Huawei: Ο πρώην CEO δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης των smartwatches

huawei ceo smartwatch, Huawei: Ο πρώην CEO δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης των smartwatches

Η Huawei έχει επιλέξει να ακολουθεί το σύστημα των “rotating CEOs”, όπου κάθε έξι μήνες ένα από τα στελέχη της αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας. Ένας από αυτούς είναι και ο Eric Xu Zhijun, ήταν στη θέση του CEO από 1η Οκτωβρίου 2016 μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Ο Xu Zhijun, μιλώντας στο Global Analyst Summit της Huawei στην Zhijun, αναφέρθηκε στα smartwatches δείχνοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι μεγάλος fan. Ο ίδιος δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης στα smartwatches από τη στιγμή που υπάρχουν τα smartphones. “I am always confused as to what smartwatches are for when we have smartphones”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απορία αυτή δεν είναι μόνο του Zhijun αλλά και πολλών που δεν αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα των smartwatches. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση να ακούς την άποψη αυτή από στέλεχος της Huawei, που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα. Βεβαίως η άποψη του Zhijun δεν εμπόδισε την Huawei από την κυκλοφορία smartwatch. Πρόσφατα στην MWC είδαμε το Huawei Watch 2.

Μιας και αναφερθήκαμε στο Huawei Watch 2 να πούμε ότι πολλοί απογοητεύτηκαν από το design, το οποίο δεν ακολούθησε τα βήματα του προκατόχου του. Από κλασικό design η Huawei έκανε την αλλαγή σε πιο σπορ σχεδιασμό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Εδώ είπανε ότι δεν θα βγάλουν κινητό με πάνω από τα 4gb ram και 2 βδομάδες μετά βγάλανε με 6… Δεν ξέρω τι τους ποτίζουνε τους CEO τους…

George

Ποιός έχει smartwatch κ σε τι είναι χρήσιμο;

giannogeorge

Βασικά… και τα τάμπλετ τι ακριβώς χρησιμότητα έχουν;

Πήρα πριν δυόμισι χρόνια ένα αρκετά δυνατό τάμπλετ πιστεύοντας ότι θα το χρησιμοποιώ στην δουλειά μιας και θα είναι πολύ φορητό και κατέληξα είτε να κάθεται στο συρτάρι, είτε να παίζω Candy Crush… και κατέληξα να κάνω την δουλειά μου με το κινητό κανονικά, όπως έκανα εξ αρχής.

Και φυσικά όσον αφορά τα smartwatches, καμμία χρησιμότητα για εμένα.

engineer

συμφωνω απολυτα ,απλα ακομα ενα προιον για να παιρνουν τα λεφτα του κοσμου.μονο μαλακιες πλασαρουν

John Mpougias

Να καταργησουμε και τα ρολογια με την ιδια λογικη,αφου εχουμε τα κινητα που λενε την ωρα.Τα smart watch χαρακτηριζουν τους λατρεις της τεχνολογιας,αποκαλυπτουν τον χαρακτηρα τους στους γυρω και ταυτοχρονα τους βοηθανε σε μετρησεις αποστασεων,θερμιδων,σε απαντησεις κλησεων ενω οδηγανε,σε αμεση αναγνωση μυνηματων με μια απλη κινηση,στο να εχουν την φωτο της αγαπημενης τους φοντο.Μονο εαν γινει καθημερινοτητα σου ενα smart watch αντιλαμβανεσαι το ποσο εξυπνο χρησιμο και φετιχ gatzet ειναι

Vai

Καμια χρησιμοτητα! Απλα ενα επιπλεον gadgetακι αποβλακωσης ειναι. Δε μας εφταναν ολοι αυτοι που περπατανε σαν ζομπι στους δρομους παιζοντας με το κινητο και δεν κοιτανε αριστερα δεξια τους τι συμβαινει, η οσους οδηγουν και παιζουν με το smartphone θετωντας σε κινδυνο ζωες, τωρα θα εχουμε και αυτα.

Και οχι, ενα ρολοι ειναι πολυ πιο χρησιμο απο ενα smartwatch που εκτος απο κοσμημα, δε θα το φορτιζεις καθεμερα και θα το φορας στην θαλασσα ανετα (αφου τα smartwatch δεν ειναι αδιαβροχα).

bezilys

Σύμφωνο πετάμε λεφτά είναι χωρίς ουσία….

Νικος

Θελει φωτο της αγαπημενης του ο Mpougias στο ρολοι, είναι ερωτευμενο το τρελο αυτό αγόρι! Ο θεός του ερωτα, ο γητευτής της αγαπης, ο σπαλιαρας του techblog που δεν αντέχει να δει ούτε την ώρα μακριά από το αισθημα!

Πλάκα πλάκα καλή φάση να …βαρας με το ίδιο χέρι που φορας το ρολοι. Αν έχεις και κάνα καλο φόντο!

George

Και εσυ ρε Νικόλα πως γίνετε να βαράς κ να κοιτάς κ τον καρπό παράλληλα; Πόσο γρήγορο auto focus έχεις; Πρέπει να είσαι μαέστρος στον τομέα.

manosz

Αποκαλυπτουν λεει τον χαρακτηρα σου στους γυρω και εχεις φοντο την αγαπημενη σ..και αυτα αναφερονται ως χρήσιμα…ετσι εξηγουντα τα χαλια μας ως λαος…

John Mpougias

Τι εχουμε μυστικα εδω μεσα νομιζεις;Κ την γυναικα μου εχω φωτο στο gear s2 και οταν το βλεπω χαιρομαι-φτανει αυτο.Και τα λεφτα μου εφαγα στα ηλεκτρονικα και να δω τι αλλες αταξιες θα κανω με τα s8 και tab3.Και στο φοβερο techblog μπαινω 5 φορες την μερα γιατι εχω το μικροβιο της τεχνολογιας.Το ρολοι δεν ειναι κατι τοσο χρησιμο,αλλα τελικα εγινε κατι αγαπημενο.Ξερεις πως σε ανεβαζουν αυτα τα πραγματα;

Αλέξανδρος

Για όσους φοράνε ρολόγια δεν νομίζω ότι είναι άχρηστα. Αν το πάμε έτσι άχρηστα τα MP3 Players επειδή ακούμε μουσική από το κινητό, άχρηστα τα ξυπνητήρια αφού ακούμε μουσική από το κινητό, άχρηστα τα ρολόγια αφού βλέπουμε την ώρα στο κινητό, άχρηστα τα SMS αφού στέλνουμε μηνύματα με υπηρεσίες μηνυμάτων όπως το Viber το What’s App κλπ, άχρηστες οι φωτογραφικές μηχανές αφού τραβάμε φώτο με το κινητό (μιλάω για χρήστες και όχι για φωτογράφους) άχρηστοι και οι τσελεμεντέδες αφού υπάρχουν εφαρμογές για συνταγές, άχρηστοι οι φακοί αφού τα κινητά έχουν φλας, άχρηστοι οι σινεμάδες αφού ταινίες βλέπουμε και στο σπίτι μας, άχρηστα τα χαρτιά πλέον αφού πολλές αιτήσεις γίνονται μέσω διαδικτύου, άχρηστα τα σταθερά τηλέφωνα αφού υπάρχουν κινητά,άχρηστο και το ρούτερ στο σπίτι μας αφού έχουμε συνέχεια mobile internet, άχρηστες και όλες οι ιστοσελίδες αφού όλα είναι συγκεντρωμένα στο facebook, άχρηστες οι ατζέντες αφού υπάρχουν στα κινητά μας, άχρηστα τα λάπτοπ αφού υπάρχουν τάμπλετ, άχρηστα τα ημερολόγια που κρεμάμε στον τοίχο αφού υπάρχουν στα κινητά μας και αν συνεχίσω η λίστα τελειωμό δεν θα έχει και συνοπτικά όλα θα είναι άχρηστα γιατί τα κάνει το κινητό μας…. Υ.Γ) Τα ρομπότ-αστυνομικοί είναι άχρηστα; Τα αυτόματα ταμεία χωρίς υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ… Συνέχεια »

Παπαροκας tiamat

Niko το ξερεις οτι εισαι θεος! 😂😂

John Mpougias

Δεν πιανεται ο Νικος αστον,ειναι μαεστρος στα κειμενα,τι πλακα.Περνει το πτυχιο του με αριστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.