Ο Snapdragon 8150 δείχνει λιγότερο ισχυρός από τον A12 Bionic στο Geekbench

snapdragon 8150 λιγότερο ισχυρός από a12 bionic, Ο Snapdragon 8150 δείχνει λιγότερο ισχυρός από τον A12 Bionic στο Geekbench

Φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για τον επεξεργαστή Snapdragon 8150, μιας και εμφανίστηκε στο Geekbench, με τα πρώτα τεστ να δείχνουν βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το Snapdragon 845 αλλά όχι καλύτερος από τον A12 Bionic, τουλάχιστον προς το παρόν.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως από τη στιγμή που ο Snapdragon 8150 δεν υπάρχει σε κάποια συσκευή της αγοράς και δεν έχει ανακοινωθεί από την Qualcomm, οι εκδόσεις που εμφανίστηκαν και θα εμφανίζονται σε διάφορα benchmarks θα είναι ένα δείγμα των δυνατοτήτων του. Αυτό γίνεται μιας και ο επεξεργαστής δε βρίσκεται στην τελική του έκδοση, οπότε τα αποτελέσματα πιθανόν να είναι διαφορετικά από αυτά που θα εμφανιστούν σε επόμενα τεστ.

Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm αναμένεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, στους Kryo πυρήνες και θα έχει διάταξη 2+2+4 αντί 4+4, με δύο πυρήνες για υψηλές επιδόσεις, δύο για σταθερές ταχύτητες και τέσσρις για τη διαχείριση των λιγότερο απαιτητικών διεργασιών έτσι ώστε να μην καταναλώνονται μεγάλα ποσά ενέργειας και να αυξάνεται η αυτονομία της συσκευής.

Τα αποτελέσματα στο Geekbench δείχνουν βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το Snapdragon 845, πετυχαίνοντας 3181 πόντους στο single-core και 10084 πόντους στο multi-core test, επιδόσεις που είναι χαμηλότερες από του A12 Bionic στο iPhone Xs Max με 4777 και 11432 πόντους αντίστοιχα. Όπως ήδη αναφέραμε, έχουμε να κάνουμε με τις πρώτες δοκιμές του Snapdragon 8150 οπότε μπορεί να μην είναι χρονισμένος στις υψηλότερες συχνότητες για να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις δοκιμές όταν ο επεξεργαστής κυκλοφορήσει επίσημα σε κάποιο smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Το θέμα είναι ότι σε single score ακόμη και ο kirin 980 τον ξεπερνάει έστω και για λίγο… Περίμενα κάτι καλύτερο φέτος από την qualcomm. Αναμονή μέχρι να κυκλοφορήσει…

ΚώσταςD.

core*

ΚώσταςD.

Επίσης ο α12 σε άνοιγμα εφαρμογών χάνει από τον 845 πλην σε ορισμένα games που έχω δει στο youtube. Ο 8150 θα του “ρίχνει” σκόνη!!! Το μόνο σίγουρο!!! χεχε!!! 😂😂😂

mixtri

Δεν έχει καμία σημασία. Θα είναι το πρώτο 5G Chipset. Στέλνει τους άλλους για βρούβες.

Chris_BMW

Αφήστε τον A12 ..

Η σύγκριση κάθε Καινούργιου επεξεργαστή της Qualcomm που ΘΑ(!) μπει σε κάποια από τις νέες ναυαρχιδες λογικα από το νέο έτος δηλαδή το 2019 θα πρέπει να συγκρίνετε με τον a11 της apple (που παρουσιάστηκε το 2017!)από τον οποίο χάνει πανηγυρικά στο single και υπολείπεται ελάχιστα στο multi-core..

ΝΙΚΟΣ

Το android δε χρειάζεται γαϊδούρια πυρήνες για να δουλέψει. Πάει μπάλα και με την σειρά 4 , 6.

Το IOS πάλι είναι τόσο μπάχαλο που θα θέλει xeon & Threadripper σε λίγο

Karpouzoeispraktoras

Συγγνώμη για την άγνοιά μου αλλά είναι λογικό να συγκρίνονται μεταξύ τους ένας επεξεργαστής και μια συσκευή;

Μανώλης

δεν είναι καθόλου δοκιμαστικός ο 8150, εχθές δε βγήκε στο άσχημο αναδιπλούμενο και καλά;;;

JD

Εχει πολλα ψωμια η Apple μεχρι να φτασει τον Snapdragon 845 ποσο μαλλον τον 8150. Δειτε video “Pocophone vs iphone xs real life speed test” , σε ολα εκτος απο το Pubg ειναι πιο γρηγορο το XIAOMI.

ΚώσταςD.

JD βάζεις λινκ; Βέβαια έχουμε και διαφορετικά os, android vs ios, οπότε γεννιέται το εξής ερώτημα… Είναι τόσο μάπα το ios;;;; ή κάτι δεν πάει καλά με τα τεστ;;;

Flagship killer

Κώστας.D. θυμάσαι που το είχα γράψει και είχες πει πως o SD θα περάσει τον kirin;
Φιλικά στο λέω Δε το παίζω πονηριδης και ειδικά εσύ ξέρεις την αντιπάθεια μου προς τη Χαβάη! Αλλά φέτος έκανε ΠΑΠΑΔΕΣ.

Flagship killer

* ξέχασα να προσθέσω πως και οι δύο τελικά είχαμε δίκιο χαχαχαχα

ΚώσταςD.

Flagship killer ναι θυμάμαι…! Στο multi κερδίζει αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη… 😉

Kos

Είναι γνωστό ότι οι επεξεργαστές αποδίδουν διαφορετικά από συσκευή σε συσκευή και σε αίσθηση αλλά και σε απόλυτα νούμερα οπότε η οποιαδήποτε σύγκριση μόνο με ναυαρχίδες μπορεί να γίνει. Και για του λόγου το αληθές αν προσέξετε τους πίνακες, το Note 9 με τον 845 στο single αποδίδει καλύτερα και από το 8150 αλλά και από το pro 20. Ενώ στο multi υπολείπεται ελάχιστα από το pro 20. Οπότε καταλαβαίνετε…….

Chris_BMW

Δεν χρειάζεται να σχολιάσεις περαιτέρω όταν διαβάζοντας τα σχόλια διαπιστώνεις ότι η δύναμη ενός επεξεργαστή φαίνεται από το ποσό γρήγορα ανοίγει τις εφαρμογές ..

JD

Δηλαδη απο που θα κρινουμε την δυναμη; Θα τρεχουμε καθημερινα στο κινητο μας το Geekbench; Στην πραξη φαινεται ο καλυτερος.

ΚώσταςD.

Chris_BMW Και εγώ ρωτώ: “Είναι τόσο μάπα το ios;;;; ή κάτι δεν πάει καλά με τα τεστ;;;” Γιατί μιλάμε για διπλάσιους πόντους στο single core από τον 845 όχι αστεία…

Agnostos13

Ζήσαμε να το διαβάσουμε και αυτό…το Android πάει μπάλα και το ios λέει ο άλλος είναι μπάχαλο…
Ρε τι πίνετε;

ΚώσταςD.

“ρητορική” η ερώτηση μου διότι γνωρίζω την απάντηση. Το θέμα είναι ότι το πλείστον των χρηστών της apple δεν έχουν ιδέα… και γι αυτό κάνω την πλάκα μου… 😂😂😂😂 μπεεεεε…. 😂😂😂😂😂

ΚώσταςD.

@Ρε τι πίνετε;
Σοβαρά αυτή είναι η απάντησή σου; Μπα δε με πείθεις… 😂😂😂😂

Chris_BMW

@ΚώσταςD

Βάλτους αγόρι μου να κάνουν 4K video rendering όχι κανα μεγάλο ένα 30 sec και μετά κάνε όσο μπεεεε θέλεις ..

Chris_BMW

*εκ παραδρομής .. ήθελα να πω 4K video editing.

ΚώσταςD.

@ Chris_BMW Το περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα μου πεις! Χαχαχαχα! Αλλά ξέρεις κάτι; Τα smartphone ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ γι αυτό τα αγοράζουμε για να κάνουμε 4K video rendering!!! χαχαχχαχαχαχα!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂

ΚώσταςD.

πάλι καλά το διορθώσες… χεχε 😂😂😂😂

forneverarrow

Μην περιμένετε να ξεπεράσει ο οποιοσδήποτε snapdragon επεξεργαστή της Apple ίδιας γενιάς… απλά δεν παίζει. Η Apple για ευνόητους λόγους έχει πλεονέκτημα (ας μην επεκταθώ). Σχεδιάζει η ίδια, πουλάει ακριβά και έτσι μπορεί να βάλει όση L2 cache θέλει, το βασικότερο πλεονέκτημα του A11 και Α12 δηλαδή. Μέχρι τον A10 είχε και κάμποση L3 cache αλλά από τον Α11 και μετά το σταμάτησε και απλά αύξησε όσο πάει την L2 που είναι και πιο γρήγορη. Η Qualcomm και κάθε άλλη εταιρία που πουλάει σε Android απλά δεν έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την Apple γιατί πρέπει να βγάλει κέρδος η ίδια, και φυσικά οι πελάτες της. Έτσι βλέπεις για παράδειγμα κάτι S9 ή Note 9 να παίζουν στο χιλιάρικο μόνο και μόνο γιατί η Samsung πρέπει να βγάλει κέρδος, άσχετα αν δεν αξίζει ούτε τα 2/3 στην ουσία η συσκευή.

Φυσικά, το ότι χάνει στα benchmarks δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή cpu… Ακόμα και ο 820 σήμερα πάει (κανονικά) σφαίρα, άσχετα οι συσκευές που τον έχουν είναι για πέταμα λόγω αρχαίας έκδοσης android…

ilias

Τί σημασία έχει… Όσα τεστ εχω δει σχεδόν μαζί με τα “τούμπανα” iPhone ανοιγοκλείνουν τις εφαρμογές, καμια φορα και πιο γρήγορα, μπιο γρήγορο δίκτυο κτλ.

Ασ’τους να πληρώνουν τον τετραψήφιο στο Geekbench….

ΣΤΕΛΙΟΣ

Δωστε στο iphone να φορεσει android και τοτε τα λεμε..το περιβαλλον του ειναι unix και ειδικα διαμορφωμένο στον bionic, σε real life τι γίνεται?? Χμμ? Τεσπα οποίος θέλει διαλέγει ios η android οι συγκρίσεις των σε benchmarks προσωπικά μου ειναι αδιάφορο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».