Τετάρτη
29/04/2015

Microsoft Edge: Ο νέος browser ανακοινώθηκε στο Build 2015

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα στο συνέδρειο Build 2015 τον νέο browser Microsoft Edge (γνωστός μέχρι πρότινος ως Project Spartan). Η τελική του ονομασία είναι πιθανός προερχόμενη από τη μηχανή Rendering EdgeHTML που ενσωματώνει (από τα Windows 10 Preview 9926 build).

Η περιήγηση στο Internet είναι σαν ένα παράθυρο στον κόσμο. Αυτό είναι και το μότο της εταιρείας για τον περιηγητή που λέγεται πως θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Για τους επιχειρησιακούς πελάτες της Microsoft που η μετάβαση θα είναι αρκετά δύσκολη θα διατηρηθεί η τελευταία επίσημη έκδοση χωρίς να ξέρουμε περισσότερα.

Με τον Edge η Microsoft εγγυάται πως η εμπειρία μας στην περιήγηση θα είναι καλύτερη από ποτέ, μιας και όλα όσα δεν είχε μέχρι πρότινος η ενσωματωμένη προεπιλογή, Internet Explorer, θα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω extension από το store της Microsoft.

Τα νέα χαρακτηριστικά που δε θα βρούμε πουθενά αλλού είναι η δυνατότητα να γράψουμε πάνω σε μια σελίδα και έπειτα να την αποστείλουμε, δείχνοντας σε κάποιον την πληροφορία που θέλουμε να του μεταφέρουμε.

Microsoft Edge revealed

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι και η διαθεσιμότητα της Cortana, που ανάλογα με το τι ψάχνουμε ή κοιτάμε μας δίνει διαθέσιμες πληροφορίες που ίσως χρειαστούμε ή αναζητούμε, βρίσκοντας τες για εμάς πριν από εμάς. Πατώντας δεξί κλικ σε μια σελίδα μπορούμε να ρωτήσουμε κιόλας την Cortana απ’ ευθείας.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πληκτρολογώντας αυτό που θέλουμε, δίνονται διάφορες προτάσεις σελίδων ή πληροφοριών, εμφανίζοντας ένα μικρό κουτάκι από κάτω με αυτές χωρίς να χρειαστεί να φορτωθεί κάποια σελίδα.

Microsoft Edge revealed

Microsoft Edge revealed

Microsoft Edge revealed

Microsoft Edge revealed

Microsoft Edge revealed

Δημήτρης Μηλόπουλος

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η 9gag λέει:

  αψογο!!! ανυπομονω!

 2. Ο/Η One λέει:

  Επιτέλους ξύπνησαν και θα βάλουν add ons. Καιρό έπρεπε να το κάνουν…

 3. Ο/Η Chris λέει:

  Η Μicrosoft ξαναγίνεται κουλ. Ανυπομονώ κι εγώ.

 4. Ο/Η nikolas λέει:

  ειδα ολοκληρη την παρουσιαση, απλα τα Windows ειναι πραγματικα το μελλον.

 5. Ο/Η Πέτρος Π λέει:

  Πραγματικά πολύ μπροστά! Ανυπομονώ και για τον νέο explorer, αλλά και γενικά για όλα αυτά που θα φέρουν τα 10αρια, σε όλες τις πλατφόρμες!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.