Η Google χρησιμοποποίησε άστεγους για τη δοκιμή του Face Unlock

Google Face Unlock άστεγους, Η Google χρησιμοποποίησε άστεγους για τη δοκιμή του Face Unlock

Πριν μερικούς μήνες, έγινε γνωστό ότι υπάλληλοι της Google προσέγγιζαν κόσμο στον δρόμο ώστε να δοκιμάσουν την λειτουργία Face Unlock των Pixel 4 και Pixel 4 XL έναντι 5 δολαρίων. Η Google ακολούθησε αυτήν την τακτική ουσιαστικά για να βελτιώσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανικός κολοσσός στόχευε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων για τις δοκιμές του. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι η Google προσέγγιζε περισσότερο άστεγους ανθρώπους και “κορόιδευε” φοιτητές οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι τα πρόσωπα τους καταγράφονταν.

Ο οργανισμός Randstad φαίνεται ότι έστειλε ομάδες στην Ατλάντα με σκοπό να εντοπίσουν και να λάβουν τα πρόσωπα άστεγων ανθρώπων και κυρίως αυτών που είχαν πιο σκούρο χρώμα δέρματος ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που δεν ανέφεραν ότι εργάζονταν για την Google και δεν τους ενημέρωσαν ότι τα πρόσωπα τους καταγράφονταν.

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η Google είχε κατευθύνει τον οργανισμό προς αυτήν την ομάδα των ανθρώπων, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ένας manager της εταιρείας έδωσε εντολή οι ομάδες να προσελκύσουν ανθρώπους με σκούρο χρώμα.

Η τακτική της Google δεν είναι παράνομη ωστόσο θα πρέπει να γίνεται αφού πρώτα ενημερωθούν κατάλληλα οι ανθρώποι που θα λάβουν μέρος. Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε η ίδια τακτική και από την Apple για την κυκλοφορία του Face ID.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.