H παγκόσμια αγορά των smartphones κυριαρχείται από τα iPhone

παγκόσμια αγορά των smartphones, H παγκόσμια αγορά των smartphones κυριαρχείται από τα iPhone

Σύμφωνα με στοιχεία της Strategy Analytics φαίνεται ότι η παγκόσμια αγορά των smartphones κυριαρχείται από τα iPhone της Apple. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το iPhone X είναι το πιο επιτυχημένο smartphone στον κόσμο μέχρι στιγμής, με αποστολή 16 εκατομμύριων μονάδων για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το 4,6% των 354 εκατομμυρίων smartphones που εστάλησαν παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο ότι οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται κι αυτές από συσκευές της Apple. Συγκεκριμένα ακολουθούν τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone 7 με αποστολές 12,5 εκατομμυρίων μονάδων, 8,3 εκατομμυρίων μονάδων και 5,6 εκατομμυρίων μονάδων, αντίστοιχα.

Αυτά τα τέσσερα κορυφαία smartphones συνολικά εκπροσωπούν 42,40 εκατομμύρια αποστολές με συνολικό μερίδιο περίπου 11,9%. Αν προσθέσουμε και τις αποστολές των υπόλοιπων smartphones της Apple, τα iPhone φτάνουν συνολικά τις 50 εκατομμύρια μονάδες περίπου το πρώτο τρίμηνο του 2018 (σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικάνικης εταιρείας οι αποστολές φτάνουν τις 52,2 εκατομμύρια μονάδες).

Η εντυπωσιακή πορεία της Apple και της σειράς iPhone δε θα λέγαμε ότι μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Η μεγάλη έκπληξη είναι αναμφισβήτητα η συσκευή που συμπληρώνει την πεντάδα. Ακριβώς κάτω από τα hi-end smartphones της αμερικάνικης εταιρείας βρίσκεται μία αρκετά χαμηλότερου επιπέδου συσκευή, το Xiaomi Redmi 5A. Το εν λόγω μοντέλο του Κινέζου κατασκευαστή που έχει σημειώσει εξαιρετική επίδοση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι το πέμπτο παγκοσμίου φήμης smartphone στον κόσμο με αποστολή 5,4 εκατομμυρίων μονάδων και μερίδιο 1,6%. Το Redmi 5A μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές στην Κίνα και την Ινδία, δύο αγορές που έδωσαν μεγάλη ώθηση στις συνολικές πωλήσεις του.

Τέλος, έκτο αλλά όχι καταϊδρωμένο στην παγκόσμια αγορά των smartphones, έρχεται το Samsung Galaxy S9+. H κορεάτικη ναυαρχίδα με 5,3 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατάφερε να σημειώσει μία πάρα πολύ καλή επίδοση εάν λάβουμε υπόψη μας ότι κυκλοφόρησε στην αγορά στο τέλος του τριμήνου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

@James

😉

Agnostos13

Test

Agnostos13

Προσοχή! Αναμένεται καταιγίδα “αντικειμενικών” σχολίων από τους αναλυτές του καναπέ τύπου:

Προ.πα.γάνδα… Ap.ple… κορ.όιδα… mark.eting… δυνό.σαυροι… 1000 ευρώ… ish.ee.ps… φύ.κια για μετα.ξοτές κορ.δέλες… άσ.χετοι… καινοτ.ομία… δεν έχει mini jack… ο Κούκ σας τα τρ.ώει…

tikis

Παραπληροφορηση….συγκρινεται μια εταιρια που εχει ενα και μονο μοντελο αντε δυο στην αγορα με ολες τις που εχουν τουλαχιστον 20 30 διαφορετικα….παιχνιδι με τα νουμερα.

tarif16

δηλαδή,αν έπαιζε και με midrange συσκευές,που θα έφτανε?

Chris_BMW

@tarif16

Μπορει και να μην ήταν τόσο ψηλά ..

Η Apple φίλε δημιούργησε με τον καιρό κάτι διαφορετικό απο ένα τεχνολογικό προϊόν ..
Δεν ξερω πως το έχει καταφέρει αυτό η πραγματικότητα όμως ειναι πως το I phone ειναι ποθητό απο την πλειοψηφία του κόσμου σχετικού η μη με την τεχνολογία για κάποιο λόγο ..
Και η εκτόξευση των τιμών της δεν ειναι καθόλου τυχαία ..Συμβάλει στο να σου δημιουργεί αυτήν την αίσθηση .. Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις ..
Δεν ειναι τυχαίο πως ενω η αγορά κινείται τα τελευταία χρονια πτωτικά ,η Apple καταφέρνει ανεβάζοντας τις τιμές τις συνεχώς να ανεβάζει και τις πωλήσεις της ..

Darth

@tarif16 αν έβγαζε midrange θα ηταν πολυ ποιο κάτω ( το γιατι ειναι προφανές)

Tasos Spanos

Πήρα το iPhone X πριν μια εβδομάδα
Δεν μου φαίνεται παράξενο το γιατί η apple είναι πρώτη στην αγορά
Έχει κάποια κολλήματα σαν εταιρεία αλλά κατά γενική ομολογία οι υπόλοιπες συσκευές είναι κάποια βήματα πίσω ακόμα
Δυστυχώς μόνο οι πυρήνες και ο αριθμός της ram δεν δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα

Χρήστος

Χαχαχα!! Έχετε πολύ πλάκα! Χαχαχα!!!

Thanoslam

Μπα για κλείσιμο πάει.

ΝΙΚΟΣ

Άρθρο με τίτλο και περιεχόμενο οτι να ναι.Πάλι οι 2,3 γνωστοί τυμπανιστές της εξεδρας των φανατικών της Apple ασχολούνται
Ουδείς άλλος παίρνει στα σοβαρά τους τελειωμένους τεχνολογικά

JD

Αφου υπαρχει κοσμος σγοραζει σαπακια σαν το iphone 8 κατα εκατομυρια μαλιστα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.

KnightRider

Όποτε βγάζουν καινούργια iphone όλως τυχαίως μετά από 1,5χρόνο χρήσης βγάζουν δήθεν update κι ύστερα το κινητό είναι όλο bugs και πάει για πέταμα κι μετά αναγκάζονται να πάρουν το επόμενο iphone που μετά από 1,5 χρόνο χρήσης θα βγάλουν update και ξαφνικά κι εκεί θα υπάρχει πάλι bugs – μόνο όσοι δεν κάνουν updates στα παλιότερα iphone εκεί εξακολουθούν να τρέχουν μια χαρά μέχρι σήμερα.

giannis

Ιππότη εγώ που έχω το 6 από day one και πάει σφαίρα σε ακυρώνω. Εσύ που έχεις ακουμπησει iphone μόνο σε κατάστημα είσαι άσχετος.

Efkairiakos

Θα ήθελα να είμαι ένας απο τους πρώτους στα σχόλια ενός τέτοιου άρθρου μια φορά και να γράψω εκείνη την ατάκα με το ποπκορν…
Πολύ γέλιο…
Μην κάθεστε και αναλώνεστε με το ποιος την έχει πιο μεγάλη!
Σημασία έχει πάντα αν αυτό που αγόρασες σε καλύπτει και μάλιστα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή κόλημα!

Δημήτρης

Είναι γεγονός το ότι όσοι κράζουν τα iphone, δεν έχουν πιάσει κάποιο στα χέρια τους…
Μετά απο 7 χρόνια με ναυαρχίδες Android… είπα να κάνω την μετάβαση και αγόρασα το X…
Δεν μου λείπει το S8+ που πούλησα, καθώς η ποιότητα κατασκευής, το ταχύτατο λειτουργικό, τα 1day updates και η ΚΑΜΕΡΑ με έχουν μαγέψει….

Α, και το notch είναι πανέμορφο… ότι και να λέτε! 🙂
Bye Bye Samsung…

John

Ο καλυτερος μου φιλος ειναι αιφονακιας (τωρα εχει το 7 plus) , ουτε τα εικονιδια δεν μπορεις να αλλαξεις αν τα βαρεθεις ενω για να κατεβασεις ενα mp3 και να το βαλεις ringtone πρεπει να εισαι αποφοιτος του MIT. Για το σχημα του κινητου με τα τεραστια bezels ενταξει ας πουμε οτι ειναι υποκειμενικο , οπως και η οθονη που ειναι ips. Βασικα μονο το iphone x αξιζει να αγορασει καποιος αν και αντικειμενικα το S9+ και το P20 pro ειναι πολυ ανωτερα τηλεφωνα.

Petros

Ειχαν παρει το δωρο Χριστούγεννων οι κομμωτριες και οι σερβιτόρες και πηραν το αγαπημένο κινητό τους το iPhone

Agnostos13

@Petros:
Μεταξύ άλλων…

Βλέπεις κανένα τους να κλαίει για τα λεφτά που έδωσε; Γιατί εγώ βλέπω άτομα να κλαίνε εδώ γιά τα λεφτά που δεν μπορούν να δώσουν…

Nikopoup

@Agnostos13 εισαι στην τσεπη τους και το ξερεις ή το μαντευεις?

James

@Chris_BMW αυτό εμένα δε μου λέει κάτι. Όσοι θέλουν iOS μπορούν να αγοράσουν μόνο αυτές τις συγκεκριμένες συσκευές. Συνολικό μερίδιο αγοράς πόσο; 15%. Άρα το 15% έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4-5 σχεδόν ίδιες συσκευές και το υπόλοιπο 85 ανάμεσα σε μερικές εκατοντάδες 😉
Η Apple βαράει νταούλια και εσείς αγοράζετε, κατά την προσφιλή σου έκφραση. Αυτό βλέπω εγώ.

NikosAr

Άντε πάλι τα ίδια ( σχόλια ) … δανειστείτε ρε παιδιά από τους μεγαλύτερους ή ζητήστε για δώρο καλοκαιριού όταν κλείσουν και τα σχολεία να σας πάρουν ένα iPhone … τι να κάνουμε αφού μπορούμε και διαφέρουμε. Έχω κι εγώ πολλους ξερόλες που δεν δίνουν πάνω απο 2 κατοστάρικα για κινητό.. και κράζουν τους άλλους που δίνουν παραπάνω … Τώρα όταν δίνεις τα ίδια λεφτά 700 ή 800 για Android ε τότε δεν σου φταίμε εμείς … κοιτάξου καλύτερα .. μάλλον παρά έγινες γκουρού. Με πολλή αγάπη το σχόλιο μου

Chris_BMW

@James

Δεν σε πιάνω ..
Αυτός ειναι και ο λόγος που πουλάει .
Μια εταιρεία που σχεδιάζει το Hardware κ κουμπώνει πανω του το Software και ελέγχει απόλυτα το δεύτερο .
Σου δίνει κάθε χρόνο την τελευταία έκδοση του λογισμικού της δημιουργώντας σου την αίσθηση οτι το κινητό σου ειναι «ζωντανό» (έκανε λάθη πανω σε αυτό το κομμάτι βεβαια βλ. iOS 9 στο 4s ) ακόμα κ σε τηλέφωνα 5 ετιας και τέλος οι συσκευές τις έχουν τέλεια συνεργασία και συνδεσιμότητα αλλα και αντοχή στο χρόνο .
Ολα αυτά λοιπόν εμένα σαν πελάτη της δεν με αγγίζει αυτό που είπες πως αυτή «χτυπάει» και εγώ χορεύω ..
Εσάς απο την άλλη θα πρέπει να σας προβληματίσει το γεγονός οτι του χρόνου κινητό χωρίς notch στις πολλές επιλογές σας στο χορό του Android δεν θα υπάρχει …
If you know what I mean….

Agnostos13

@Nikopoup:
Αν διαβάσεις τα σχόλια θα καταλάβεις…

Nick

Βρε Techblog.gr γιατί.. Clickbites? Διαβάζω χρόνια techblog.gr και παρατηρώ πτώση στη ποιότητα όλο και μεγαλύτερη και με λυπεί. Και δε με ενοχλεί η Apple στο θέμα, αλλά η πρόθεση του θέματος.. Θυμάμαι παλιά δεν έβλεπα διαφημίσεις, άρθρα από εταιρείες, Clickbites 🙁

James

@Chris_BMW για να καταλαβεις σκεψου οτι η samsung μονη της πουλαει πολυ περισσοτερα κινητα απο την apple,αλλα βγαζει καμια τριανταρια συσκευες καθε χρονο και οι πωλησεις μοιραζονται. Ενα σωστο αρθρο θα ελεγε οτι η αγορα κινητων κυριαρχειται απο τη samsung, αλλα η apple εχει τις περισσοτερες πωλησεις ανα μοντελο. Το πιανεις τωρα καπως;

Τα αλλα που λες τα διαβαζω με καποια συμπαθεια, ειδικα αυτο με το software που ελεγχει τελεια το hardware. Ειδικα φετος ενα bug διορθωνουν δυο εμφανιζονται. Και αν δε σε αγγιζει σαν πελατη η ελλειψη επιλογων, ειναι δικο σου θεμα. Εμενα με προβληματιζει παντως που γεμισε ο τοπος notch, αλλα οχι για το λογο που νομιζεις. Απλα το βρισκω ασχημο.

giannis

O agnostos13 έχει δίκιο. όσοι έχουν iphone δηλώνουν ευχαστημένοι και όσοι δεν έχουν γκρινιάζουν για αυτά.

@papaki

Μέσα στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές κολοτούμπες βάζουμε όλοι μας την δύναμη στο μυαλό και στην καρδιά για να ξεπεράσουμε όλα μας τα εμπόδια. Και όταν δούμε ότι τα καταφέραμε έχοντας δημιουργήσει το καλύτερο για εσάς, η προσφορά μας πλέον αγγίζει όλες τις όμορφες ψυχές του κόσμου. Με αγάπη για πάντα. Η χαϊδεμένη Apple.

Prideous

Μια εταιρία που με σεβάστηκε όταν της έδωσα 730€ για να πάρω το 5s θα εξακολουθήσει να παίρνει τα χρήματα μου
Ακόμα και τώρα μετά από 4 χρόνια το κινητό εξακολουθεί να τρέχει απροβλημάτιστο ( όσοι λέτε ότι έχετε προβλήματα με τα κινητά σας ειλικρινά δεν ξέρω τι τρέχει με το δικό μου και πάει έτσι όπως πάει )
Όταν θα αλλάξουν τακτική οι Android κατασκευαστές και υποστηρίζουν τα κινητά τους για πάνω από δυο χρόνια τα ξαναλέμε !

Nikopoup

@NikosAr Το να μην καλυπτει καποιον το iphone δεν παιζει? Πολλες φορες ειπα να κανω την μεταβαση σε iphone αλλα ολο καπου σκαλωνα. Τα 800 ευρω που δινω για να παρω android ειναι κατωτερα απο το να εδινα 800 για iphone? Εδω και χρονια μου αρεσει το Miui το οποιο ειναι μιξη ios με android και δεν το αλλαζω. Αλλα δεν θα πω οτι εχω καλυτερη οθονη απο το S9 και το Χ ή καμερα. Οταν με ρωτανε γιατι δεν παιρνω iphone (η c63s παει καλυτερα με Iphone ειναι η αληθεια) τους λεω δεν μου αρεσει οχι οτι δεν αξιζει ή οτι ειναι πεταμενα λεφτα.
Θα συμφωνησω με τον @Nick οτι εχουμε πολυ clickbait αρθρα.

JD

Αχαχα η Apple με το 15% μερίδιο αγοράς δήθεν κυριαρχεί , καλά είναι απίστευτο πόσο σανό προσφέρει απλόχερα η συγκεκριμένη εταιρεία και μερικοί νομίζουν ότι είναι superfood και τον καταναλώνουν σε απεριόριστες ποσότητες.
ΥΓ. Όταν δύο άτομα έχουν τις ίδιες δυνατότητες σε κάμερα , οθόνη , μπαταρία κτλ από το κινητό τους ποιος είναι πιο έξυπνος; Ένας που το αγόρασε 500 ευρώ ή ένας με 1000; Για να μην πούμε ότι αυτά που μπορείς να κάνεις στο android το IOS θα τα δώσει σε 3-4 χρόνια.

NikosAr

@Nikopoup
Καταρχάς σε ευχαριστώ που απάντησες σε σχόλιο μου ( αρκετά καυστικό ) με ευγένεια … θα σου απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι το πάλευα 2-3 χρόνια πριν κάνω την μετάβαση σε apple γιατί απλά ενώ ήμουν στην ασφάλεια των πολλών δηλ. windows και Android πάντα διάβαζα, χάκαρα τα μηχανήματα μου για να μπορώ να πάρω μια γεύση αυτό που λέγαν ότι είναι ανώτερο σε μουσική, βίντεο κλπ όταν αγόρασα το 1ο iPhone …. ( έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό ) τότε κατάλαβα … έπρεπε να βουτήξω στα *!βαθια … πέρασαν περίπου 10 χρόνια κι ακόμα Νοιώθω την έξαψη που ένοιωσα στην αρχή … δεν θα γύριζα πίσω για καμία συσκευή όσο καλύτερα χαρακτηριστικά κι αν έχει … ο χρήστης στην ουσία με το software παλεύει όλη τη μέρα μπροστά στην οθόνη … εκεί παίζει μόνη της μπάλα ( δεν θα διαφωνήσω οτι σε πολλούς αρέσουν τα win και Android ) … δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να έχουμε τα ίδια γούστα όλοι …. προσωπική άποψη εκφράζουνε ο κάθε ένας μας ..

mk

Και γιατί να μην είναι ευχαριστημένοι οι χρήστες iPhone? Έχουν επιτέλους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν features που έχω στο S6 μου μου το έχω από το 2015.
H Apple επιτέλους έκανε catch-up με την υπόλοιπη αγορά.
Αλλά ξέχασα, μέχρι να βγάλει το iPhone X, είχε κινητά που ήταν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα και που lagαραν μετά το 5ο update αντί για το 3ο, κάτι που ‘φυσικά’ δικαιολογούσε και την τιμή όλων των προηγούμενων iPhone

ΝΙΚΟΣ

Οι αποθήκες των retailers κυριαρχούνται από τα iPhone και εκεί παραμένουν, για να γράφει αποστολές ο Κούκ.

Στεφανος

Iphone 1 η αλλιως iphone 2g μετα 3g και μετα 3gs.Εδω και κατι χρονια σε android.Η δικη μου αληθεια ειναι το Iphone δημιουργησε μια ταση.Και αν θελετε αληθειες οταν ετυχε να ξανακουσω μουσικη σε iphone και να παιξω λιγο με το touch, θα σας πω οτι ειναι πολυ μπροστα απο τους αλλους.Εγω ομως δε δινω 600 ευρω γενικα για κινητο ειτε το λενε android ειτε iphone.Και ναι πλεον το android απο τη 2.4 που το ξεκινησα εχει κανει αλματα.Μην ισοπεδωνουμε τα παντα ομως.Απλα ο καθενας εχει το λογο του για οτι διαλεγει.Ηρεμα παιδια 🙂

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Και φυσικά οι retailers παραγγέλνουν για να έχουν να τα βλέπουν στην αποθήκη και στα ράφια…όχι γιατί πουλάνε!

Nikopoup

Κάποτε τα iPhone ήταν έτη μπροστά από τα υπόλοιπα. Πλεον οι διαφορές έχουν εκμηδενιστει και πιο βασικό από όλα είναι οι προτιμήσεις του καταναλωτη. Τα μόνα πεταμένα λεφτά είναι στα καζίνο. Ναι ένα xiaomi 5a κάνει ότι και το X. Για τον μπαμπά μου είναι το ΙΔΙΟ και όχι 900 ευρώ διαφορά. Για εμάς που ασχολούμαστε είναι το ίδιο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.