Τρίτη
15/03/2011

Intel, Ετοιμάζεται να παρουσιάσει Android Tablet

Η Intel, νούμερο ένα εταιρία κατασκευής επεξεργαστών για Notebooks και PC’s αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στη μάχη των tablet. Αν και η Αμερικάνικη εταιρία μας είχε απασχολήσει κυρίως ως κατασκευαστής CPUs, φαίνεται πως ετοιμάζει τα δικά της Intel/ Android tablet σε συνεργασία με κάποια Ταϊβανέζικα εργοστάσια ηλεκτρονικών.

Intel Tablet

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της Microsoft για υποστήριξη των ARM επεξεργαστών από τα Windows. Οι δύο στενά συνεργαζόμενες εταιρίες στον χώρο των Personal Computers αποφάσισαν, τουλάχιστον αρχικά, να διαχωρίσουν τις πορείες τους στον χώρο των tablet. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Intel σε συνεργασία με τις Inventec και Compal Electronics ξεκίνησε την ανάπτυξη των δικών της tablets με σκοπό να προλάβει τις εξελίξεις σε αυτή την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά.

Τα πρώτα δείγματα γραφής αναμένονται στα μέσα Απριλίου στην έκθεση IDF του Πεκίνου, ενώ η Intel ξεκίνησε να υποστηρίζει ήδη το Android σε συγκεκριμένους επεξεργαστές. Η είδηση αυτή αναμένεται να ταράξει τα νερά στον χώρο των mobile CPUs, αφού ο ανταγωνισμός θα γίνει ασφυκτικός και παρά το προβάδισμα της NVIDIA και της Qualcomm η παρουσία ενός κατασκευαστή με την τεχνογνωσία και το budget της Intel μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση σύντομα.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Petros xalkida λέει:

  Μακάρι να μπει η Intel στο χώρο των tablets και κυρίως στο χώρο την smartphones….Θα γίνει χαμός μεταξύ Intel και NVIDIA προς όφελος μας πάντα!!!

 2. Ο/Η kostas_falcon λέει:

  Μεχρι και η Intel (που τις εμεινε το meggo αμανατι) βλεπει παει και αυτη προς android…..

 3. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  Τι έγινε φοβάται το μεγαθήριο intel ; Ηταν καλά τόσα χρόνια που υπήρχαν μόνο 2 άδειες για x86 αρχιτεκτονική ε;
  Τώρα να δω τι θα κάνει η κυρία Intel…
  Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή που θα αλλάξει το τρόπο που βλέπαμε τον personal computer και έχω την εντύπωση πως πολλά απο τα μεγαθήρια θα υποχωρήσουν από τις ηγετικές θέσεις.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.