Netflix: Νέο φορμά ήχου για το app for Android

, Netflix: Νέο φορμά ήχου για το app for Android

Μην εκπλαγείτε εάν το Netflix ακούγεται καλύτερο την επόμενη φορά που παρακολουθήσετε μια εκπομπή στο κινητό σας. Το Netflix προχώρησε στην αναβάθμιση της εφαρμογή για Android και υπόσχεται ήχο “ποιότητας στούντιο” xHE-AAC (Extended HE-AAC with MPEG-D DRC).

Το νέοα αυτό φορμά ήχου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ήχου όταν το επιτρέπει η σύνδεσή σας και να μειωθεί το μέγεθος του όταν βρίσκεστε σε σημείο με χαμηλή ή όχι και τόσο καλή σύνδεση mobile. Σημαντικό είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί της ένταση του ήχου του περιεχομένου που κάνετε stream αποτρέποντας τις απότομες αλλαγές όταν π.χ. η ταινία έχει εκρήξεις και ταυτόχρονα ακούγονται διάλογοι.

Για να αξιοποιήσετε το νέο codec xHE-AAC θα πρέπει το κινητό σας να τρέχει τουλάχιστον Android 9 Pie και άνω και να αναβαθμίσετε την εφαρμογή του Netflix στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Αναρωτιέμαι ποια κινητή συσκευή μπορεί να αποδώσει «ποιότητα στούντιο»… απλά θα παρέχει κάπως καλύτερη συμπίεση και μερικά παραφουσκωμένα (βλέπε PR) features. Loudness management, τρομερό. Κάτι θυμόμαστε από τα 1980’s…

KnightRider

Αυτος ο codec ειναι χειροτερος κι απο MP3 γιατι κανει πολυ παραπανω συμπιεση και εχει ψευτικα πριμα επειδη χρησιμοποιει αλγοριθμο SBR – αυτος ο codec κανονικα ειναι για ομιλια/Internet Radio ωστε να εχεις λιγοτερη καταναλωση bandwidth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.