Κάμερες αναγνώρισης προσώπου στους δρόμους του Λονδίνου έβαλε η αστυνομία

Κάμερες αναγνώρισης προσώπου, Κάμερες αναγνώρισης προσώπου στους δρόμους του Λονδίνου έβαλε η αστυνομία

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία του Λονδίνου έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε πραγματικό χρόνο (LFR). Σε κομβικά σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί κάμερες αναγνώρισης προσώπου οι οποίες θα σαρώνουν τα πρόσωπα των περαστικών. Εάν εντοπίσουν κάποιον καταζητούμενο θα ειδοποιήσουν άμεσα τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Ένα σύστημα εντοπισμού εγκληματιών και εγκλημάτων

Σύμφωνα με το Met, αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών μορφών εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρού επιπέδου βίας, τις εγκληματικές ενέργειες με χρήση όπλου ή μαχαιριού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, η αστυνομία θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα θύματα ή τους ευάλωτους πολίτες.

Σε ένα tweet που δημοσίευσε το Met, διαβεβαίωσε το κοινό ότι όλες οι εικόνες που έχουν ληφθεί και δεν είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό κάποιου καταζητούμενου ή εν ενεργεία εγκλήματος, διαγράφονται αμέσως.

Επίσης, σημείωσε ότι εναπόκειται στην κρίση των αξιωματικών αν θα δράσουν ή όχι, όταν λάβουν κάποια ειδοποίηση από τις κάμερες αναγνώρισης προσώπου. Τέλος, σημείωσε ότι το σύστημα είναι πλήρως αυτόνομο και δεν συνδέεται με άλλες πλατφόρμες απεικόνισης, όπως CCTV ή bodycams.

Παρά την επιμονή του Met ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό, ορισμένοι επικριτές έχουν χαρακτηρίσει το LFR ως αναποτελεσματικό και σε ορισμένες περιπτώσεις, παράνομο.

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2019, μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Essex διαπίστωσε ότι η τεχνολογία LFR του Met έχει ένα ποσοστό ανακρίβειας 81%. Το προηγούμενο έτος, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία στη Νότια Ουαλία και αναγνώρισε λανθασμένα 2.300 αθώους ανθρώπους ως δυνητικούς εγκληματίες.

Η νέα προσπάθεια του Met ξεκινάει σε έναν ταραχώδη χρόνο για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε ότι σκέπτεται να απαγορεύσει τη χρήση LFR σε δημόσιους χώρους για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ψάχνουν τρόπους για το πώς μπορούν να αποτρέψουν την κατάχρηση της τεχνολογίας.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα της καμπάνιας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων “Big Brother Watch”, την οποία υποστηρίζουν 18 πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου και 25 επιπλέον αντίστοιχες ομάδες, ζήτησε να σταματήσει η υιοθέτηση της LFR, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Υπέροχα νέα

Sakmaidik

Η οριοθέτηση των παραβατών …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.