Google X labs: Εργάζεται πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος

Τελευταία ακούμε όλο και πιο συχνά εταιρείες και Πανεπιστήμια να ασχολούνται με το μείζον ζήτημα που ονομάζεται μπαταρία. Αυτή τη φορά φαίνεται πως και η Google αποφάσισε να συμβάλει με το X labs έτσι ώστε να δούμε τις επόμενης γενιάς μπαταρίες σε smartphones και tablet.

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Stanford να δημιούργησε μια μπαταρία ιόντων αλουμινίου η οποία φορτίζει σε ένα μόλις λεπτό. Τώρα ήρθε η σειρά της Google να αποκαλύψει ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με τις μπαταρίες καθώς δημιούργησε μια ομάδα η οποία θα ερευνήσει νέες τεχνολογίες για την δημιουργία μπαταριών επόμενης γενιάς.

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον ειδικό στις μπαταρίες Dr. Ramesh Bhardwaj ο οποίος έρχεται από την Apple. Ένα concept πάνω στο οποίο εργάζεται η Google είναι εύκαμπτες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, όμοιο με το project που ανακοίνωσε πρόσφατα η Dyson και στο οποίο έχει επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια. Οι μπαταρίες αυτές αντικαθιστούν τα υγρά χημικά με αποτέλεσμα να έχουμε πιο μικρές, αποδοτικές και πιο ασφαλείς μπαταρίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smartphones, tablet και wearables.

Στην περίπτωση της Google, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης να χρησιμοποιούνται σε εύκαμπτες συσκευές, ακόμη και να εμφυτεύονται στο ανθρώπινο δέρμα. Για παράδειγμα στην περίπτωση των έξυπνων φακών επαφής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μπαταρία που δεν είναι εύφλεκτη.

Όλο και περισσότερα ονόματα όπως Apple, Google, Tesla, IBM πραγματοποιούν έρευνα πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος, αλλά το ζήτημα είναι ποιος τελικά είναι αυτός που θα κάνει την αλλαγή και θα φέρει την επανάσταση στα gadget που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

google x labs μπαταρίες, Google X labs: Εργάζεται πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κτιστοκωστης

Μιλάμε για του πολυυυυ μέλλοντος……!!! Καλη ανάσταση σε όλους!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.