, είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή μόνο στην Ινδονησία, όπου έχει το 87.5% της αγοράς ενώ στις ΗΠΑ μόλις 0.42%.

whatsapp, WhatsApp: Η πιο δημοφιλής messaging εφαρμογή στον κόσμο

whatsapp, WhatsApp: Η πιο δημοφιλής messaging εφαρμογή στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theodorosC5V

Δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί θα έπρεπε να έχω ανοιχτά τα δεδομένα του κινητού, ώστε. να μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή για desctop. Στο viber και το Line, αυτό δεν συμβαίνει.

Mary

Λογικό αφού είναι η μοναδική που υποστηρίζει το ίδιο όλες τις πλατφόρμες. Ακόμη και στα windows mobile δίνει κάθε φορά τα ίδια update που δίνει και στο iOS/android.

Lefteris

Και Ελλάδα λογικά πρώτο το viber θα είναι αν και μου αρέσει περισσότερο το whatsapp

ManS

Δυστυχώς εδώ στην Ελλαδα είναι το άθλιο το Viber πιο δημοφιλές . 1000 φορές WhatsApp

john john

viber για παντααα το αγαπημενο μου

Konstantinos

Ελλάδα πρώτο είναι το messenger. Προσωπικά νομίζω το καλύτερο για texting είναι το whatsapp, το viber για κλήσεις, και το skype για βίντεο/κλήσεις σε σταθερά.
Το messenger κάνει λίγο από όλα και δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείται από τόσο κόσμο γιατί δεν κάνει τίποτα καλά και δεν έχει και ασφάλεια. χμ χμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.