Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Η υπηρεσία MyHeritage πρόσθεσε μία νέα λειτουργία επεξεργασίας εικόνων, την οποία ονομάζει Deep Nostalgia και παράγει κινούμενες εικόνες από φωτογραφίες. Η σελίδα που ήδη είχε δύο δωρεάν υπηρεσίες βελτίωσης και χρωματισμού παλαιών φωτογραφιών προσφέρει και την νέα υπηρεσία δωρεάν.

Η νέα λειτουργία Deep Nostalgia δίνει κίνηση στα πρόσωπα στις φωτογραφίες με την τεχνολογία της εταιρείας D-ID, που ειδικεύεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, με εφαρμογή σε βίντεο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία βαθιάς μάθησης. Η MyHeritage ενσωμάτωσε αυτήν την τεχνολογία για να δώσει κίνηση στα πρόσωπα σε ιστορικές φωτογραφίες και να δημιουργήσει ρεαλιστικά βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η κίνηση ενός προσώπου σε μια φωτογραφία διαρκεί συνήθως από 10 έως 20 δευτερόλεπτα, ενώ αν θέλετε να δώσετε κίνηση σε πολλά πρόσωπα σε μία φωτογραφία, θα πρέπει να δώσετε κίνηση σε καθένα ξεχωριστά.

κινούμενες εικόνες, Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Οι χρήστες που έχουν συνδρομή στο MyHeritage μπορούν να δώσουν κίνηση σε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, ενώ όλοι οι άλλοι χρήστες μπορούν να δώσουν κίνηση σε αρκετές φωτογραφίες, δωρεάν, ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσώπων στη φωτογραφία, κάτι που απαιτεί εγγραφή στην σελίδα.

Η κίνηση και η βελτίωση γίνονται στους διακομιστές στο MyHeritage και ούτε οι φωτογραφίες ούτε τα βίντεο κοινοποιούνται σε τρίτους, ενώ το τελικό βίντεο ανήκει στον χρήστη για να το κάνει ότι θέλει, να το κοινοποιήσει στα κοινωνικά δίκτυα ή να το στείλει σε φίλους και συγγενείς.

Ο χρήστης δεν έχει παρά να ανεβάσει την φωτογραφία που θέλει στην σελίδα της MyHeritage και να πατήσει να γίνει η επεξεργασία.

Το δοκιμάσαμε σε μία παλιά φωτογραφία και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό (όχι τέλειο) αν και κάποιος μπορεί να πει ότι είναι λίγο ανατριχιαστικό. Επιπλέον υπάρχουν επιλογές που μπορείς να κάνεις και να δεις ποια κίνηση σου αρέσει περισσότερο.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας σε μία εικόνα από την συλλογή του ιδρύματος Smithsonian είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ανατριχιαστικό καθώς το άτομο που απεικονίζεται δεν βρίσκεται στην ζωή.

Φυσικά με μία τέτοιου είδους λειτουργία υπάρχουν και θέματα που μπορούν να ανακύψουν για αυτό η MyHeritage αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε φωτογραφίες του χρήστη και όχι σε φωτογραφίες ατόμων εν ζωή χωρίς την άδειά τους.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανατριχιαστικό για μερικούς ανθρώπους αλλά μπορεί να αρέσει σε άλλους και όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες και λειτουργίες είναι στο χέρι του χρήση να την χρησιμοποιήσει σωστά.

κινούμενες εικόνες, Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.