Το Facebook κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τους χρήστες Instagram μέσω της κάμερας

, Το Facebook κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τους χρήστες Instagram μέσω της κάμερας

Με την έναρξη των δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS 14 τον Ιούλιο ξεκίνησε και το νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού, το οποίο ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο αν κάποια εφαρμογή έχει πρόσβαση στην κάμερα, τη τοποθεσία ή το μικρόφωνο. Τότε οι χρήστες του Instagram παρατήρησαν πως η εφαρμογή Instagram άνοιγε την κάμερα από μόνη της, σε στιγμές που δε χρησιμοποιούσαν καν την εφαρμογή.

2 μήνες μετά, έρχεται μία νέα καταγγελία κατά του Facebook για το εν λόγω περιστατικό. Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία έγινε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η μητρική εταιρεία του Instagram ενεργοποιούσε σκόπιμα τις κάμερες των smartphones χωρίς την άδεια των χρηστών. Ο στόχος του Facebook, μέσω της εφαρμογής Instagram, ήταν να αποκτήσει “εξαιρετικά ιδιωτικές και προσωπικές” πληροφορίες των χρηστών για να συλλέξει “πολύτιμες πληροφορίες και να κάνει έρευνα αγοράς”.

Αν και αυτό ξεκίνησε από τον Ιούλιο, η απάντηση του Facebook ήταν πως πρόκειται για ένα bug της εφαρμογής του Instagram, με την εταιρεία να δηλώνει ότι έχει πρόσβαση στην κάμερα μόνο όταν οι χρήστες του λένε να έχει πρόσβαση στην κάμερα. Βέβαια, οι ανησυχίες προφανώς είναι αρκετές, αν και η εταιρεία έχει ήδη διορθώσει αυτό το, σύμφωνα με την ίδια, bug και πλέον δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά. Όπως και να έχει πλέον και αυτή η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Και που έγινε καταγγελία τι έγινε; Εξακολουθεί και έχει το κοινό του όπως και το Facebook. Εξάλλου ουδέν κρυπτό από το ίντερνετ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.