NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

Ο ερευνητής πάνω σε εφαρμογές του Microsoft Surface 2.0, David Brown, παρουσιάζει μία εξαιρετικά εντυπωσιακή app που καταφέρνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή Samsung SUR40 που εξοπλίζει το τραπέζι-υπολογιστή της Microsoft, ταξιδεύοντάς μας στα βάθη του Διαστήματος.

Η εφαρμογή έχει το όνομα NUIverse, η οποία καλά το καταλάβατε αποτελεί έναν έξυπνο αναγραμματισμό της λέξης Universe, σε συνδυασμό με ένα ακρωνύμιο του Natural User Interface, που υποδηλώνει και το φυσικό τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο χρήστης με την εφαρμογή.

Η εφαρμογή επιτρέπει την εναπόθεση ειδικών διαφανών επιφανειών πάνω στην οθόνη για την προβολή επιπλέον πληροφοριών, αναγνωρίζει μία ποικιλία από χειρισμούς και περιστροφές του χρήστη πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού, κάνει απίστευτη μεγέθυνση σε πλανήτες, ενώ αποτελεί έναν οδηγό ολόκληρου του σύμπαντος. Πράγματι, μία φοβερή προσπάθεια που μας δίνει μια εικόνα για τις αυριανές δυνατότητες των ταμπλετών.

, NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

, NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.