Cosmote, Φέρνει το LTE (4G) στη χώρα μας

Πιλοτικό ευρυζωνικό δίκτυο νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), η οποία αποτελεί προπομπό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει η COSMOTE. Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για την παροχή της σχετικής άδειας για πιλοτικές δοκιμές από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η COSMOTE προτίθεται να αναπτύξει το πιλοτικό δίκτυο LTE στις περιοχές Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, όπου βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας.

, Cosmote, Φέρνει το LTE (4G) στη χώρα μας

Τα δίκτυα LTE επιτρέπουν ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink). Με αυτές τις ταχύτητες, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις ταχύτητες των δικτύων οπτικών ινών, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως High Definition streaming και High Definition video-conferencing, ταχύτατο browsing και αποστολή ή λήψη αρχείων κ.α. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD ταινία σε 2-3 λεπτά.

Συνολικά, η εμπειρία των πελατών θα βελτιωθεί σημαντικά ακόμη και έναντι των δικτύων HSPA και HSPA+, καθώς θα απολαμβάνουν πολλαπλάσιες ταχύτητες και θα έχουν δυνατότητα χρήσης προηγμένων εφαρμογών.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δικτύων LTE είναι η δυνατότητά τους να λειτουργούν σε πολλές ζώνες συχνοτήτων, προσφέροντας ποιοτική κάλυψη με βέλτιστο κόστος και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Εδώ δεν έχει σήμα στο μισό Πειραιά και θέλει να βάλει LTE…

Nik

Το 4G μας μαρανε εδω δεν ποιανουμε 3g μεσα στην πολη (σε πολλες αστυκες περιοχες) θελουμε κ 4G ts ts ts ts ts……

Fadasma

Αφού τα έχει πει ο Παναγής οτι κανένας ISP (κινητός ή σταθερός) στην Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες ταχύτητες. Δεν έχουν το απαραίτητο backbone δίκτυο.

jivaras123

“οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD ταινία σε 2-3 λεπτά” Επιτέλους!

Kostas

καλα, ας δωσουν φτηνο internet, εστω και αργο, εστω και gprs, στα καρτοκινητα και ας αφησουν τα LΤΕ για τους λεφταδες της ελλαδας…

Fadasma

@Kostas η Weekly Telecom γράφει σήμερα:

“Η Cosmote μπαίνει επιτέλους στο prepaid mobile Internet. Pay and play που ελληνικά μεταφράζεται (πλήρωσε) + μπες και δες!”

Οπότε μέσα στις επόμενες ώρες θα δούμε και επίσημα την υπηρεσία.

giannis

τωρα σωθηκαμε απο την κοσμοτε
Κωστα δεν κανεις κανα θεμα για τις χαμενες κλησεις του what’s up;Στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε το τηλεφωνο μου γιατι μου λεγαν οτι το εχω κλειστο ενω εγω δεν το κλεινω ποτε,τελικα εχω ακουσει πανω απο 10 ατομα να μου λενε το ιδιο,να μην μπορουν να παρουν τηλεφωνο για ωρες η να τους παιρνουν και να τους βρισκουν με κλειστο το τηλ ενω δεν το ειχαν
Οποτε απο την κοσμοτε περιμενουμε να βελτιωθει πρωτα λιγο στα απλα

DJ_Teris

Πραγματικά η Cosmote ασ βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσεσ υπηρεσίες τις και ασ αφήσει το 4G. Πάρα πολλέσ φορές τον τελευταίο καιρό δεν έχω καθόλου σήμα! ή και να έχω δεν με αφήνει να πάρω τηλέφωνο.Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά να πάω στην wind πάντως.

pablo

Wind..? just kidding… stay away..

Spyroscesarsc

Εμένα μου φαίνεται πως τα τελυταία δύο χρόνια έχει πάει τόσος κόσμος στην cosmote που τα δίκτυα της δεν αντέχουν. Πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις ούτε ανανέωση. Και όντως χάνονται πάρα πολλές κλήσεις. Τις περισσότερες φορές που μου τηλεφωνεί κάποιος μου έρχεται το μήνυμα μετά από μερικά δευτερόλεπτα/λεπτά ενώ έχω το κινητό μόνιμα ανοικτό. Βασικά σκέφτομαι να πάω σε wind που σίγουρα δεν έχει υπερφορτωμένα δίκτυα 😀 αλλά ποιός τρέχει τώρα ταυτοποιεί νέους αριθμούς… 😛

costaspro

Σημα καμπανα παιδια!!!

Σταύρος

Στον φίλο απο πάνω. Δεν φταίει ο οτε για τα drop calls αλλά το iPhone που πιθανών έχεις.
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο κινητό. Εταιρία δεν αλλάζω (κοσμοτε) αλλά τηλ θα αλλάξω. Και λέγεται iPhone 4. 🙂

giannis

φυσικά και δεν έχω iphone(istodialo και μόνο που το σκέφτηκα συγχύστηκα) αλλά εγώ μιλάω για την κοσμοτέ.Μου το έχει κάνει και εμένα να με παίρνουν ακι να με ρωτάνε γιατί το είχα κλειστό(ενώ δεν το κλείνω ποτέ) αλλά και σε άλλους να τους παίρνουν και να τους λένε ότι είχαν κλειστό,και μιλάω για 10 άτομα σίγουρα.Προχθές το παρατήρησα και σε vodafone αλλά πρώτη φορά(όχι σε δικό μου τηλέφωνο
Δεν ξέρω αλλά νομίαζω μετά που δηλώσαμε τα νούμερα θα σταματήσουν να ασχολούνται
Για παρατηρήστε το λίγο να δούμε

Koyrdoynoylis

Pios paneksipnos milaei gia to iPhone ??
To iPhone 2G apo thn anaba8misi 2.x.x + exei diko toy Carrier Control Panel !!!

Anonymous

Auta ta sxedia ginontai edw kai polla xronia twra thimithikate na perasete 4G… Optikes ines de perasate tosa xronia…………………………………………………………… Ante na doume..

Chris

Είναι χίλιες φορές πιο εύκολο και οικονομικό να περάσουν 3 κεραίες 4g για όλη την θεσσαλονίκη απο το να περάσουν μια οπτική ίνα για κάθε διαμέρισμα,πολυκατοικία ακόμα και για συγκροτήματα.

Οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται μόνο για να συνδέονται τα DSLAM και τα τηλεφωνικά κέντρα του κάθε παρόχου μεταξύ τους(και όχι όλα με όλα) καθώς επίσης και όλα τα backbones προς εξωτερικό.

για να έρθει οπτική ίνα στο σπίτι μου πρέπει να σκαφτούν 400 μέτρα δρόμου και πεζοδρομίου για μένα, άντε και για την πολυκατοικία μου(πολλαπλασιάστε το)…

George

Πωπω καλά ρε παιδιά η ελλαδίτσα θα έχει 4g δίκτυο;;;απίστευτο μου ακούγεται 😛
Βέβαια η πλάκα είναι οτί στην ελλάδα δεν πωλείται το evo της htc που είναι το μόνο κινητό που είναι συμβατό με 4g…οπότε και που θα το εγκαταστήσουν εμείς δύσκολα θα το χαρούμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.