Τετάρτη
28/05/2008

BusinessWeek ΙΤ 100 | Η COSMOTE στη λίστα των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας

BusinessWeek IT 100Στις 100 κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται και το 2008 η COSMOTE, σύμφωνα με τη λίστα Information Technology 100 του περιοδικού BusinessWeek. Η COSMOTE καταλαμβάνει την 28η θέση στην κατάταξη, αποτελώντας και πάλι τη μοναδική ελληνική εταιρία που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Στη λίστα ΙΤ 100 του BusinessWeek εντάσσονται οι σημαντικότερες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως βάσει σειράς κριτηρίων όπως η μετοχική απόδοση, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, το ποσοστό ενίσχυσης των εσόδων, αλλά και ο συνολικός κύκλος εργασιών.

Εκτός από την 28η θέση στη γενική κατάταξη, η COSMOTE βρίσκεται στις πρώτες δέκα εταιρίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (return on equity), καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Όπως επισημαίνει το BusinessWeek, εντυπωσιακή είναι η κυριαρχία των εταιριών τηλεπικοινωνιών στη λίστα του 2008 και ιδίως των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες, όπου και το περιοδικό εντοπίζει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη της κινητής επικοινωνίας.

Η λίστα θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού BusinessWeek (2 Ιουνίου 2008).

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.