Windows Phone, 23% των χρηστών προέρχονται από Android smartphones

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του ετήσιου συνεδρίου Build της Microsoft, η εταιρεία παρουσίασε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και τους χρήστες που το εναγκαλίζονται. Σύμφωνα με τη Microsoft το 23% που “αναβαθμίστηκαν” (όπως ανέφερθηκε χαρακτηριστικά με μια δόση ειρωνίας) ήταν Android users.

Το 42% έκανε τη μετάβαση στα Windows Phone smartphones από απλά κινητά τηλέφωνα (feature phones). Η Microsoft βλέπει ευκαιρία να διαθέσει περισσότερα smartphones με Windows Phone μιας και τα στοιχεία της κάνουν λόγο ότι πάνω από 4 δισ. χρήστες παγκοσμίως έχουν feature phone και εν δυνάμει θα μπορούσαν να μεταβούν σε ένα smartphone.

Windows Phone, Windows Phone, 23% των χρηστών προέρχονται από Android smartphones

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

54 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Έκανα το switch χθες και είμαι χαρούμενος χρήστης ξανά… δεν είναι η μπαταρία που πραγματικά αντέχει πολύ! δεν είναι η απλότητα και το ντιζάιν. Δεν είναι όλες οι βασικές εφαρμογές που είχα και συνεχίζω να έχω…

είναι και οι χάρτες από νόκια! η μουσική! το στυλ!

200 ευρώ για το lumia 620

mpakas

Μόλις πήρα το lumia 920 κάτοχος s3
κάτι διαφορετικό και πολυ ωραίο…..

Akn

ρεε παιδια βοηθηστε με ποιο κινητο να πάρω Samsung ATIV s ; Nokia Lumia 820 ; Nokia Lumia 920;

mpakas

Akh το 920 αδερφέ τωρα αμα θέλεις κάτι ποίο φτηνό το 820 το samsung μιν το σκέφτεστε καθόλου. ..

Panagiotis G

εγώ που είμαι κάτοχος 820 ένα έχω να πω. βγάζω το τηλέφωνο στην παραλία και είναι σαν να το κοιτάω σε κλειστό χώρο. όσο ήλιο και να έχει η τεχνολογία της Νόκια κάνει την οθόνη απίστευτη κάτω από τον ήλιο. δεν το περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο.

keysmith

ας τρολλάρω λίγο 🙂
“Windows Phone, 23% των χρηστών προέρχονται από Android smartphones”.. και το 90% αυτών θα ξαναγυρίσει σε αυτό.. lololol

stavros

Eγω αν ποτε εφευγα απο ios θα πηγαινα σε windows mobile. Tο android δυστηχως παραμενει ασχημο σε ολα τα επιπεδα…

Μαινόμενος

Είχα και IOS και android και τώρα windows phone όπου και θα μείνω! Οι χάρτες με το nokia drive super με oflline πλοήγηση!! Δεν μου λείπει τίποτα από ότι είχα σε android ή IOS!! Πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσεις όμως για όλους! Lumia 820.

Akn

@mpakas ευχαριστω παρα πολυ 🙂

mpakas

@akn τπτ 🙂

el_mac

@mpakas Βασικα το 920 ειναι το καλυτερο wp αυτη την στιγμη στην ελλαδα, ομως υποφερει απο βαρος και μεγεθος. Απο την αλλη δεν τιθεται θεμα συγκρισης 820 με ativ s. Το ativ s μαζι με το 8x και το 920 ειναι τα flagships των wp αυτην την στιγμη. Το μονο + που εχει το 820 εναντι του ativ ειναι οι εφαρμογες της nokia και η ασυρματη φορτιση και αυτη φυσικα με προυποθεσεις (θελει ειδικο καπακι εαν δεν κανω λαθος). Απο εκει και περα το 820 ειναι πολυ πισω απο το ativ s. Ασε που το samsung εχει και πολυ καλυτερη τιμη…

arg

για να δούμε πόσοι θα γυρίσετε πίσω στοandroid. και όπως βλέπω τα σχόλια όλα κάνουν λόγο για τους χάρτες.

καθήστε να συγκρίνετε το τί παίρνει με ένα android και ένα λογαριασμό google σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό και δέν ξέρω τι και τα λέμε, κολήσατε στους χάρτες.

tech21man

Δε θα ηταν ασχημα μια dual boot συσκευη με android και wp8. Το soc των μεγαλων wp8 δεν εχει χρησιμοποιηθει σε android? Εδω στο υπερ αρχαιο HD2 και ακομη μονο τα 100 μετρα στιβο δεν ετρεξε!

Akn

@el_mac για την τιμη του δεν θα πω τπτ αλλα στα χαρακτηριστικα 820 ειναι καλυτερα δεσ απο εδώ https://bigphonefight.com/samsung-ativ-s-vs-nokia-lumia-820-comparison

sotiris

@arg οκ καταλαβαμε ποσο fan boy του android εισαι αλλα ελεος ξεκολλα λιγο το μυαλο σου και δοκιμασε και κατι αλλο… α και μιας και μιλας και για συγκριση αν τo android δεν ειχε τοσες εφαρμογες δεν θα ηταν τιποτα, οι developers των εφαρμογων το εφτασαν εκει που ειναι και οχι η google, και μαντεψε ολες αυτες οι εφαρμογες αργα η γρηγορα θα εμφανιστουν και στα windows.

kostis123

windows phone ή android εγω παντος που εχω android(galaxy s3 mini <3)δεν νομιζω να το αλλαζα για ενα lumia,εσυ Κωστα τι λες?

Μαινόμενος

@arg Ναι φίλε, στους χάρτες κολλήσαμε γιατί δεν θέλω 4πύρηνο χωρίς λόγο. Θέλω εργαλείο και όχι ποζεριά..να το κάνω τι το android..να παίζω παιχνιδάκια ή 2000 εφαρμογές fart; το Lumia μου με εξυπηρετεί σε όλα όσα το χρειάζομαι. Πλην χαρτών και το IOS και android θα μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν αντίστοιχα, αλλά εμένα μου άρεσε το Interface των wp.. αυτά είναι γούστα.. smartphone για μένα : Τηλέφωνο,GPS, e-mails, πλοήγηση, κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφία-βίντεο, Music player, ποιότητα υλικών (με την apple μόνο να υπερισχύει). Δεν χρειάζομαι ούτε android ούτε 4πύρηνο για να δω τα e-mail μου..

Μαινόμενος

Εταιρεία ασφαλείας Juniper: 267.259 mobile εφαρμογές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό που είτε ενεργοποιεί SMS trojans, είτε εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας ή ακόμα χειρότερα υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα. Από αυτές το 92% είναι εφαρμογές για Android. Αυτό για την καραμέλα των χιλιάδων εφαρμογών του android. Συγγνώμη για το απανωτό ποστάρισμα.

George K.

Πολύ καλό το ui των wp αλλά η παραμετροποίησή τους είναι αρκετά περιορισμένη

βρε παιδιά αν ξέρετε απαντήστε μου σας παρακαλώ: Ενας φίλος έχει το λούμια 610. Και για να του έρθει μήνυμα πχ από το viber πρέπει να ανοίξει την εφαρμογή δλδ δεν του έρχεται ειδοποίηση με το που ανοίγει το wifi. Γίνεται να αλλάξει αυτό; Το χω ψάξει αλλά τίποτα (εγώ είμαι κάτοχος android phone)

ZJ-HELLAS

Εγω εχω και android και wp.Το καθε ενα εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Ειναι εντελως υποκειμενικο το θεμα.Εκ των δυο προτιμω το android.

Μαινόμενος

@ George K.
Αν δεν κάνω λάθος αγαπητέ έχει wp 7.8 όπου νομίζω δεν γίνεται. Στα 8 έρχεται κανονικά όταν έχεις ανοιχτό wifi ή 3g. Κάποιος με 7.8 θα σε διαφωτίσει.

WP vs ANDROID

Εγω πιστευω πως μπορει να ειναι πιο επικ. για ιους το android, αλλα τα wp ειναι πιο ακριβα για αυτα που προσφερουν και το πιο φθηνο ειναι σχεδον 200 ευρω!!!! Και μην μου πειτε για σκρουτζομαγαζια
1) γιατι αυτα δεν ειναι σαν τα μεγαλα που σου προσφερουν υπηρεσιες οπως ανταλλαγη κινητων και
2) τα κινητα android τα βρισκεις σε χαμηλες τιμες
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΠΣΩΠΙΚΑ 😉

George K.

Ναι όντως 7.8 έχει κ δε νομίζω να πάει στο 8. κρίμα τότε γιατί κάτι τέτοιο έπρεπε να το κάνει. Όπως επίσης να στέλνει αρχεία με blue tooth (είναι κλειδωμένο κατά κάποιο τρόπο) Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση! Το μόνο που μπορεί να κάνει μάλλον είναι να πατά το πίσω κ Ν αφήνει ανοιχτές τις εφαρμογές

ZJ-HELLAS

Εγω προσωπικα και τα δυο τελευταια μου κινητα τα πηρα απ’το skroutz σε πολυ χαμηλοτερες τιμες,χωρις κανενα απολυτως προβλημα και με ολες τις προβλεπομενες αναβαθμισεις.

Dimitris

Παιδιά και εγω απο Sony xperia Sole πηγα σε huawei ascend w1 blue!!εντάξει τι να πω..τα WP8 ειναι ομορφα βολικά και φανταστικά..!Για μένα πάντα..!

Kostas K.

To 23% των windows phones ομως δεν μας ειπε τι νουμερο έχει…Ολα τα παρουσιάζουν οπως θέλουν…Γιατί το Android με 70% συνολικο μερδιο αγορας και το windows phones με περιπου 5% με απλα μαθηματικά το 23% του 5% σε συνολο ειναι το 1% της αγοράς περίπου…Οταν κερδίζεις το 1% του μεριδίου αγορας ρε Microsoft από το Android και το υπερηφανευεσαι ε τοτε τι να πω? Μιλάμε για κατάντια…Όσο για το ” upgrade”.. όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

nikolas dekios

Εγω εφυγα απο S2->S3 Lte… και τωρα wp8, Περα απο την ομορφια την ανεση και το design…το ξερεις οτι δεν θα ξαναεχεις lag και crashes εφαρμογων….ειναι μεγαλο πραγμα. Το λειτουργικο ΠΕΤΑΕΙ πραγματικα δεν περιμενα να ειναι τοσο γρηγορα . Εχουν τα παντα πλεον και ελπιζουμε σε καποιες εφαρμογες ακομα ωστε να ολοκληρωθει. Ημουν φανατικος android και τα εκραζα…αλλα η πραξη ειναι πολυ διαφορετικη. Εγω προτεινω ativ-s 250-270ευρω εχει αν θες το κατι παραπανω σε θεματα καμερας αλλα και Nokia drive πας στο lumia 920 στα 380 ομως. Και αυτα τα Live tiles κανουν την διαχειρηση mail-mesaging απιστευτα απλη! Για μενα αποτελει ενα διαμαντι που δεν εχει καλη προωθηση.

el_mac

@Akn δεν ξερω τι καταλαβες ρε αδερφε απο το συγκριτικο τεστ αλλα αυτο που βλεπω εγω ειναι μεγαλυτερη οθονη με μεγαλυτερη αναλυση και ppi, πολυ μεγαλυτερη μπαταρια (2300 mah), μεγαλυτερη μνημη (16αρα), πιο λεπτο, πιο ελαφρυ, nfc, dlna, καλυτερη μπροστινη καμερα για skype. τι παραπανω χρειαζεται για να πουμε οτι ειναι καλυτερο ???

Ασε που το γραφει και στο τελος του τεστ… BPF Verdict: The Samsung Ativ S wins! (8-5)

ΥΓ σε ακομη ενα τεστ που εγινε στο engadget μεσα απο bench το ativ s ηταν το καλυτερο wp σε θεματα αποδοσης, καλυτερο απο το 920 και το 8x…

Basil

+1 Kostas K.

There are lies, big lies and statistics!

ChristosNL800

@George K…Και με τα wp7.8 μπορείς να στείλεις αρχεία μέσω Bluetooth…υπαρχει σχετική εφαρμογή στο marketplace

kostas

@Μαινόμενος
Μην αναπαράγεις εσκεμμένα ειδήσεις όπως σε βολεύουν. Ή διάβαζε όλο το άρθρο, ώστε να καταλαβαίνεις τι λέει ή άμα δε καταλαβαίνεις μην ασχολείσαι!!!
“…το 92% είναι εφαρμογές για Android φιλοξενούμενες σε περισσότερα από 500 ανεπίσημα app stores σε όλο τον κόσμο. – …στο Google Play οι περισσότερες εφαρμογές είναι ασφαλείς οπότε και συνεπώς οι χρήστες που κατεβάζουν μόνο από εκεί δεν συντρέχουν λόγο ανησυχίας.”
Επειδή το Android σου δίνει τη δυνατότητα, να κατεβάζεις εφαρμογές εκτός Google Play, (άρα δίνει αφορμή για κακόβουλες εφαρμογές), δε σημαίνει ότι θα μπορείς να πηγαίνεις στα “500 ανεπίσημα app stores” και να έχεις κούτρα όποια paid εφαρμογή θέλεις, χωρίς το ρίσκο να είναι κακόβουλο λογισμικό… Άμα ήταν έτσι, δε θα υπήρχαν επίσημα app stores και όλοι θα κατέβαζαν άφοβα ότι ήθελαν…!!!

Χρήστος

Διαβάστε το σχόλιο 26 του Kostas K.,
η ουσία της είδησης!

Wolf

+1 kostas k
+1 kostas

Τα Windows είναι ωραία και ίσως μπορούν να κοντράρουν το Android αλλά θέλουν δουλειά ακόμα..! Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχαν κυκλοφορήσει από την αρχή στην τωρινή τους μορφή γιατί μπήκαν στραβά στο μάτι του κοινού με τις τόσες ελλείψεις που είχαν αρχικά όπως π.χ στον φίλο “George k” πιο πάνω. Ίσως πήγαν να το παίξουν λίγο ios στην αρχή… δεν ξέρω!! Δηλαδή smooth και περιορισμένο…! Το ios έχει το μήλο όμως πίσω του..! Εγώ άμα αγόραζα Windows Phone θα έπαιρνα το ativ s γιατί μου φαίνεται μακράν το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά…!

Thodoris1988

Και να θελει καποιος να ειναι αντικειμενικος, δεν γινεται με αυτα που διαβαζει… Το Android εχει ιους, μαλιστα. Οταν μου κατεβασεις εφαρμογη εκτος Play Store “See through your girlfriends clothes” η μεσω του Play Store κατι απιθανες εφαρμογες με 1/5 αστερια και δεν διαβαζεις τα Reviews, ποιος σου φταιει; Η κακια Google που αφηνει να ανεβαινουν εφαρμογες πανω στο καταστημα προφανως ε; ΟΚ, ειναι ελαστικη αλλα αν πας στον υπολογιστη σου, φανταζομαι οτι οταν πας να κατεβασεις μια “περιεργη εικονα” με καταληξη .exe η να πας να κατεβασεις μια ταινια 5ΚΒ με καταληξη .exe, η καποιο mp3 με καταληξη .exe, η πατησεις “συμμετοχη” στο “Συγχαρητηρια, κερδισες το iPhone 5S με λειτουργικο συστημα Windows Phone 9 Key Lime Pie”, σου φταιει η Micro$οft; ΟΧΙ, αλλα στο Android σου φταιει η Google. Το παραμυθι “τα Windows εχουν ιους γιατι εχουν το μεγαλυτερο κομματι της πιτας παγκοσμιως, κανενας δεν ασχολειται με το Linux” το ξερουμε χροοοονια τωρα, για το Android δεν ισχυει το ιδιο ε; Σε οσους λοιπον “παπαγαλιζουν” διαβαζοντας δυο-τρια νουμερακια χωρις να σκεφτονται παραπανω… Αυτο που πρεπει να κανεις εσυ αγνωστε “Χ”, ειναι να παρεις ενα τηλεφωνακι των 30 ευρω η και παραπανω αρκει να ειναι χωρις WiFi, να κοψεις το… Συνέχεια »

Silender

Ερχόμενος από android μου έδωσαν δανεικό ένα Lumia 820 να το έχω για καμιά 15αριά μέρες να κάνω τη δουλειά μου μέχρι να μου έρθει η καινούρια συσκευή.

Δεν έβγαλα 3 μέρες. Πήγα και πήρα ένα LG L3 με 80 ευρώ και παρόλο το μαύρο χάλι του ένιωθα πιο ελεύθερος και έκανα τη δουλειά μου.

Δεν είναι για μένα τα WP ακόμα.

mpakas

@wolf και τα android αδερφέ όταν ξεκινήσανε στραβά μπήκανε ούτε bt είχαν για αυτό w8…

Akn

@el_mac όκευ δικό μου λάθος δλδ είναι καλύτερα να πάρω το samsung παρά nokia ?

Kostas K.

@ mpakas ποιος σου είπε οτι όταν ξεκίνησε το android δεν είχε bluetooth? Απο την έκδοση 1,0 υποστηρίζει bluetooth κανονικά..Μην γράφετε ότι να ναι γελάει ο κόσμος.

mpakas

Παντα ειχαν bt αλλα δεν έστελναν εω ετσι το πρόλαβα to xperia mini και μετα απο 2 βδομαδες πιρε το update…. και δεν γραφουμε οτι να ναι…:)

Kostas K.

Με 1,6 εγώ ξεκίνησα με xperia x10i και έστελνε κανονικά..Αν το ψάξεις λιγο όμως θα δεις οτι από την πρώτη έκδοση υποστηρίζει κανονικά..Anyway βγηκαμε off topic

Μαινόμενος

@ kostas
Γιατί, είπα εγώ κάπου,πως είναι από Google Play οι εφαρμογες αυτές; Γιατί εγώ δεν το βλέπω..
Απλά 300.000 εφαρμογές και ποσοστό 92% (και σε σχέση με IOS) είναι πολύ, ακόμα και από δεύτεροτρίτα stores!! Το άρθρο έγραφε πως ακόμα και στο google Play υπάρχουν περίεργες εφαρμογές χάρη στη χαλαρότητα (πάντα σε σχέση με της άλλες δυο εταιρίες) της Google στο κομμάτι αυτό, αλλά πως το μεγαλύτερο μέρος είναι βεβαίως ασφαλείς Γιατί να αναπαράγω εσκεμένα ειδήσεις; έχω τίποτα μετοχές σε WP και apple και δεν το ξέρω;

George K.

Δεν το ήξερα αυτό με την εφαρμογή. Μήπως ξέρεις και πως λέγεται φίλε Μαινομενε;

Πάντως θεωρώ ότι αν θέλει κάποιος να μπει στον κόσμο των wp καλύτερα να πάρει Nokia η HTC συσκευές. Η ποιότητα κατασκευήΣ τους είναι εξαιρετική. Τα wp σίγουρα είναι πιο ελαφριά κ smooth (και πιο όμορφα κατ εμέ) από το android. Άλλα είναι αρχή ακόμη και ίσως σε μεταγενέστερες εκδόσεις τους να βαρύνουν κι αυτά.

p2301

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ WP8. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ATIV S. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ MOTOROLA RAZR XT910. H ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΟ SAMSUNG EINAI TROMERO KINHTO. TO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ. ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. ΤΑ WINDOWS ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

p2301

ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ NOKIA ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ SAMSUNG ΚΑΙ ΤΗΝ HTC ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ….

Ignus

τι διαολο!!!!!!!!!!!!!
η κλασσικη διαμαχη ios vs android εγινε Wp vs andoid τωρα ; 😛

tasos

Ο/Η p2301 λέει:
ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ NOKIA ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ SAMSUNG ΚΑΙ ΤΗΝ HTC ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ….

Που ειναι πισω….στις αποκλειστικες εφαρμογες (150) η στο hardware κοματι pure view και low light η στην ποιοτητα της συσκευης που φιμιζεται γαι την ανθεκτικοτητα η την οθωνη για εξωτερικους χωρους clearblack display η στο wireless charging.

Ζαφειρης

Το ενδιαφερον θα ηταν να δουμε τι ποσοστο απο αυτους επιστρεφει στο android..

mpakas

@tasos +1
@ζαφειρης κανένας….

Nik

Κι εγω ειμαι Android’ακιας.
Μ’αρεσει να ασχολούμαι με πειράματα. CustomROM, Apps Port και πολλά άλλα.
Επειδή έπαιξα αρκετές ώρες με WP συσκευή, πρέπει να παραδεχτώ ότι σαν λειτουργικό το WP είναι πολύ καλύτερο από το Android.
Για το iOS δε θα πω τίποτα, δεν το είχα ποτέ, οπότε δε μπορώ να μιλήσω για κάτι που δε δοκίμασα ποτέ.

Ζαφειρης

@mpakas Τοτε μαλλον εγω ειμαι ο κανενας.. Δυο μηνες τωρα με wp και θελω να γυρισω android οσο το δυνατον γρηγοροτερα..

Nikos751

Εγώ θα σας θεσω ενα ερωτημα. Eχεις χοντρικά στα 250-350€. Τι θα παρεις και θα εχει πιο καλη κατασκευη, απροβληματιστη λειτουργια χωρις κολλημματα άμα πχ βιαζεσαι να κανεις κατι, και καλη υποστηριξη για μελλοντικες ενημερωσεις που θα βελτιωσουν το λειτουργικο? Ενα απο τα android που κυκλοφορουν (xperia l, galaxy s3 mini κλπ), ή ένα htc 8x? Σημειωτεον πως τα here maps, nokia drive & nokia transit ειναι διαθεσιμα και για μη nokia windows phone 8 συσκευες, ενώ έχουμε αναπτυσσόμενες εφαρμογές όπως το facebook beta και το youtube που σε λιγο θα αποτελουν δυο καλοφτιαγμενες εφαρμογες για καθημερινες εργασίες. Οι εφαρμογές εξάλλου αυξάνονται ως προς τον αριθμό τους και βελτιώνονται συνεχώς όπως και το ίδιο το λειτουργικό. Θέλω να αναφέρω και κάτι από προσωπική μου εμπειρία που αφορά όμως παλαιότερες συσκευές αλλά δεν έχει σημασία. Για μπείτε στο theverge.com με ένα LG E900 που έχει windows phone 7.8 και με ένα xperia neo v, ή οποιοδήποτε ανάλογου hardware android κινητού. Κάντε scroll τη σελίδα και συγκρίνετε ανταπόκριση. Μετά πείτε πως αποφασίσατε την ώρα εκείνη επιτόπου να κάνετε μία κληση προς μία επαφή. Συγκρίνετε πάλι το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης κάνετε την αντίστοιχη σύγκριση κάνοντας μετάβαση μεταξύ φωτογραφιών σε ένα αλμπουμ φωτογραφιών στο… Συνέχεια »

Nikolas

Το καλυτερο λειτουργικο για πραγματικα smartphone. Windows phone.

Βασιλης

Εγω παλι εχω το HTC one X PLUS Και δεν ειμαι ευχαριστημενος καθολου,δεν λεω καλες η εφαρμογες αλλα η ποιοτητα?Εγω πουλησα το ONE X Και αγορασα LUMIA 820 Και μαντεψτε??Γλυτωσα!!Δεν αντεχω αλλο τα ANDROID,Πως γινεται κινητα με 4 πυρηνες στα 1.7 να κολλανε και διπυρινα στα 1.5 να πηγαινουν σφαιρα?Απλα φανταστειτε να ειχε η NOKIA android…Πανε οι αλλες εταιρειες…Μετανοιωσα που πληρωσα 550 ευρω για το HTC θα μπορουσα να ειχα παρει νοκια με 450 και θα ημουν σουπερ.Ειμαι ερωτευμενος με το κοκκινο LUMIA μου..Δεν θα γυρισω σε ANDROID αλλο

panagiotis

Καλησπέρα σε όλους

Έχω ένα πρόβλημα, θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο κινητό είμαι μεταξύ των NOKIA LUMIA 1320 και SAMSUNG NOTE S3 neo LTE. Η χρήση που το θέλω το κινητό είναι μόνο για σερφάρισμα, ταινίες μουσική και πολύ διάβασμα για αυτό άλλωστε επέλεξα το lumia 1320 για την οθόνη και γιατί είναι 100ε φτηνότερο.

Αυτή η διαφορά που είναι μεγάλη στα τεχνικα χαρακτηριστικά των 2 κινητών το note 3 έχει πολύ καλύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερη μνήμη είναι σημαντική για ένα windows phone? με την έννοια του ότι δεν έχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε hardware τα windows phone.

Θα ήθελα τις γνώμες σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.