Η κάμερα των iPhone Xs και Xs Max παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

κάμερα iphone xs xs max δεύτερη θέση d, Η κάμερα των iPhone Xs και Xs Max παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

Η κάμερα των iPhone Xs και iPhone Xs Max πέρασε από το DxOMark για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές της, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του Galaxy Note 9 χωρίς όμως να μπορεί να εκθρονίσει το Huawei P20 Pro από την κορυφή της σχετικής λίστας.

Η εταιρεία DxOMark που αναλαμβάνει τα benchmark των φωτογραφικών δυνατοτήτων για τα smartphone, και όχι μόνο, έδωσε στην κάμερα των iPhone Xs και Xs Max 105 πόντους συνολικά, τοποθετώντας τα νέα iPhone στη δεύτερη θέση, πίσω από το πρώτο Huawei P20 Pro και πάνω από τα Pixel 2, Galaxy S9, Galaxy Note 9, ενώ το iPhone X του 2017 είχε βαθμολογηθεί με 97 πόντους και την Apple να δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το DxOMark, τα νέα iPhone διαθέτουν μια από τις καλύτερες κάμερες σε smartphone που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, με τις βελτιώσεις σε σύγκριση με το iPhone X να είναι σημαντικές. Αυτό συμβαίνει γιατό το Smart HDR είναι πολύ καλής ποιότητας με το wide dynamic range να ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε όλες της συνθήκες των δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια των λήψεων σε έντονο φως, η κάμερα των iPhone αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στη λήψη φωτογραφιών αλλά και στην καταγραφή των video, με τις λεπτομέρειες και τα χρώματα να αποτυπώνονται σωστά. Πιο συγκεκριμένα, το DxOMark βαθμολόγησε με 110 και 96 πόντους τον τομέα των φωτογραφιών και video αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη αδυναμία να εντοπίζεται στις zoom και bokeh φωτογραφίες μιας και υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό του βάθους στις φωτογραφίες, αν και τα Xs και Xs Max αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα από το iPhone X.

Ακόμα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις φωτογραφήσεις με τη χρήση flash, στα υψηλά ποσοστά θορύβου στις λήψεις με zoom, καθώς και στην απόδοση των σκιών και τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αναφορικά με τα προβλήματα στην ποιότητα των video, αυτά εντοπίζονται στην ασταθή ισορροπία του λευκού χρώματος στη λήψη φωτογραφιών εσωτερικού χώρου.

Η Apple χρησιμοποιεί συχνά εδώ και χρόνια τις δυνατότητες των καμερών της σαν το κλειδί των πωλήσεών της, με την κάμερα των iPhone Xs και Xs Max να διαθέτει “focus pixels”, αναβαθμισμένη μέθοδο που αντιλαμβάνεται το φωτισμό, βελτιωμένη επεξεργασία εικόνας που οφείλεται στον επεξεργαστή εικόνας και την neural engine με την AI που διαθέτει ο επεξεργαστής A12 Bionic, αλλά και δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου στις bokeh φωτογραφίες μετά τη λήψη τους.

κάμερα iphone xs xs max δεύτερη θέση d, Η κάμερα των iPhone Xs και Xs Max παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

Πο ψέμα δεν γίνεται.Πόσο στημένο πεθαινεις.

giorgosgek

χαχαχα οτι να΄ναι

Flagship killer

Λογικό μου κάνει… μιλάμε για βελτίωση της κάμερας του X όπως συνέβη και με το note 9 που η κάμερα του είναι βελτίωση (αλγόριθμοι) του s9+ …
Καμία έκπληξη…

Flagship killer

Αυτό που βρωμάει είναι το ότι δεν έχουν τεστ του xz2 premium…

Flagship killer

Λογικό αφού πρόκειται για αναβάθμιση της κάμερας του X όπως συνέβη και με το note 9 που ήταν αναβάθμιση του s9+
Καμία έκπληξη!

bill

ωπ. καλως τους επιστημονες και εμπειρογνωμονες του καναπε
παρακαλω καθιστε 🙏🙏🙏

GS

Ψιτ @bill για πες μας μιας και είσαι μέσα στην Apple και ξέρεις περισσότερα που ακριβώς είναι καλύτερο από το Note 9 να μας φωτίσεις λίγο.

VasilisN9

Εγώ βάζω πρώτο το Pixel μετά το Note 9 μετά iPhone Xs

Παναγιώτης

Eσύ GS τα έχεις συγκρίνει και το λές η έχεις το Νote 9 και σε πειραξέ;

alekos

Στον χαμηλό φωτισμό είναι πλέον το παιχνίδι και η apple ακόμα είναι πίσω…. αν και αγαπώ samsung που τα πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα η huawei θερίζει στις φωτό και με το mate 20 pro θα θερίσει και πάλι.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

εμενα δευτερη θεση μου δειχνει οτι η apple δεν λαδωσε το dxo. Αλλιως θα την εβγαζε πρωτη οπως κανει απο οποιον παίρνει δώρακια

Agnostos13

Ελπίζω να μην το δούμε με 3-4 κάμερες του χρόνου για να πιάσει την κορυφή.
Οι 2 είναι υπερ-αρκετές αν γίνει καλή δουλειά στο software!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

το dxo ειναι της φιλοσοφίας ΜΕΓΑΛΕ, ΟΤΙ ΠΛΗΡΏΝΕΙΣ ΠΑΊΡΝΕΙΣ

chris

Aλλη μια εξαιρετικη καμερα, θεωρω οτι παει πλαι-πλαι overall με αυτη του u12+ και καλυτερη απο του P20 Pro, το οποιο υπερεχει μονο σε low light & zoom.

bill

εεε. ψιτ @GS εγω δεν κανω τον εμπειρογνωμονα εγω κραζω εσας που εχετε κ αποψη ενω δεν εχετε κανενα κινητο απο αυτα
κ μ το παιζετε εμπειρια κ τεχνογνωστες

Apostolos

Συγνώμη το mi8 είναι πάνω από pixel και από iPhone x?

Mitsaras

Ούτε αναφορά ότι το htc u12+ είναι τρίτο στη λίστα.

almir

Δεν μιλάει κανένας για την HTC,που προσφέρει στο σύνολο,τα πιο αξιόπιστα τηλ. μακράν…!!!

chris

@Mitsaras

Ακριβως! Το U12+ εχει εξαιρετική, ισως την καλυτερη overall καμερα σημερα (πισω, μπροστινή, φωτο, βιντεο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

Φίλος εχει και το xs max και note 9 όταν τον ρώτησα για την κάμερα μου είπε οτι το xs εχει καλύτερο bokeh και dynamic rage σε σύγκριση με το note 9 αλλα σε βραδινές λήψεις υστερεί.

alex M

https://9to5google.com/2018/09/18/apple-iphone-xs-pixel-2-camera/

Για 1.5 χιλιάρικο περίμενα να μην υπάρχει αμφιβολία για την κάμερα. Αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχει καταφέρει να νικήσει τις προηγούμενες ναυαρχίδες των Google, HTC και Huawei.

Περιμένω να δω και το pixel 3 που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες.

JohnWave

Όποιος δίνει πολύ σημασία στις κάμερες των κινητών στο auto ξέρει τι πρέπει να κάνει. Βλέπει αρκετά συγκριτικά από γνωστούς youtubers και βγάζει το συμπέρασμά του. Όποιος βαριέται να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία τότε ας κινείται με βάση την κατάταξη του DxO. Εκείνος θα βγει χαμένος μιας και δεν θα διασταυρώσει την πληροφορία από πολλές πλευρές. Ελεύθερη η επιλογή του καθενός και ελεύθερη η βαριεστημάρα.

George

Το ακριβότερο κινητό στον κόσμο αποδεικνύεται (για ακόμα μία φορά) ότι δεν είναι και το κορυφαίο στην κάμερα. Σίγουρα επίσης δεν είναι το κορυφαίο σε διάρκεια μπαταρίας καθώς υπάρχουν ήδη πολλά άλλα, πολύ καλύτερα. Aυτή την στιγμή έχει τον κορυφαίο στα χαρτιά επεξεργαστή, αλλά όπως φαίνεται στο YouTube στο βίντεο “pocophone F1 vs iPhone Xs Max” σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (real life usage) μένει πίσω σε ταχύτητα ακόμα και από το ταπεινό pocophone F1 των 360 ευρώ. Σίγουρα είναι το καλύτερο κινητό στην απόδοση της οθόνης (συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε όλα τα κινητά), μια πύρειος όμως νίκη οριακά μπροστά από το επίσης εκπληκτικό σε οθόνη (και όχι μόνο) Samsung galaxy note 9. Σίγουρα έχει καταπληκτικό στερεοφωνικό ήχο, στερεοφωνικό ήχο έχουν όμως επίσης πολλά άλλα κινητά όπως και το pocophone F1. Σίγουρα επίσης το ios είναι ένα καλό software, όμως ο “ψαγμένος” χρήστης με το android μπορεί να κάνει πράγματα που θα έκαναν τον μέσο χρήστη iPhone να τρίβει τα μάτια του και να λέει “δεν ήξερα ότι ενα smartphone μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα, μπορώ να το κάνω και εγώ με το iPhone; ” Και η απάντηση είναι φυσικά πως όχι, καθώς το ios είναι ένα κλειστό λειτουργικό που περιορίζει… Συνέχεια »

Peter

@George
Είναι όμως το κορυφαίο στον συνδυασμό όλων αυτών

George

@Peter: Λάθος. Το κορυφαίο σε συνδυασμό όλων είναι το Samsung Galaxy Note 9. Δεν είναι άποψη δικιά μου. Το λένε οι ειδικοί και μάλιστα συμφωνούν όλοι. Τώρα εάν εσύ επειδή έχεις σκάσει 1.300 έως 1.700 για το νέο iPhone και προσπαθείς με νύχια και με δόντια να δικαιολογήσεις (στον εαυτό σου είναι η αλήθεια) τα λεφτά που έδωσες, αυτό είναι μιά άλλη ιστορία. Και μια το έφερε η κουβέντα, και το “best value for money” είναι αυτή την στιγμή το Pocophone F1 by Xiaomi. Για να λέμε αλήθειες και όχι παραμύθια. Αυτά…..

Agnostos13

@George:
Και που να ήξερες τι πράγματα μπορεί να κάνει η google με το android σε «ψαγμένους χρήστες» και μη. Εκεί να δεις πως θα τρίβεις τα μάτια σου expert user!

ΥΓ. Τέτοιες «δυνατότητες» σίγουρα δεν τις θέλουμε στο iOS…

alex M

@Peter.

Όπως τα λέει ο φίλος George. Προσωπικά δεν υποστηρίζω καμία εταιρία, απλά σχολιάζουμε τις πολιτικές που ακολουθεί το κάθε brand. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα νέα iphone Xs είναι κορυφαία κινητά, γιατί πραγματικά είναι. Τώρα αν προσφέρουν καλό value for money, αυτό ας το απαντήσει ο καθένας μόνος του. Αλλά βγαίνει στην αγορά με τιμή 1.500 ευρώ και όλοι περιμένουμε να μην χωράει αμφιβολία στο πόσο καλύτερο είναι από τον ανταγωνισμό, ειδικά στον τομέα της κάμερας. Αλλά ακόμα και στην αξιολόγηση του περιβόητου DxOMark είναι δεύτερο μετά το P20 Plus που πλέον κοστίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα. Και άμα ψάξετε για περαιτέρω συγκρίσεις της κάμερας με άλλες ναυαρχίδες θα δείτε ότι στα περισσότερα σημεία είναι χειρότερο και από τη ναυαρχίδα της Google η οποία παρουσιάστηκε 1 χρόνο πριν και έχει μόνο μία κάμερα. Δείτε και την πηγή:

https://9to5google.com/2018/09/18/apple-iphone-xs-pixel-2-camera/

Το καλύτερο όπλο της Apple πλέον δεν είναι τόσο τα προϊόντα της αλλά το brand name που έχει φτιάξει. Βλέπετε ότι κάθε χρόνο ανεβάζει τις τιμές με αρκετά μεγάλο ρυθμό δημιουργώντας μια “ελιτίστικη” εταιρία που κάνει τους καταναλωτές να θέλουν να έχουν προϊόντα της χωρίς να παίρνουν κάποια επιπλέον αξία εκτός από το “image” που θα έχουν.

NikosAr

Θα τρελαθώ …. ρε εσυ φίλος … ναι εσυ που έχεις τρέλα με το note ναι αυτό το επαγγελματικό που κάνει ότι δεν μπορείς να φανταστείς, ούτε με λαπτοπ δεν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνει το note και η οθόνη του καλύτερη από 40’ Samsung για να μην πούμε για το πενάκι, ξέρεις την θέση του στο κινητό ή το βάζεις αλλού ?
Το αγόρασες ?
Θα το αγοράσεις ?
Εμας γιατί μας ζαλίζεις ?
Κρατά εσυ το θαύμα της τεχνολογίας και άσε τους άλλους να κάνουν από πίσω …. μπεεεεεε

termanoogy

Εχουνε βαλει το xiaomi πιο πανω απ το s8 plus ……..που και τυφλος να εισαι δεν παιζει να το βγαλεις πιο πανω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.