Η TSMC δεν επηρεάζεται από τη μείωση παραγωγής των νέων iPhone από την Apple

TSMC δεν επηρεάζεται μείωση παραγωγής νέων iPhone Apple, Η TSMC δεν επηρεάζεται από τη μείωση παραγωγής των νέων iPhone από την Apple

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δει πως οι προβληματικές πωλήσεις των iPhone οδηγούν τη μετοχή της Apple σε “ελεύθερη πτώση” με πολλούς από τους προμηθευτές να προβλέπουν απώλειες, κάτι που δε φαίνεται να ισχύει για την TSMC που κατασκευάζει τον επεξεργαστή A12 Bionic για τα νέα iPhone.

Πολλοί θα περίμεναν πως η μείωση της παραγωγής των νέων iPhone θα επηρέαζε πρώτα από όλους τους προμηθευτές, την εταιρεία TSMC η οποία δείχνει να μην επηρεάζεται από αυτήν την κατάσταση μιας και φαίνεται πως είναι πολύ απασχολημένη με την κατασκευή επεξεργαστών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κατασκευή του Kirin 980 που βρίσκεται στη σειρά των Huawei Mate 20 και βασίζετατι στην αρχιτεκτονική των 7nm.

Δεν είναι όμως μόνο ο Kirin 980 που απασχολεί την TSMC μιας και στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει την παραγωγή του Qualcomm Snapdragon 8150 στα 7nm για να ενσωματωθεί στα Galaxy S10 και S10+ που θα κυκλοφορήσουν για τις αγορές των Η.Π.Α και της Κίνας. Εκτός αυτού, η TSMC έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες από εταιρείες όπως οι Broadcom, Xilinx και Nvidia για chips που θα κατασκευαστούν με την αρχιτεκτονική των 7nm.

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η TSMC αναμένει κατασκευάσει πάνω από εκατό επεξεργαστές με την αρχιτεκτονική των 7nm και 7nm EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) μέσα στο 2019, με αυτού του είδους τους επεξεργαστές να εκτιμάται πως θα αποτελούν το 20% των δραστηριοτήτων της εταιρείας για το επόμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με το 10% του 2018.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.