Windows 10: H Microsoft τα αποκαλεί ως την τελευταία έκδοση των Windows

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ignite της Microsoft, o developers της εταιρείας, Jerry Nixon μιλώντας για τα Windows 10 ανέφερε ότι επειδή αυτή είναι η τελευταία έκδοση των Windows 10 εργάζονται όλοι επάνω σε αυτά. Η φράση αυτή ακούγεται σαν να μην πρόκειται η Microsoft να κυκλοφορήσει ξανά νέες εκδόσεις των Windows.

Χαρακτηριστικά ο Nixon ανέφερε “Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10″.

Η αλήθεια είναι ότι η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει νέα μεγάλη έκδοση των Windows. Αυτό που θέλει να κάνει είναι να μετατρέψει τα Windows σε υπηρεσία όπου και θα δίνει τα απαραίτητα updates χωρίς να προχωρά σε λανσάρισμα μεγάλων εκδόσεων όπως είναι τα Windows 10 που έρχονται το καλοκαίρι.

Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft αποτελείται από κομμάτια, τα οποία υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν ξεχωριστά. Το επόμενο update θα γίνει μέσα στο 2016, έχει την κωδική ονομασία Windows Redstone, αλλά και πάλι θα παραμείνουμε σε Windows 10 και δεν θα πάμε για παράδειγμα σε Windows 11 ή Windows 12.

Για τους χρήστες δεν θα αλλάξουν πολλά ουσιαστικά, τα δωρεάν updates θα συνεχίσουν να έρχονται κάθε μήνα για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των Windows.

Windows 10: Γιατί η Microsoft τα αποκαλεί ως την τελευταία έκδοση, Windows 10: H Microsoft τα αποκαλεί ως την τελευταία έκδοση των Windows

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Για να πω την αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα όλο αυτό..

Πέτρος Π

Πάντως αυτό το “last” θα μπορούσε και να σημαίναι οτι απλά είναι η τελευταία, δηλαδή η πιο πρόσφατη έκδοση, και όχι η τελευταία που θα κυκλοφορήσει γενικά…Είναι θέμα μετάφρασης 🙂

sunkenFool

@Πέτρος: Το μπερδεύεις με το “latest”. 😉

Πέτρος Π

@sunkenFool : Όντως το σκέφτηκα και εγώ φίλε για το latest , αλλά και πάλι νομίζω οτι το last επιδέχεται και τις δύο ερμηνείες!

ΑντώνηςΤ

Απλά πάει στην λογική της συνδρομητικής υπηρεσίας και του συνεχούς update . Τώρα αν το χρεώνει ή όχι άγνωστο.

Αν πάει στην λογική του Office μας βλέπω να το πληρώνουμε χρυσό.

Γιώργος Κ.

Συμφωνώ με τον προλαλησαντα. Το Last επιδέχεται 2 ερμηνείες. Και τελευταίος και πιο πρόσφατος. Εδώ εννοεί πιο πρόσφατος και όχι αυτό που υποννοειται ότι “δε θα βγάλει ποτέ ξανά αλλά Windows” .

Agnostos13

Αν το κανουν με συνδρομη θα πιεσουν την πειρατεια πιστευω καθως για να παρεις update λογικα θα χρειαζεσαι λογαριασμο με πληρωμενη συνδρομη. Ετσι θα ειναι δυσκολο για τους πειρατες να δωσουν τα updates, τουλαχιστον αμεσα…

evagoras

κάτι σαν το internet explorer δηλαδή….

Νικόλας

Ο Ινδός είναι “τρελός” και θέλει να πάει μπροστά, μα πολύ μπροστά την Microsoft!

Γιώργος

Η μετάφραση είναι υπερβολικά απλή. Όλα τα νέα χαρακτηριστικά των windows θα βγαίνουν σε μορφή update και όχι σαν καινούρια έκδοση. Που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν windows 11 απλά ενημερώσεις και προσθήκες για τα windows με συνεχόμενο feedback για να μην ξαναπάθουν ότι έπαθαν με vista και 8.1 (που προσωπικά μου άρεσαν).

Πάνος

Επίσης μπορεί να εννοεί οτι τα Windows θα μετονομαστούν σε κάτι άλλο όπως ο Internet Explorer θα μετονομαστεί σε Spartan!

Γιώργος

Ο Internet Explorer πέθανε επισήμως @Πάνος. Γράφουν καινούριο browser που λεγόταν Project spartan και τελικά ονομάστηκε Microsoft Edge.. Δεν θα ονομαστούν διαφορετικά. Αντε να βγάλουν την έκδοση δίπλα από το Windows..

petros

Αν έχει συνδρομή τότε έφυγα για linux τα οποία τα χρησιμοποιώ και τώρα για προγραμματισμό.

pan

Έχει χάσει την μπάλα και με το Linux που ανεβαίνει συνέχεια ως ελεύθερο λογισμικό προσπαθεί να βρει τρόπο να μην χάσει οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις γιατί τους superserver τους έχει χάσει πχ. IBM, NASA τρέχουν Linux.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.