Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

, Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας του Facebook και ο μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.

Τα δύο μεγαλοστελέχη έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους όπου φορούν πρωτότυπα headsets και φέρνουν στο μυαλό τις δηλώσεις Zuckerberg περί μελλοντικής μετάβασης του Facebook στο metaverse.

Αν και το headset του Zuckerberg μοιάζει με το Oculus που κυκλοφόρησε πέρυσι το Facebook, εκείνος το προσδιορίζει ως “ανάλυση αμφιβληστροειδούς”, δανειζόμενος τη φράση της Apple για οθόνες με τόσο μεγάλη πυκνότητα pixel που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει μεμονωμένα σημεία σε κανονική απόσταση λειτουργίας.

https://twitter.com/boztank/status/1448336606360838145

Από την άλλη, το headset του Boz είναι πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά και πιο κοντά στα σχέδια και τις περιγραφές των φημολογούμενων ακουστικών VR της Apple.

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως πρόκειται για ανακοίνωση προϊόντος από το Facebook, καθώς το εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας ασχολείται με πολλά πρωτότυπα που κατά πάσα πιθανότητα δε θα φτάσουν στην αγορά.

Τα δύο στελέχη φαίνεται πως προωθούν το σκεπτικό τους για το metaverse παρά κάποιο προϊόν. Σύμφωνα με αυτό, η επόμενη έκδοση του διαδικτύου θα μπορούσε να είναι ένας εικονικός κόσμος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.