HTC: Ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και μικρότερες απώλειες (Q3)

Η HTC ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2016. Η εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν, κατάφερε να έχει αυξημένα έσοδα κατά 18%, σημειώνοντας έτσι 4% αύξηση χρόνο με χρόνο. Παρόλα αυτά, και αυτό το τρίμηνο σημείωσε λειτουργικές απώλειες.

Τα συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια, με το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι στο 16%. Το λειτουργικό όριο της εταιρείας βελτιώθηκε, και τώρα είναι στο -9%, από το -23% που ήταν ένα χρόνο πριν. Οι λειτουργικές απώλειες τις εταιρείας έφτασαν τα 63 εκατομμύρια δολάρια.

Το δελτίο τύπου της εταιρείας, δείχνει ότι η HTC θέλει να επικεντρωθεί όλο και περισσότερο στο Virtual Reality. Το HTC Vive, το οποίο έχει κερδίσει αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου gadget της χρονιάς, είδε συνεχόμενα καλές πωλήσεις, από καταναλωτές και επιχειρήσεις. Δυστυχώς, δεν ανέφερε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων.

Για να ενισχύσει τις πωλήσεις του HTC Vive ακόμη περισσότερο, η HTC λάνσαρε ένα game και app store με την ονομασία Viveport, αποκλειστικά για VR περιεχόμενο. Όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον απολογισμό του επόμενου τριμήνου για να δούμε αν αποδώσει η κίνηση αυτή.

Τέλος, η HTC δεν ανέφερε τίποτα για το πόσο επηρέασαν τα οικονομικά της εταιρείας τα Google Pixel και Pixel XL phones της Google, τα οποία και κατασκευάζει.

HTC Q3 Financial Report increased revenue still losses, HTC: Ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και μικρότερες απώλειες (Q3)

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΤ

Η πιο αδιάφορη εταιρεία με διαφορά. Μιμηθηκε τόσο την Apple που στο τέλος δεν είχε λόγο ύπαρξης. Δικαίως νομίζω ουραγός στο Android

Ekimolaos

@ΝΤ
Η ειρωνεία είναι πως στην πραγματικότητα η Apple είναι αυτή που αντέγραψε το design της HTC, όχι το ανάποδο όπως γράφεις.

Αυτό που κάνεις ονομάζεται παραπληροφόρηση και είναι – δυστυχώς – ένα μεγάλο κομμάτι του internet. Θα μπορούσες αντί να συνεισφέρεις στην παραπληροφόρηση, να πληροφορείς τον εαυτό σου σωστά πριν γράψεις κάτι σε οποιοδήποτε site/blog στο internet – θα ήταν κάτι πολύ καλό σε αντίθεση με το να συνεισφέρεις στη παραπληροφόρηση.

ChristosT

@ΝΤ η apple αντέγραψε την HTC όπως σου είπε ο Ekimolaos και αν δεν ξέρεις πρώτα να ψάχνεις.
Η apple αντέγραψε όλο τον τεχνολογικό κόσμο κομμάτι κομμάτι και φτάσατε σήμερα να παραλογίζεστε οτι όλα είναι δικά της innovation. Έλεος…
Σίγουρα δημιούργησε και αυτή το “δικό” της κομμάτι αλλά για να το δείς πρέπει να βγάλεις απο το μυαλό σου την πληρωμένη προπαγάνδα ΕΤΩΝ.
Μέχρι και επεξεργαστές αντέγραψε και όχι μόνο.
Επειδή μία εταιρεία δεν έχει τα οικονομικά της apple δεν σημαίνει οτι όλοι πουλήσανε το design τους και τις ιδεές τους σε αυτήν.

Agnostos13

Παλι τα ιδια…πως αντεγραψε η Apple την κατασκευη απο την HTC που κυκλοφορησε τη συσκευη το 2013 (htc one m7) ενω η Apple ειχε αντιστοιχη στην αγορα απο το 2012 (iPod Touch 5g) μονο εσεις ξερετε…

P@n.

Kids όμως έχει δίκιο ο N. T. Αντέγραψε πολλά όπως Κ η Apple iPhone της αντέγραψε επίσης. Το χειρότερο είναι ότι η HTC αντέγραψε πχ την ενσωματωμένη μπαταρία, όταν όλοι οι Android κατασκευαστες είχαν αποσπώμενη και η HTC έχανε τους πιστούς της με γρήγορο ρυθμό.Οπως αντέγραψε αυτή την απαίσια τιμολογιακη πολιτική. Εκεί που συμφωνώ απόλυτα, είναι εγινε τόσο αδιάφορη που έφτασε στα πρόθυρα της καταστροφής.

Ζουρα

Γλίτωσε από τα Pixel/XL στα οικονομικά υποθέτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.