Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Η Google διέθεσε για πρώτη φορά τα Motion Sense gestures στη σειρά Pixel 4, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μικροσκοπικό Soli radar για να ανιχνεύουν τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη εξηγήσει πώς λειτουργεί η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα Google Pixel 4, αλλά τώρα δίνει στο κοινό την ευκαιρία να δει τι ακριβώς βλέπει το radar.

Εντυπωσιάζει η τεχνολογία του Soli radar

Σε μια ανάρτηση στο Google AI Blog, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μία σειρά αλγορίθμων που βοηθούν το Soli radar να αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη, χωρίς να καταγράφει λεπτομέρειες του σώματος ή του προσώπου του.

Η ομάδα που ανέπτυξε το σύστημα κοινοποίησε και κάποια GIF στα οποία δείχνει τι πραγματικά βλέπει το Soli radar των Google Pixel 4. Τα συγκεκριμένα GIF δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αδύνατο να αναγνωρίσει κανείς ποιος βρίσκεται μπροστά στο smartphone.

Το πρώτο GIF δείχνει ένα άτομο που πλησιάζει το radar, το δεύτερο δείχνει ότι κάποιος έχει πιάνει το smartphone και το τρίτο παρουσιάζει ένα άτομο που εκτελεί κάποιου είδους κίνηση.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Η Google δήλωσε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη πολλών αλγορίθμων εντός της συσκευής. Ο λόγος είναι απλώς, κάθε άνθρωπος κινείται διαφορετικά, περπατάει διαφορετικά, και δρα με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, οι μεμονωμένοι αλγόριθμοι εξασφαλίζουν ότι οι χειρονομίες του εκάστοτε χρήστη θα αναγνωρίζονται από το Soli radar του Google Pixel 4 που κατέχει.

Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει αλγόριθμους που διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε κίνηση στο παρασκήνιο δεν αναγνωρίζεται ως χειρονομία από το Soli radar.

Ένας άλλος παράγοντας που έπρεπε να λάβει υπόψη ο τεχνολογικός κολοσσός κατά την ανάπτυξη του Soli radar των Google Pixel 4, ήταν οι παρεμβολές από άλλα εξαρτήματα των smartphones.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έπρεπε να αναπτύξει νέες τεχνικές επεξεργασίας σημάτων για να μειώσει την επίδραση της ηχητικής δόνησης στο σήμα του radar. Χάρη στη μείωση της επίδρασης των ηχητικών δονήσεων κατέστη δυνατή η χρήση των Motion Sense για την αναπαραγωγή μουσικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Δύο μήνες έχω την συσκευή και είναι η καλύτερη εμπειρία χρησης του Android που είχα. Μαζί με OnePlus φυσικά.

Blats

Το stock android είναι το καλύτερο συμφωνώ…..το έχω δουλέψει σε ένα ΝΟΚΙΑ 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.