Δευτέρα
07/06/2010

ΕΕΤΤ, Μειώνεται ο χρόνος φορητότητας των αριθμών

Η ΕΕΤΤ προέβη με Απόφασή της σε τροποποιήσεις του Κανονισμού Φορητότητας Αριθμών με σημαντικότερη τη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της μεταφοράς αριθμού. Ειδικότερα, το μέγιστο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση αιτήσεων Φορητότητας, τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, μειώνεται, από 10 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος του συνδρομητή.

Επιπρόσθετα, απλοποιούνται οι διαδικασίες σε περίπτωση υποβολής παράλληλων αιτημάτων φορητότητας και πλήρους αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου, έτσι ώστε η μεταφορά του αριθμού να υλοποιείται ταυτόχρονα με την παράδοση του βρόχου. Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά προς όφελος του καταναλωτή, θα ισχύσουν από την 1η Δεκεμβρίου 2010 προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητικό διάστημα προσαρμογής των πληροφοριακών συστημάτων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Σχόλιo καταναλωτή:
«Καλύτερα να παραμείνει 10 εργάσιμες ημέρες ώστε να έχουμε το χρονικό περιθώριο να διαπραγματευτούμε με τον πάροχο που αφήνουμε και να κερδίσουμε έκπτωση στο πάγιο και μεγαλύτερο ποσό επιδότησης για την αγορά νέας συσκευής!» :p

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Fadasma λέει:

  Σχετικά με το σχόλιο του καταναλωτή: και στις 3 μέρες προλαβαίνεις να διαπραγματευτείς αφού για να γίνει η μεταφορά της σύνδεσης πρέπει πρώτα να δώσει το οκ ο παλιός πάροχος και για να το κάνει αυτό θα έχει έρθει πρώτα σε επικοινωνία μαζί σου.

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Εμένα με πήραν τηλέφωνο δύο ημέρες μετά. Βέβαια, μέχρι σήμερα θα πρέπει να ξανα-περάσεις από το κατάστημα μου έκανες φορητότητα για να υπογράψεις και να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά την 1η Δεκεμβρίου.

 3. Ο/Η George_Kor λέει:

  Καλημέρα ,
  Ξέρετε αν ισχύουν τελικά οι 3 μέρες όπως είχε ειπωθεί απο την ΕΕΤΤ για την
  μεταφορά ενος αριθμού απο μια εταιρεια στην άλλη ή ισχύουν ακόμα οι 10 εργάσιμες ??

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.