Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Η Google διέθεσε για πρώτη φορά τα Motion Sense gestures στη σειρά Pixel 4, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μικροσκοπικό Soli radar για να ανιχνεύουν τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη εξηγήσει πώς λειτουργεί η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα Google Pixel 4, αλλά τώρα δίνει στο κοινό την ευκαιρία να δει τι ακριβώς βλέπει το radar.

Εντυπωσιάζει η τεχνολογία του Soli radar

Σε μια ανάρτηση στο Google AI Blog, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μία σειρά αλγορίθμων που βοηθούν το Soli radar να αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη, χωρίς να καταγράφει λεπτομέρειες του σώματος ή του προσώπου του.

Η ομάδα που ανέπτυξε το σύστημα κοινοποίησε και κάποια GIF στα οποία δείχνει τι πραγματικά βλέπει το Soli radar των Google Pixel 4. Τα συγκεκριμένα GIF δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αδύνατο να αναγνωρίσει κανείς ποιος βρίσκεται μπροστά στο smartphone.

Το πρώτο GIF δείχνει ένα άτομο που πλησιάζει το radar, το δεύτερο δείχνει ότι κάποιος έχει πιάνει το smartphone και το τρίτο παρουσιάζει ένα άτομο που εκτελεί κάποιου είδους κίνηση.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Η Google δήλωσε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη πολλών αλγορίθμων εντός της συσκευής. Ο λόγος είναι απλώς, κάθε άνθρωπος κινείται διαφορετικά, περπατάει διαφορετικά, και δρα με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, οι μεμονωμένοι αλγόριθμοι εξασφαλίζουν ότι οι χειρονομίες του εκάστοτε χρήστη θα αναγνωρίζονται από το Soli radar του Google Pixel 4 που κατέχει.

Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει αλγόριθμους που διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε κίνηση στο παρασκήνιο δεν αναγνωρίζεται ως χειρονομία από το Soli radar.

Ένας άλλος παράγοντας που έπρεπε να λάβει υπόψη ο τεχνολογικός κολοσσός κατά την ανάπτυξη του Soli radar των Google Pixel 4, ήταν οι παρεμβολές από άλλα εξαρτήματα των smartphones.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έπρεπε να αναπτύξει νέες τεχνικές επεξεργασίας σημάτων για να μειώσει την επίδραση της ηχητικής δόνησης στο σήμα του radar. Χάρη στη μείωση της επίδρασης των ηχητικών δονήσεων κατέστη δυνατή η χρήση των Motion Sense για την αναπαραγωγή μουσικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Δύο μήνες έχω την συσκευή και είναι η καλύτερη εμπειρία χρησης του Android που είχα. Μαζί με OnePlus φυσικά.

Blats

Το stock android είναι το καλύτερο συμφωνώ…..το έχω δουλέψει σε ένα ΝΟΚΙΑ 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Google Qualcomm

Αυτό είναι το πρώτο XR headset της Samsung που θα κυκλοφορήσει το 2025

Η Samsung αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με την Google και την Qualcomm για τη δημιουργία της πλατφόρμας Android XR “εδώ και πολλά χρόνια».

Smartphones featured Google

Η Google ανακοίνωσε το Android XR OS για headset μικτής πραγματικότητας και smart glasses

Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Android XR, ενός λειτουργικού συστήματος που δημιουργήθηκε για headset και smart glasses.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel: Απέκτησαν όριο φόρτισης μπαταρίας 80% με την τελευταία ενημέρωση

Η Google κυκλοφόρησε το Pixel Drop Δεκεμβρίου με μια μακροσκελή ανάρτηση σχετικά με τις νέες δυνατότητες Gemini και πολλά άλλα.

Software Google

Gemini 2.0: Η νέα ΑΙ της Google μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και ομιλία

Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Google, Gemini 2.0 Flash, ανακοινώθηκε και μπορεί να δημιουργήσει εγγενώς εικόνες και ήχο εκτός.