Πατέντα της Apple θα μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη των iPhone σε fingerprint reader

Πατέντα οθόνη iPhone fingerprint reader, Πατέντα της Apple θα μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη των iPhone σε fingerprint reader

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για μια μέθοδο που επιτρέπει σε ολόκληρη την οθόνη των iPhone να είναι ένας μεγάλος αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ονομάζεται Acoustic pulse coding for imaging of input surfaces και χρησιμοποιεί τον ήχο για να αναγνωρίσει μια εικόνα, όπως ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Μετατροπείς ήχου οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω στην οθόνη στέλνουν σήματα κάθε φορά που αναγνωρίζουν πίεση πάνω στην οθόνη. Στην συνέχεια “μεταφράζοντας” την αντανάκλαση αυτών των σημάτων ήχου το σύστημα αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα ή όχι.

Η παντέντα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κλασσικούς fingerprint sensors. Τα απατούμενα μέρη του συστήματος μπορούν να τοποθετηθούν στις άκρες της επιφάνειας της οθόνη και η πιστοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων να γίνει πιο γρήγορα από έναν κλασσικό fingerprint reader.

Σημαντικό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο, ολόκληρη η οθόνη μπορεί να γίνει αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να πιέζουμε το δάχτυλό μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο (βλέπε Huawei Mate 20 Pro) ή σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια (βλέπε το επερχόμενο Xiaomi Mi 9).

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisN9

άρα θα κάνει ότι θα κάνει το S10 στον επόμενο μήνα που θα βγει, απλά με διαφορετική ονομασία.

Panos

Γιατί ντε και καλά να δώσω το δακτυλικό μου αποτύπωμα στην Apple/Google και κάθε τυχάρπαστη εταιρεία η οποία με τη σειρά της μάλλον το πουλάει στις εκάστοτε υπηρεσίες ασφαλείας για να στήσουν μία παγκόσμια βάση δεδομένων με τα δαχυλικά μας αποτυπώματα; Φακέλωμα με τη συγκατάθεση μας, για χάρη της μεγαλύτερης ευκολίας να ανοίγουμε το κινητό…

Agnostos13

@VasilisN9:
Αν κάνει ακριβώς το ίδιο φαντάζομαι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η Samsung στο να πουλήσει συσκευές.
Μήπως είναι άλλη τεχνολογία;

bill

@panos σιγουρα δεν περιμενουν τις εταιριες που βγαζουν κινητα για να παρουν το αποτύπωμα σου

@agnoste κλασσικα…
τοσα χρονια τι κανει δλδ η αππλε?
βαζει οτι κ οι αλλες εταιριες απλα 2 χρονια μετα
σιγα το νεο

Agnostos13

@bill:
Άλλο λέω…
αν έχει πατεντάρει την συγκεκριμένη τεχνολογία η Apple δεν μπορεί να την πουλήσει η Samsung χωρίς άδεια ακόμα και αν η Apple την βγάλει μετά από 10 χρόνια στην αγορά…
Γι αυτό υποθέτω οτι είναι άλλη τεχνολογία η μία από την άλλη…ασχέτως αν έχουν ίδιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.