Μέχρι το 2017 τα μισά smartphones θα έχουν αισθητήρες αποτυπωμάτων

Είναι εμφανές πλέον πως οι περισσότερες high-end συσκευές κάνουν τη μετάβαση σε βιομετρικούς τρόπους ασφαλείας για να είναι τα δεδομένα των χρηστών ακόμη πιο ασφαλή. Οι περισσότεροι επιλέγουν αισθητήρες αποτυπωμάτων ή και σκάνερ ίριδας, όπως η Samsung στο Note 7.

Ωστόσο, οι αισθητήρες αποτυπωμάτων δεν είναι πλέον προνόμιο των smartphones που βρίσκονται στο πάνω ράφι, αλλά τους βλέπουμε όλο και πιο συχνά να μπαίνουν σε mid και low end μοντέλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, μέχρι το 2017 πάνω από το 50% των smartphones θα διαθέτει αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ως τρόπο κλειδώματος/ξεκλειδώματος (και όχι μόνο). Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 40% ενώ το 2015 ήταν γύρω στο 20%.

Αν και οι αισθητήρες αποτυπωμάτων ήρθαν στα smartphones από τη Motorola αρκετά χρόνια πριν, η Apple ήταν αυτή που τους έκανε mainstream με το Touch ID στα iPhone. Από την πλευρά της η Samsung φέτος δοκιμάζει να φέρει στη ζωή μας το σκάνερ ίριδας με το Samsung Galaxy Note 7, και περιμένουμε να δούμε πόσο γρήγορα θα υιοθετηθεί από άλλους κατασκευαστές.

fingerpint sensors smartphones, Μέχρι το 2017 τα μισά smartphones θα έχουν αισθητήρες αποτυπωμάτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

To καλύτερο fingerprint scanner, τόσο στην απόδοση του, όσο και στην θέση που είναι τοποθετημένο, το έχει η Sony σε μοντέλα όπως το z5, z5 premium και τα μετέπειτα μοντέλα.

Vasilis

Αλέξανδρος , είναι όντως καλό αλλά αν δοκιμάσεις σε καθημερινή χρήση το 6s θα τρελαθείς με την αμεσότητα του και την εφαρμογή του πλέον σε χιλιάδες εφαρμογές …πραγματικά στις 1000 προσπάθειες ξεκλειδωματος ούτε μισή λάθος .. ούτε 1/2 sec καθυστέρηση

One

Η πρωτη που εβαλε σκάνερ ίριδας ηταν η Fujitsu μετα ακολούθησε η Microsoft και τωρα η Samsung.

One

Επίσης η Fujitsu ηταν η πρωτη εταιρεία που εβαλε fingerprint sensor το 2003.

Fujitsu started using swipe sensors in its phones back in 2003. And then Motorola had a fingerprint sensor in its Atrix phones in 2010 but removed it soon after because of performance issues. Before Apple, the market for fingerprint sensors has been limited.

https://www.forbes.com/sites/aarontilley/2014/10/10/fingerprint-sensor-market-growth-2020/#7ae8bb0853a3

Τ. Πχ

Έχω το 6s Κ συμφωνώ, αλλά όταν δοκίμασα το mate, νομίζω ότι είναι φοβερό.

Αλέξανδρος

Την αναγνώριση ίριδας την έφερε το Lumia 950/XL πριν το Note 7. Φακελωμένοι από παντού. Τo Facebook να μας ξέρει ονομαστικά και φατσικά και που είμαστε τι κάνουμε γιατί το κάνουμε, το smartphone μας να έχει την τοποθεσία να μας θυμίζει τα πάντα, τα cloud services τώρα αποτυπώματα και ίριδες…. Ποιος ξέρει τι άλλο σκαρώνουν

Darth

@Vasilis αδιγο δεν εχεις απλα το ποιο γρήγορο ειναι του p9 μετά nexus 6p/5x μετα mate 8 και μετα 6s

Freedom

Νομίζω το πιο γρήγορο είναι του oneplus 3

Darth

@Freedom ακριβός το ιδιο εχει με το 6p/5x (δεν ενωω σε χρόνο σαν συσκευη ιδια ακριβός είναι)

Spiros

Ο πιο γρήγορος αισθητήρας είναι με διαφορά αυτός του 6S, με την διαφορά όμως ότι κάποια άλλα ξεκλειδώνουν πιο γρήγορα από αυτό (αυτό δεν έχει να κάνει με τον αισθητήρα απαραίτητα αλλά και με το λειτουργικό)
Για μένα το πιο γρήγορο ξεκλείδωμα το έχει το Oneplus 3. Καλός αισθητήρας (ένα κλικ πιο αργός από του 6S βέβαια) συν ελαχιστοποίηση της ταχύτητας των γραφικών, ξεκλειδώνει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.