Το ban της Huawei είναι επιβλαβές για την αμερικανική βιομηχανία, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ARM

Huawei, Το ban της Huawei είναι επιβλαβές για την αμερικανική βιομηχανία, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ARM

Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την εταιρεία του.

Από τον Μάιο που υπογράφηκε ο αποκλεισμός, δεν επιτρέπεται στη Huawei να κάνει συναλλαγές με αμερικάνικες εταιρείες, είτε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε αμερικανική τεχνολογία ή εξαρτήματα. Από τη στιγμή που ο σχεδιασμός των chips της ARM χρησιμοποιεί αμερικάνικη τεχνολογία, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει με chips τη Huawei.

Όπως όλα δείχνουν, το γεγονός ότι οι αμερικάνικες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται από αρκετές εταιρείες παγκοσμίως, δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της Huawei ακόμη με μη-αμερικάνικες εταιρείες.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία κατά της Huawei, εκτός από τους ισχυρισμούς ότι η κινέζικη κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εταιρεία ως κατασκόπο. Εφόσον οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei χωρίς την κατάθεση απτών αποδεικτικών στοιχείων αρκετές εταιρείες ανησυχούν ότι θα συμβεί το ίδιο και σε αυτές.

Η ARM είναι μία από αυτές τις εταιρείες και ο συνιδρυτής της δήλωσε σήμερα ότι ο αποκλεισμός είναι πολύ επιβλαβής για τη Huawei, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Επίσης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά επιζήμιος για την ARM, τη Google, και γενικότερα την αμερικανική βιομηχανία.

Ο Hauser συνέχισε λέγοντας πως κάθε προμηθευτής παγκοσμίως θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μειώσει την απειλή ενάντια στην παραγωγή του, η οποία μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή από τον πλανητάρχη.

Τέλος, ο Hermann Hauser ανέφερε πως οι συζητήσεις που έχει με ευρωπαϊκές εταιρείες αυτήν την περίοδο αφορούν μόνο τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου πνευματικής ιδιοκτησίας τους, ώστε να βρουν τρόπους να αφαιρέσουν την αμερικάνικη πνευματική ιδιοκτησία από αυτό, κάτι που θεωρεί πως είναι στενάχωρο και καταστροφικό.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Να πω μια χαζομάρα … δηλαδή αν φτιάξουν μια άλλη εταιρεία πχ Virgin Islands και ανοίξουν γραφεία εκτός Κίνας …. δεν θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν ? Θα φτιάξουν brand name σε χρόνο ρεκόρ

Παναγιώτης

Mα έχουν την Ηοnor έτοιμη δεν είναι αποκλεισμένη. ( Τουλάχιστον όχι ακόμα ).

Τεοοο

Νομίζω το ban ισχύει και για την honor , εφόσον έβλεπαν ότι πάει εκεί το πράγμα έπρεπε η honor να γινόταν ανεξάρτητη από την Huawei , κρίμα γτ την είχαν ανεβάσει πάρα πολύ …

giorgosgek

Το ban ισχυει και για honor οπως λεει ο φιλος, ετσι εχουμε διαβασει . Huawei ειναι και παλι.

teo

για μένα λέει πολλά η φράση “ώστε να βρουν τρόπους να αφαιρέσουν την αμερικάνικη πνευματική ιδιοκτησία από αυτό” αν αυτό είναι εφικτό και το επιτρέπει το διεθνές ή εμπορικό δίκαιο (δεν γνωρίζω που ακριβώς εμπίπτει) τότε το βλέπω σαν μία πολλή καλή λύση για να συνεχίσει την παραγωγή προϊόντων η huawei 😉 🙂 ωραίο νέο, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν σύνορα στις πατέντες

giorgosgek

Εχω πιασει το νοημα νομιζω και συμφωνω . Δεν ξερω βεβαια αν ειναι καλο για αλλα πραγματα . Γενικα τα νταβατζιλικια πρεπει να κοπουν και να αναπτυσσεται τεχνολογια, χωρις οικονομικους πολεμους και συμφεροντα.

teo

έρχεται αντίθετα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα στο παρών και αυτός είναι και ο λόγος που φοβίζει-εξοργίζει πολλούς, εγώ ελπίζω πως ίσως η τεχνολογία είναι το μέσο να αλλάξει – (να κάνει την αρχή αν θες) αυτόν τον σιγά σιγά όλο και πιο παλιό τρόπο λειτουργίας, μιας και αυτή είναι που φέρνει ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό και πραγματικά ανοιχτο μυαλό με την αποδοχή στο διαφορετικό υπόβαθρο του καθενός (κομμάτι ανατολική φιλοσοφία) και όχι με το δυτικό “ανοιχτό μυαλό” που αν δεν ακολουθείς συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο κάνουν πολέμους ή όπου δεν τους παίρνει βάζει σύνορα σε πατέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Meizu

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy Unpacked: Επιβεβαίωση για τον Φεβρουάριο

Με τη φράση “Break the rules of what’s possible”, η Samsung επιβεβαιώνει το Unpacked Event του Φεβρουαρίου.

Business Sony Microsoft

Sony: Θέλει η Microsoft να μην περιορίσει τους τίτλους του PlayStation

H Sony επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στους μεγάλους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο PlayStation, μετά τη μεγάλη εξαγορά.

Smartphones iPhone 13 Apple

iPhone: To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone.