Tesla Cybertruck: Με δυνατότητα φόρτισης μέσω solar panel

, Tesla Cybertruck: Με δυνατότητα φόρτισης μέσω solar panel

Εχθές, η Tesla παρουσίασε το Cybertruck στην Καλιφόρνια, με αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα, ωστόσο ο Elon Musk στην παρουσίαση του αυτοκινήτου μάλλον ξέχασε να αναφέρει ότι θα δίνεται δυνατότητα φόρτισης με την χρήση ηλιακής οροφής.

Τα ηλιακά πάνελ όμως δεν θα έχουν την δυνατότητα να φορτίσουν πλήρως το Cybertruck όπως είναι αναμενόμενο καθώς δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk σε απάντηση που έδωσε στο Twitter, αναφέρει ότι τα ηλιακά πάνελ θα μπορούν να αντλήσουν ενέργεια για 25 περίπου χιλιόμετρα, ενώ με την χρήση fold out solar panel wings η μπαταρία θα μπορούσε να φορτίσει από την ήλιο από 48 έως και 64 περίπου χιλιόμετρα. Αυτά τα νούμερα αναφέρονται σε ημερήσια βάση.

Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι τα ηλιακά πάνελ δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να σας δώσουν την κατάλληλη ενέργεια ώστε να ξεκινήσετε από τον προορισμό σας με χαμηλό ποσοστό μπαταρίας.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει πόσο θα κοστίζει η εγκατάσταση αυτών των ηλιακών πάνελ στην οροφή του Cybertruck καθώς και τι ακριβώς σημαίνει το “fold out solar panel wings” το οποίο ανέφερε ο Elon Musk στην απάντηση του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.