The Virtual Reality Cinema: Το πρώτο VR σινεμά στον κόσμο

Τα Virtual Reality headsets (VR) πρόκειται τα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε video, ταινίες, αλλά και το gaming. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπαίνει γα τα καλά στη ζωή μας και το Άμστερνταμ γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο που αποκτά VR σινεμά.

Το συγκεκριμένο σινεμά αποκαλείται απλά The Virtual Reality Cinema και ανήκει στην Samhoud Media, η ίδια εταιρεία που έχει στήσει στο παρελθόν ίδιου τύπου προσωρινά σινεμά σε πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Μόνο που αυτή τη φορά το Virtual Reality Cinema, θα είναι μόνιμο στο Άμστερνταμ.

Ολόκληρο το σινεμά είναι αφιερωμένο σε 360-degree video και φυσικά απουσιάζει η μεγάλη οθόνη που έχουμε συνηθίσει σε “παραδοσιακά” σινεμά. Ακόμη, απουσιάζουν οι κλασικές σειρές με τις θέσεις των θεατών και έχουν αντικατασταθεί από καρέκλες που περιστρέφονται 360 μοίρες.

Χρησιμοποιούνται Samsung Gear VR headsets, Samsung Galaxy S6 smartphones και Sennheiser ακουστικά. Η αίθουσα χωρά μόνο 50 άτομα τη φορά και οι ταινίες είναι 30λεπτες. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή είναι 12.5 ευρώ, δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή για μια ταινία 30 λεπτών, αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία.

Η εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία ανάλογων αιθουσών σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο και Μαδρίτη.

amsterdam vr cinema, The Virtual Reality Cinema: Το πρώτο VR σινεμά στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

…enter the Matrix!!

mourgos1234

Σαν και αυτες τις καρεκλες εχω και εγω, ειναι απο το ikea https://www*ikea*com/us/en/catalog/products/S99023601/#/S69023612

Το 360 μοιρων video ΔΕΝ ειναι VR. Και το αρνητικο του ειναι οτι δεν μπορεις να βλεπεις ολη την δραση που συμβαινει ταυτοχρονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming Netflix VR

To Netflix επιβεβαιώνει τον ερχομό παιχνιδιού Stranger Things VR

To Netflix και ο προγραμματιστής Tender Claws ανακοίνωσαν ότι ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2023. Σύμφωνα με την πλατφόρμα streaming, το παιχνίδι θα σας επιτρέπει να παίξετε ως ένας από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς.

Gear Facebook VR

Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ο Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.

Internet VR

Show ταλέντων με avatars που τραγουδούν στο δίκτυο Fox

Τα talent shows στην τηλεόραση τείνουν να γίνουν όλα όμοια, με το Fox να προσπαθεί να αλλάξει τον κανόνα με την τελευταία του παραγωγή.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.