Huawei: 40-60% η πτώση στις πωλήσεις μετά από το ban της Αμερικής

Huawei, Huawei: 40-60% η πτώση στις πωλήσεις μετά από το ban της Αμερικής

Ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική είναι ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη τις τελευαίτες 15 ημέρες τουλάχιστον. Εταιρείες σταματάνε να συνεργάζοντε με την Huawei, η Κίνα ετοιμάζει μαύρη λίστα στην οποία ενδέχεται να είναι και η Apple και ενδέχεται να σταματήσει να προμηθεύει υλικά στις ΗΠΑ. Η ARM αρχικά αποφάσισε ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με τον Κινεζικό κολοσσό λίγο αργότερα ο συνιδρυτής της όμως υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός είναι επιβλαβές για την αμερικανική βιομηχανία. Δύο μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί Google και Facebook πήραν θέση στο θέμα με την πρώτη να ισχυρίζεται ότι ο αποκλεισμός είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ ενώ η δεύτερη την εμπόδισε να έχει προεγκατεστημένα app στις συσκευές της.

Επιπλέον, οι διεθυντές του μαρκετινγκ και πωλήσεων τμήματος της Huawei σε ολόκληρο τον κόσμο, θεωρούν ότι η εταιρεία θα γνωρίσει μία σημαντική πτώση στις πωλήσεις μετά από τον αποκλεισμό που αποφάσισε ο πρόερδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Η πτώση αυτή σύμφωνα με ειδικούς θα κυμμαίνεται μεταξύ του 40 και 60% παγκοσμίως.

Η ζήτηση σε διαφορετικές χώρες θα παρακολουθείται συχνά ώστε να προσαρμοστούν και οι αποστολές αναλόγως. Επιπρόσθετα, η Honor θα αναγκαστεί και αυτή να παρακολουθεί την ζήτηση και τις πωλήσεις ώστε να διακόψει την κυκλοφορία του Honor 20 πριν καν ξεκινήσει να διανέμεται σε περισσότερες χώρες.

Για να αντισταθμιστεί η πτώση των πωλήσεις η Huawei θα στοχεύσει την αγορά της Κίνας και ο chief executive της εταιρείας δήλωσε πως το ban της Αμερικής θα επηρεάσει ελάχιστα την ανάπτυξη της.

Πηγή 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Το έχω πει αλλά θα το πω άλλη μια φορά! Huawei=Κίνα θα την πάνε μπιπ… αν δεν βρεθεί λύση under the desk… Να ακούτε και καμιά φορά όσους ασχολούνται και με γεωπολιτική…

Τακης

Μιλησε μας λιγο και για την κατασταση με την Τουρκια.

ΚώσταςD.

Αν είμαστε σε άλλο σάιτ ευχαρίστως! Θα ξεφύγουμε εδώ…

Darth

Η λύση είναι να αφισει να βάζει κομμάτι του firmware από Αμερικανούς και ουαλα λύθηκε το θέμα

Vendetta

Έλα πες την αλήθεια…δεν ασχολείσαι μόνο με την γεωπολιτική αλλά και με τους εξωγήινους, το διαστημόπλοιο που έχει σταθμέσει μέσα ή πάνω στη σελήνη (αυτό δεν το έχω καταλάβει και πολύ), τις κρυφές και σκοτεινές δυνάμεις που εξουσιάζουν τον πλανήτη γη, το παρελθόν και μέλλον, το παράλληλο σύμπαν. Εάν επιτρέπεται το διδακτορικό σου σε ποιον από όλους τους τομείς είναι?
Κάθε μέρα που περνάει με συναρπάζει. Ανακαλύπτω ένα νέο κομμάτι σου!!!

Dimogerontas

@ΚώσταςD Είπες και ελάλησες.

Vendetta

Εν τω μεταξύ τι μας είπε? Ότι οι ΗΠΑ θα μαμησουν την Χαβαη=Κίνα εκτός αν τα βρουν under the desk (αυτό το αγγλικό μπήκε με σκοπό να εντυπωσιάσει) και δεν μαμηθούν.
Τι Παΐσιος και πράσινα άλογα…
Λοιπόν, κάτσε να κάνω και εγώ τη πρόβλεψή μ. Στο επόμενο ελ κλασικο θα κερδίσει η μπάρτσα εκτός αν παίξει καλύτερα η ρεαλ.

NikosAr

Φυσιολογικό …. κι όταν και αν πάει σε hong os τότε μόνο Κίνα

Greg

Μην ξεχάσουμε να τρέξουμε να αγοράσουμε τα προϊόντα των Samsung και Apple για να τους επιβραβεύσουμε που αντί να γίνουν αυτοί καλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι με καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα έστησαν όλο αυτό το σενάριο περί παρακολουθήσεων για να ξεφορτωθούν την Huawei από την αγορά. (υγ. για να προλάβω σχόλια δεν είχα και δεν έχω κανένα προϊόν της Huawei. Nokia, Sony και Samsung είχα και έχω)

forneverarrow

Μαζί σου, αλλά γιατί να γίνουν η Samsung και η Apple “καλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι με καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα” τη στιγμή που η Huawei εν προκειμένω δεν κάνει τίποτα από αυτά? Ούτε είναι καλύτερα τα P30 Pro και Mate 20 Pro από τα iPhone XS και S10 (άντε, πλην της κάμερας) ούτε φθηνότερα! Θα είχα λυπηθεί περισσότερο αν το έκαναν στην Xiaomi ή την Meizu που όντως έχουν καλές συσκευές σε λογικές τιμές. Και το λέω ως Apple user αυτό. Δεν μου αρέσει καμιά κινέζικη εταιρία αλλά το σωστό να λέγεται. Η Huawei, που για κάποιο παράξενο λόγο θεοποιήθηκε τελευταία, ξεκίνησε σαν Xiaomi και κατέληξε Apple (μόνο στις τιμές βέβαια, όχι στην ποιότητα). Ακόμα και στα “μεσαία” της (κάτι Honor και κάτι Lite) δίνει LCD τη στιγμή που μέχρι και η Samsung δίνει στα A50 Amoled που βγάζουν μάτι! Δεν πρέπει να νιώθει κανείς ένοχος επειδή προτιμά την Apple ή τη Samsung για την όποια εμπορική διαμάχη της Κίνας με την Αμερική. Σε τελική ανάλυση επιχειρήσεις είναι και παίζουν με τα ανάλογα ρίσκα της αγοράς του 21ου αιώνα.

Greg

Λοιπόν, ορίστε μερικά στοιχεία από εδώ μέσα από το Techblog. 1ον-> Huawei: “Απέστειλε” σχεδόν 60 εκ. smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2019 2ον->Huawei: Δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε παραδόσεις smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2019′ Στην πρώτη θέση σε παραδόσεις smartphones στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019 την κατέχει η Samsung με 15,7 εκατομμύρια συσκευές, ΑΛΛΆ με μείωση σε ετήσια βάση της τάξεως του 6,82% ενώ η Huawei παρουσίασε άνοδο 66,13% κάτι που μεταφράζεται σε 25,39% μερίδιο αγοράς. 3ον-> Huawei: Η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στα wearables, η Huawei τριπλασίασε τις πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση 282% σε σχέση με πέρυσι, αποστέλλοντας 5 εκατομμύρια κομμάτια. 4ο-> Μπορεί η Huawei να κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά των smartphone αλλά η κατάταξη αναμένεται να ξανά αλλάξει μετά το ban από τις ΗΠΑ, αναλυτές θεωρούσαν ότι θα μπορέσει να φτάσει τις 270 εκατομμύρια αποστολές smartphone μέχρι το τέλος του 2019 Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές τώρα ο αριθμός αυτός μετά το ban από τις ΗΠΑ μάλλον θα είναι χαμηλότερος. Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου η μόνη πραγματική εμπορική διαμάχη είναι μεταξύ Apple-Samsung με την Huawei, τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι όλο αυτό που έγινε δεν είναι διαμάχη μεταξύ εταιριών αλλά… Συνέχεια »

forneverarrow

Νομίζω ότι χρειάζεσαι ενημέρωση για τις διεθνείς σχέσεις. Το να υποβαθμίζεις το συγκεκριμένο ban σε ζήτημα καθαρά εταιρικής διαμάχης είναι αφελές. Κανένας πρόεδρος (ακόμα και ο Τραμπ) κράτους δεν θα διακινδύνευε ένα παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα για τα μάτια της Apple (γιατί η Samsung δεν είναι των ΗΠΑ). Πίσω από αυτές τις πράξεις (δεν αφορά το techblog και δε θα επεκταθώ) υπάρχουν πολλές άλλες παράμετροι. Όσο για τις OLED, δεν είναι επιχείρημα το burn in. Όλος ο κόσμος τις προτιμά και οι λίγοι που πάνε σε LCD είναι για οικονομικούς λόγους. Δεν είναι λογικό να επιλέξω LCD μεταξύ δυο ίδιων συσκευών αν η άλλη έχει OLED. Έχω iPhone 8 με μια εξαιρετική LCD και πάλι προτιμώ να είχα την OLED του X. Όσο για αξιοπιστία… Έχω στα χέρια μου σαν δεύτερη συσκευή ένα 5s από το 2014 και δουλεύει άψογα με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Όποτε, άσε με να προτιμώ την Apple έναντι οποιουδήποτε άλλου.

Greg

Κάποιος άλλος χρειάζεται ενημέρωση για τις διεθνείς σχέσεις γιατί ξεχνάει ότι οι εταιρίες πλέον έχουν περισσότερα χρήματα και από τα κράτη, αλλά δεν θα το κάνουμε συζήτηση, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε να τελειώνει εδώ η συζήτηση γιατί δεν βγάζει πουθενά.

NikosAr

Πες μου να λυπηθούμε την 3ή στο κόσμο εταιρεία σε πωλήσεις κινητών ? Μετά την Samsung και apple ? Είμαι σίγουρος ότι πέρα από τα 100 μοντέλα κινητών δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στο θέμα τεχνολογια.
Φιλικά

Greg

NikosAr δεν είναι η 3η είναι η 2η, σχολιάζεις αυτά που γράφω αλλά δεν τα διαβάζεις… δεν έγραψα ούτε να την λυπηθούμε ούτε τίποτα, ούτε μέτοχος της Huawei είμαι, ούτε έμπορος της Huawei είμαι… απλά ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι ανάμεσα ΗΠΑ-Κίνα όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε αλλά ανάμεσα Samsung-Apple και Huawei, το πράγμα φωνάζει από παντού, όλα τα μέτρα είναι κατά της Huawei λες και είναι η μόνη Κινέζικη εταιρία, Και επειδή αυτό είναι βρώμικος πόλεμος για να κερδίσεις τον ανταγωνιστή σου, εμένα σαν Γρηγόρη δεν μου αρέσει, και επειδή δεν μου αρέσει είπα την γνώμη μου, ότι η Samsung και η Apple πήραν το δικό μου Ban και καλό είναι να μην τρέξουμε να επιβραβεύσουμε εταιρίες που χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές για να κερδίσουν τον ανταγωνισμό.

NikosAr

Εδώ γράφουμε τις απόψεις μας και ο καθένας πιστεύει και γράφει αυτό που νομίζει ο ίδιος ότι ταιριάζει στην αντίληψη του και στο γούστο του. Θα συμφωνήσεις ότι τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο- μαύρο ; Αλλά να μην αναφέρεις καθόλου την Ευρώπη για τεχνολογια και το μπάν από μερικά κράτη της επίσης φάουλ. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί ας βάλουμε και την πιθανότητα της αντικατασκοπείας. Τα νούμερα που αναφέρεις ΠΑΝΤΑ έχουν 2 αναγνώσεις. Αυτά .

Vendetta

Greg με την λογική ότι πίσω από τη διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα κρύβονται η Apple και Samsung…γιατι να μην κρύβεται η Exxon Mobil εναντιον της Sinopec ή της China Petroleum (πετρελαια)? ή η JPMorgan εναντίον της Ping An Insurance και της China Construction Bank (χρηματοπιστωτικά)? Ή οι General Motor και Ford εναντίον της SAIC Motor?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.