Σάββατο
25/10/2008

Motorola VE66, 5Megapixels με Wi-Fi και Linux

Κάτι τρέχει στο στρατόπεδο της Motorola. Ο Αμερικανός κατασκευαστής αφήνει για λίγο στην άκρη τα μουσικά κινητά και εισέρχεται με αξιώσεις στις κατηγορίες high-class και high-end με τα μοντέλα AURA και VE66 αντίστοιχα. Το νέο Motorola VE66 ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Linux OS Montavista έκδοση 2.6.10, κάμερα 5Megapixels και Wi-Fi για ασύρματο ίντερνετ. Είναι σπάνιο να βλέπουμε Linux σε κινητά και η Motorola είναι από τις λίγες εταιρίες που αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει.

Με μεγάλη οθόνη, για τα δεδομένα slider, 2.4’’ 16 εκατομμυρίων χρωμάτων TFT (και κατά πάσα πιθανότητα ένα μέρος της να είναι αφής) και με επεξεργαστή Freescale SCM-A11 χρονισμένο στα 500MHz, το VE66 καταφέρνει να είναι αρκετά γρήγορο και εύχρηστο.

Με τεχνολογία Bluetooth v.2.0 και A2DP (στέρεο ακουστικά με Bluetooth) έχει πλέον και τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κινητού. Το Motorola VE66 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με και χωρίς 3G. Well done Motorola!

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η antonis λέει:

    Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί linux η motorola. Την πλατφόρμα montavista την έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ενδιαφέρον θα έχει όταν περάσει σε android..

  2. Ο/Η Kostask11 λέει:

    ναι, δεν είπα ότι είναι η πρώτη.Βλέπε A160.

  3. Ο/Η Ντάφυ λέει:

    Από ευχρηστία πώς είναι όμως;;; Δεν έχουν και ιδιαίτερα καλή φήμη τα μότο σε αυτόν τον τομέα…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.