Xiaomi Summer Salles 2019 InfoQuest

Η Apple αντικατέστησε 11 εκ. μπαταρίες iPhone, μέσα στο 2018

9

battery apple 570px
Στην Apple φαίνεται πως ακόμη ψάχνονται για το τι πήγε στραβά τον τελευταίο χρόνο, μετά την αποκάλυψη της μεγάλης απόκλισης στον αναμενόμενο τζίρο που δεν θα έρθει ποτέ. Στην τελευταία συνάντηση με τον CEO της Apple φαίνεται πως για όλα φταίνε οι μπαταρίες.
Μετά την αναθεώρηση της Apple για τα προσδοκώμενα κέρδη της, για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αποκαλύφθηκε ότι ο Tim Cook προγραμμάτισε μια συνάντηση, για να συζητήσει τα αποτελέσματα του 2018, με τους υπαλλήλους της Apple. Ενώ οι περισσότερες λεπτομέρειες από τη συνάντηση δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει, ο John Gruber στο Daring Fireball έχει σήμερα ένα ενδιαφέρον θέμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Tim Cook ανέφερε ότι η Apple αντικατέστησε 11 εκατομμύρια μπαταρίες iPhone κατά τη διάρκεια του προγράμματος αντικατάστασης των 29 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού έτους, η Apple υπολογίζει ότι θα αντικαταστήσει περίπου 1 έως 2 εκατομμύρια μπαταρίες, δήλωσε ο Cook κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η πρωτοβουλία αντικατάστασης των μπαταριών ήταν ενεργή σχεδόν για έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το 2018, η Apple αντικατέστησε τόσες πολλές μπαταρίες, όσο 11 φορές σχεδόν ο αριθμός των μπαταριών που συνήθως αντικαθιστά σε ένα χρόνο.
Ο Gruber συνέδεσε το γεγονός αυτό με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, σχετικά με τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Apple με τις πωλήσεις των νέων iPhone. Ενώ είναι εύκολο να υποστηρίξουμε ότι το πρόγραμμα μπαταριών της Apple θα έπρεπε να έχει υπολογιστεί εξαρχής στις προσδοκίες της Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2019, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:
Φαίνεται πως η επίδραση του προγράμματος αντικατάστασης μπαταριών στις νέες πωλήσεις iPhone δεν ήταν εμφανής παρά μόνο μετά την κυκλοφορία των μοντέλων iPhone XR και XS. Μερικά εκατομμύρια επιπλέον χρηστών iPhone, οι οποίοι ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση των παλιών κινητών τους, προχώρησαν σε αντικατάσταση της μπαταρίας ενώ σε άλλη περίπτωση θα είχαν αναβαθμιστεί σε άλλο iPhone φέτος και στο τέλος το ανέβαλαν.
Άλλες λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Cook με τους συνεργάτες του παραμένουν ασαφείς, αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες καθώς περνάει ο χρόνος.
Πηγή

9
Σχόλια

avatar
9 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
3 Σχολιαστές
Agnostos13GeorgeTasos Spanos Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
Tasos Spanos
Επισκέπτης
Tasos Spanos

Με λίγα λόγια έβγαλαν συμπέρασμα ότι καλό είναι να πάνε την Αλλαγή μπαταρίας στα 129$ έτσι ώστε οι χρήστες να μην είναι ικανοποιημένοι με το παλιό τους iPhone, να μην τους συμφέρει να αλλάξουν μπαταρία, τελικά να αγοράσουν το καινούργιο iPhone στα 1000$ και έτσι η Apple να έχει τρέλα κέρδη
Ρε δεν γ……..στε λέω εγώ παλιό απατεώνες
Και 29$ πολλά είναι κιόλας
Μου φαίνεται θα μείνουμε με παλιές συσκευές στις οποίες μπορούμε να αλλάζουμε μπαταρίες μόνοι μας με 15€ και να κλείσει εκεί το θέμα
Έβαλαν κόλλες έβαλαν φλαντζες έβαλαν έβαλαν να μην μπορεί κανείς να βάλει χέρι και να μας τα παίρνουν χοντρά είτε στην αγορά νέας συσκευής είτε στην επισκευή της παλιάς

George
Επισκέπτης
George

“Μερικά εκατομμύρια επιπλέον χρηστών iPhone, οι οποίοι ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση των παλιών κινητών τους, προχώρησαν σε αντικατάσταση της μπαταρίας ενώ σε άλλη περίπτωση θα είχαν αναβαθμιστεί σε άλλο iPhone φέτος και στο τέλος το ανέβαλαν.” Σωστή επισήμανση. Έτσι έχουν τα πράγματα. Πολλοί χρήστες iPhones, αντικατέστησαν την μπαταρία με ένα λογικό κόστος, και έτσι αποφάσισαν να αναβάλουν την αγορά νέου iPhone. Υπάρχει όμως και ένα άλλο γεγονός, πιο ζημιογόνο για την Apple: Πολλοί περισσότεροι ακόμη χρήστες κατάλαβαν ότι πληρώνουν τεράστια ποσά για κινητό, service και αξεσουάρ, που δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματική του αξία. Έτσι εγκατέλειψαν το iOS και στράφηκαν σε φτηνότερες και ταυτόχρονα καλύτερες συσκευές Android, που κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα από το iOS και δεν κοστίζουν μια περιουσία σε συσκευή, service και αξεσουάρ.

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

“συσκευές Android, που κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα από το iOS”
αυτό ξαναπές το…πράγματα που οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει οτι κάνουν!

George
Επισκέπτης
George

@Agnostos13: Μιας και το έθιξες το θέμα, θα παραθέσω παρακάτω ΜΕΡΙΚΑ μόνο από τα πράγματα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει με μία συσκευή android, πράγματα που με μία συσκευή ios, ακόμα και πολλαπλάσιου κόστους αγοράς, μοιάζουν για τους χρήστες ios απλά.. σενάριο επιστημονικής φαντασίας: 1: “Split screen”. Στο android μπορείς να “χωρίσεις” την οθόνη σε δύο “κομμάτια”, και να κάνεις έτσι δύο εργασίες ταυτόχρονα. Π.χ να βλέπεις βίντεο ενώ ταυτόχρονα κάνεις αριθμητικές πράξεις στο κομπιουτεράκι. 2: Παραμετροποίηση. Στο android έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις από αμέτρητους launchers που υπάρχουν στο play store και να διαμορφώσεις το κινητό σου ακριβώς όπως αρέσει ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΟΧΙ έτσι όπως αρέσει στην Google ή στον εκάστοτε κατασκευαστή. 3: Δυνατότητα “guest account”. Θέλω το κινητό μου να το χρησιμοποιεί και κάποιος άλλος, αλλά όταν θα το χρησιμοποιεί να μπαίνει στο δικό του λογαριασμό με τις δικές του ρυθμίσεις αποθηκευμένες; Όπως δηλαδή γίνεται στα windows; Με το android γίνεται! 4: Εγγραφή φωνητικών κλήσεων. Το android υποστηρίζει εγγενός την εγγραφή φωνητικών κλήσεων. 5: Picture in picture mode. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζουν και όλες οι σύγχρονες smart tvs. 6: Εύκολη διαχείριση δεδομένων. Συνδέεις με ένα καλώδιο το κινητό σου σε έναν υπολογιστή και έχεις μεταφέρει έτσι εύκολα και γρήγορα μέσα σε δευτερόλεπτα οποιοδήποτε αρχείο από ή προς το κινητό. 7: Εναλλακτικά app stores εκτός του επίσημου. 8: Υποστήριξη widjets στην επιφάνεια εργασίας. Φοβερά χρήσιμο και απίστευτα όμορφο. Θέλετε και άλλα; Υπάρχουν δεκάδες ακόμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω.Το android ως λειτουργικό είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το ios. Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, πρέπει εδώ να αναφέρουμε το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλεονέκτημα που έχει το ios σε σχέση με το android: Οι συσκευές ios μπορούν να λειτουργούν εξίσου καλά και με λιγότερο “ισχυρό” hardware σε σχέση με τις συσκευές android, που χρειάζονται ισχυρότερο hardware για να λειτουργούν σωστά. Και αυτό είναι λογικό, γιατί το ios είναι ένα software σχεδιασμένο για 5-6 διαφορετικές συσκευές όλες και όλες, ενώ με το android πρέπει να μπορούν να λειτουργούν χιλιάδες διαφορετικές μεταξύ τους συσκευές.

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

@George:
Τα…καλύτερα στο android είναι αυτά που δεν βλέπεις όμως!
Γι αυτό θέλει διπλή ram από το iOS…

George
Επισκέπτης
George

Ναι, θέλει διπλή Ram από το ios για να δουλέψει εξίσου καλά. Το παράξενο όμως είναι ότι σε πολλά κινητά android αυτή η παραπάνω Ram, όπως και οτιδήποτε άλλο έχουν, το πληρώνεις τελικά πολύ φτηνότερα σε σχέση με το ios! Γιατί λοιπόν να με πειράξει ότι το android που έχω χρειάζεται π.χ 4 Gb Ram για να λειτουργήσει σωστά, όταν το ios θα χρειαζόταν π.χ 2 Gb Ram, όταν θα έχω πληρώσει το κινητό πολύ φθηνότερα; Η Xiaomi για παράδειγμα ετοιμάζει να βγάλει κινητό με Snapdragon 855 (ότι καλύτερο υπάρχει αυτή στην στιγμή από πλευράς επεξεργαστή) στα 300 ευρώ περίπου!!!

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

Αν ήξερες τι τρέχει και δεν το βλέπεις…θα καταλάβαινες γιατί είναι φθηνές οι συσκευές android…
Και γιατί θέλουν παραπάνω ram επίσης!

George
Επισκέπτης
George

@Agnostos13: Ένας λόγος που οι συσκευές android είναι φτηνότερες είναι ότι το software (android) το οποίο είναι open source. Αντιθέτως η Apple εξελίσσει μόνη της το δικό της αποκλειστικής χρήσης software. Έτσι το software της Apple “δένει” πιο “σφιχτά” με το hardware της συσκευής, και αυτός είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που ένα iPhone μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και με λιγότερη μνήμη Ram σε σχέση με ένα android. ‘Ενας άλλος λόγος που τα iPhone είναι ακριβότερα, είναι ότι η Apple βασίζεται περισσότερο στα κέρδη που προκύπτουν από την πώληση υλικού hardware (συσκευές, φορτιστές, αντάπτορες, ακουστικά κτλ.) Αντιθέτως στο android υπάρχουν μεγάλα κέρδη και από την παροχή στον χρήστη στοχευμένων διαφημίσεων (δηλαδή διαφημίσεων που ανήκουν στα ενδιαφέροντα του χρήστη.) Έτσι μπορούν να πουληθούν συσκευές και φτηνότερα. Επίσης η Apple θέλει, και τα έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό, να καθιερωθεί στα μάτια των καταναλωτών ως μία premium μάρκα. Για να είσαι όμως premium brand πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μεταξύ των άλλων και το εξής χαρακτηριστικό: Να πουλάς πάντα και τα ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΑ!! Όχι φτηνά. Αλλιώς πέφτεις στα μάτια των καταναλωτών που θέλουν να λένε ότι αγόρασαν κάτι premium. Άλλος λόγος που τα android είναι φτηνότερα είναι ο αδυσώπητος ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες που τα κατασκευάζουν. Η Xiaomi είναι αυτή την στιγμή ΤΕΤΑΡΤΗ παγκόσμιος σε αριθμό πωλήσεων κινητών (μιλάμε για απόλυτο αριθμό τεμαχίων), πίσω από την Samsung που είναι πρώτη, την Huawei που είναι δεύτερη και την Apple που είναι τρίτη. Η Xiaomi δεν έφτασε όμως τυχαία σε αυτή την θέση και συνεχίζει να ανεβαίνει: Κάθε τι που κατασκευάζει και πουλάει, έχει ως απαράβατο όρο (ίσως στο μέλλον αλλάξει-μακάρι όμως όχι) να έχει ως εταιρεία ΜΕΓΙΣΤΟ περιθώριο κέρδους…5%!!! Αντίθετος, όπως έχει αποκαλυφθεί, το νέο iPhone XS Max έχει κόστος κατασκευής σημαντικά κάτω από 300 ευρώ. Πόσο φτάνει να πουλιέται στον καταναλωτή; Από 1.270 έως 1.770 ευρώ. Με κόστος κατασκευής κάτω από 300. Άρα λοιπόν η Apple δεν έχει, ούτε στοχεύει σε ένα λογικό κέρδος από την πώληση κάθε μίας συσκευής. Στοχεύει στο ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ ή αλλιώς αισχροκέρδεια. Και το ίδιο ισχύει όχι μόνο για την Apple αλλά για πολλές εταιρείες που φτιάχνουν android. Όταν αυτή την στιγμή παγκοσμίως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κινητό που η κατασκευή του να κοστίζει πάνω από 300 ευρώ, καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα ότι ΟΛΕΣ οι εταιρείες που πουλάνε κινητά με 1.000 ευρώ, 1.200 ευρώ ή και ακριβότερα, είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ και τα κέρδη για αυτούς είναι τεράστια. Για αυτό λοιπόν ψάξτε και βρείτε κινητά φτηνότερα με πλούσια specs. Έχουν πια ελάχιστες διαφορές από τα πανάκριβα μοντέλα, και φυσικά οι εταιρείες έχουν και πάλι κέρδος, αλλά όχι υπέρ κέρδος.

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

@George:
Μακάρι τα μεγάλα κέρδη του Android να ήταν μόνο από τις διαφημίσεις…
Επίσης το Android μπορεί να είναι open source αλλά δεν είναι Linux (μακάρι να ήταν). Ο πυρήνας του παραμένει σταθερά Google!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα