Xiaomi Mi 6: Τρέχει Windows 10 x64 ARM

Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi 6: Τρέχει Windows 10 x64 ARM

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο smartphone να τρέχει ένα λειτουργικό το οποίο δεν είχε εγκατεστημένο out of the box. Αρκετοί προγραμματιστές και modders προσπαθούν, και συνήθως καταφέρνουν, να τρέξουν Windows 10 σε ποικίλα smartphones. Το τελευταίο smartphone που “συνελήφθη” να χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Microsoft είναι το Xiaomi Mi 6.

Μπορεί να κάνει ότι και ένας υπολογιστής

Μετά το επιτυχημένο flashing των Windows 10 x64 ARM στο Xiaomi Mi 6 ο κάτοχος του έτρεξε το λειτουργικό και μπορούσε να επιλέξει τη γλώσσα του πληκτρολογίου. Αυτή είναι και η μοναδική φωτογραφία που έχουμε στη διάθεση μας.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Windows 10 x64 ARM δεν υπολείπονται σε τίποτα της desktop έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft, ενώ είναι αντίστοιχα βαριά. Οπότε, αν όλα λειτουργούν σωστά, το Xiaomi Mi 6 είναι σε θέση να τρέχει κανονικά τα προγράμματα που τρέχει και ένας υπολογιστής με Windows 10.

Η ανάπτυξη της έκδοσης

Μία από τις εταιρείες που δοκιμάζουν τα Windows 10 x64 ARM είναι η Qualcomm. Σε ένα από τα πρώτα demo τα οποία είχε δείξει έτρεχε το λειτουργικό σε ένα notebook με Snapdragon 820. Το laptop ήταν σε θέση να τρέχει σχετικά απαιτητικά παιχνίδια, να παίζει βίντεο 4K, να τρέχει το Office 2019, και πολλά άλλα.

Δεν είναι βέβαιο ότι το Xiaomi Mi 6 μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά και πάλι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα Windows 10 x64 ARM προσφέρουν στις φορητές συσκευές τόσες δυνατότητες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Κάποια στιγμή θέλω να έχω ένα κινητό, το οποίο να λειτουργεί με android όταν το χρησιμοποιώ σε λειτουργεία τηλεφώνου, και όταν το έχω συνδεδεμένο με οθόνη-monitor, να γυρνάει σε windows.
Μακρινό;
…… δε νομίζω (και το γράφω από ένα κινέζικο tablet αυτή τη στιγμή που είναι ακριβώς έτσι απλά με atom cpu)!

Merkbair

Chuwi Hi 10 Pro να φανταστώ φίλε;

Rigas

Για κινητό μιλάμε

merci

Το ξερουν τα παιδια. Ο Αλεξανδρος το γραφει απο ταμπλετ και το οραματιζεται σε κινητο. Ο Merkbair υποθετει οτι το ταμπλετ που γραφει ο αλεξ ειναι το παραπανω. Τι ζορι τραβηξες αγορακι μου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.