AMD: Ανακοίνωσε τους Ryzen τρίτης γενιάς και τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX5000 Series

AMD Ryzen 3, AMD: Ανακοίνωσε τους Ryzen τρίτης γενιάς και τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX5000 Series

H διευθύνων σύμβουλος της AMD, Lisa Su, βρέθηκε στο Computex keynote στην Ταϊπέι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η AMD παρουσίασε τα νέα chips και graphics processors, τα οποία αποτελούν σεβαστές απειλές για την Nvidia και την Intel, τόσο από πλευράς τιμολόγησης όσο και απόδοσης.

Τα πρώτα 7-nanometer desktop chips θα είναι τα τρίτης γενιάς Ryzen CPU και θα κυκλοφορήσουν στις 7 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του keynote η Lisa Su ανακοίνωσε τον flagship επεξεργαστή της τρίτης γενιάς Ryzen, τον δωδεκαπύρηνο AMD 24-thread Ryzen 9 3900x chip. Η αρχική λιανική τιμή πώλησης θα είναι στα $499 ή 450€, δηλαδή θα έχει τη μισή τιμή του Intel Core i9 9920X, ο οποίος κοστίζει $1.189 ή 1060€ και άνω.

Ο Ryzen 3900x έχει 4.6 Ghz boost speed, 70 MB συνολική μνήμη cache και χρησιμοποιεί 105 watts θερμικής σχεδίασης, έναντι των 165 watt που έχει ο Intel i9 9920x, καθιστώντας τον έτσι πιο αποτελεσματικό. Η AMD λέει ότι σε ένα demo του Blender ο Ryzel 3900x ολοκλήρωσε τη διαδικασία κατά 18% γρηγορότερα σε σχέση με τον i9 9920x.

Οι τιμές για τους άλλους επεξεργαστές στην σειρά αρχίζουν στα $199 ή 180€ για τον εξαπύρηνο 12-thread 3600, $329 ή 290€ για τον οκταπύρηνο 16-thread Ryzen 3700x με 4.4 Ghz boost, 36MB συνολική μνήμη cache και 65 watt TDP. Ο οκταπύρηνος 16-thread Ryzen 3800X με 4.5 Ghz, 32MB cache, 105w θα ξεκινάει στα $399 ή 360€.

Η AMD αποκάλυψε επίσης ότι οι πρώτες μονάδες επεξεργαστών γραφικών της Navi θα ανήκουν στη σειρά Radeon RX 5000. Η εταιρεία είπε ότι οι GPU θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο και περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και τις τιμές θα μάθουμε στην E3 τον επόμενο μήνα.

Τέλος, η AMD ανακοίνωσε ότι οι επεξεργαστές των κέντρων δεδομένων EPYC Rome, οι οποίοι έγιναν αρχικά demo στην CES τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, δηλαδή ένα τρίμηνο νωρίτερα από ότι περιμέναμε, ώστε να ανταγωνιστούν με τους Intel Cascade Lake. Η εταιρεία λέει ότι κατά τη διάρκεια ενός benchmark test, ο EPYC Rome τα πήγε δύο φορές καλύτερα σε σχέση με τη λύση της Intel.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

οτι πρεπει για μια αναβαθμιση του pc μου το καλοκαιρι,οσο για την καρτα γραφικων εχω τις αμφιβολιες μου…θα πρεπει να περιμενουμε μερικους μηνες για να δουμε πως θα τα παει.τα τελευταια χρονια η AMD δεν μας εχει συνηθισει σε κατι καλο πανω σε αυτον τον τομεα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.