Αρχές του 2021 έρχονται οι νέοι Intel 11ης γενιάς, στα 14nm

, Αρχές του 2021 έρχονται οι νέοι Intel 11ης γενιάς, στα 14nm

Σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας Medium η Intel επιβεβαιώνει πως οι νέοι της επεξεργαστές θα έρθουν στις αρχές του επόμενου έτους. Πέραν αυτού, η εταιρεία επιτέλους θα προσφέρει υποστήριξη για PCIe 4.0, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρει ότι ήδη προσφέρει η AMD με τα τρίτης γενιάς Ryzen chip.

Η νέα γενιά, με την ονομασία Rocket Lake, θα προσφέρει μία γρηγορότερη αρχιτεκτονική πυρήνων Cypress Cove, η οποία θα υποστηρίζει έως και τους 8 πυρήνες. Αυτό βέβαια φαίνεται αρκετά περίεργο, καθώς ήδη η Intel προσφέρει έως και 10 πυρήνες στους επεξεργαστές Comet Lake S. Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα είναι η τελευταία γενιά επεξεργαστών που θα κατασκευαστεί στα 14nm.

, Αρχές του 2021 έρχονται οι νέοι Intel 11ης γενιάς, στα 14nm

Η ιστοσελίδα WCCFTech μας φέρνει τα πρώτα benchmarks του επερχόμενου επεξεργαστή, ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει έως και τα 4.98GHz, με βασική συχνότητα 3.41GHz. Όπως μπορούμε να δούμε παραπάνω, στο Geekbench ο Rocket Lake κατάφερε να φτάσει τους 1.507 πόντους στο singe-core και 7.603 πόντους στο multi-core. Βέβαια,, περιμένουμε και της απάντηση της AMD με την κυκλοφορία των Ryzen 5000, η οποία αναμένεται σήμερα.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανέστης

Τρέχω έναν i7-6700HQ από το 2016 στα 14nm. Ποτέ δεν ένιωσα πιο σύγχρονος.

φρακης

Πω πω φοβερή πρόοδος η ιντέλ.
Κρίμα σ’εμάς που θα πάρουμε Ryzen 5000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.