Εύκολα αντικαταστάσιμες μπαταρίες στα smartphone θέλει η ΕΕ

μπαταρίες smartphone εε, Εύκολα αντικαταστάσιμες μπαταρίες στα smartphone θέλει η ΕΕ

Θυμάστε παλιά που, αν είχε κολλήσει το κινητό μας, το ανοίγαμε, βγάζαμε τη μπαταρία (τη φυσάγαμε και λίγο) και την ξαναβάζαμε στη θέση της; Αυτή η εποχή μπορεί να επιστρέψει, καθώς η ΕΕ θέλει οι μπαταρίες των smartphone να αφαιρούνται προς όφελος της βιωσιμότητας και της δυνατότητας επισκευής.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις μπαταρίες θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένο αντίκτυπο στις μάρκες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, αλλά και στους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Σκοπός είναι να βελτιστοποιηθούν τα πάντα σχετικά με τις μπαταρίες, από την εξαγωγή πρώτων υλών έως τα τελικά προϊόντα για βιομηχανικές εφαρμογές και εφαρμογές που απευθύνονται σε καταναλωτές.

Μια αφαιρούμενη μπαταρία θα μεταφραζόταν σε καλύτερη δυνατότητα επισκευής για ηλεκτρονικά gadget και θα βοηθούσε τους χρήστες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τηλεφώνων τους.

Για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής μπαταριών τα επόμενα χρόνια, η ΕΕ δηλώνει ότι τουλάχιστον το 16% του κοβαλτίου, το 85% του μολύβδου, το 6% του λιθίου και το 6% του περιεχόμενου νικελίου θα πρέπει να προέρχονται από ανακυκλωμένες πηγές. Για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετό διαθέσιμο ανακυκλωμένο υλικό, ο νόμος απαιτεί να συλλέγεται το 45% των ηλεκτρονικών συσκευών έως το 2023, φτάνοντας το 70% έως το 2030.

Η ΕΕ θα δώσει στις εταιρείες 3,5 χρόνια αφότου εγκρίνει τη νομοθεσία για να επανασχεδιάσουν μπαταρίες που οι χρήστες μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν και να αντικαταστήσουν μόνοι τους. Ωστόσο, οι αλλαγές μπορεί να απαιτήσουν από τις εταιρείες να επανεξετάσουν την προμήθεια μπαταριών, τους δεσμούς με τους ανακυκλωτές και τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεάζονται.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Χούντα δηλαδή και σε αυτό το κομμάτι .

Εγώ που θέλω ένα τηλέφωνο πλήρως αδιάβροχο δεν θα μπορώ να το έχω αφού η ΕΕ αποφάσισε για μένα πως θα πρέπει να μπορώ να αλλάζω την μπαταρία για το καλό μου πάντα .

George

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά κανένα κινητό δεν είναι αδιάβροχο, αλλά splashproof

Chris_BMW

Για να το λες εσυ κάτι θα ξέρεις..

Δημήτρης

Εγω βλεπω πολιτικες της ΕΕ
εναντια στην Apple. μια η θυρα φορτισης, μια η μπαταρια, μια οι φοροδιαφυγη…
Επισης δεν καταλαβαινω ακομα το λογο των αποσπωμενων μπαταριων…γιατι να βελτιώσει το χρονο ζωης των κινητων? το στελνω στην αντιπροσωπεια και μου την αλλαζουν. με τις αποσπωμενες μπαταριες δε μπορεις να βρεις γνησιες με τοσες μαιμου που κυκλοφορουν.
ΥΓ: αυτο το χαρτινο καλαμακι δε το μπορω καθολου στον καφε!!!

BABY

Άμα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος τότε οι μπαταρίες θα χαλάνε πιο εύκολα γιατί δεν θα τις φτιάχνουν σωστά όπως θα έπρεπε να είναι. Για να αγοράζουμε συνέχεια.

SUPS 👨‍⚖️

Αντε να δουμε τι θα γινει σιγα σιγα και με το right to repair στην ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.