PS4 και Xbox One: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις των κονσολών

, PS4 και Xbox One: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις των κονσολών

Σημαντική μείωση στις πωλήσεις των PlayStation 4 και Xbox One σημειώθηκαν στην Αμερική σύμφωνα με μία αναφορά του NPD Group. Πιο συγκεκριμένα, τον πρώτο μήνα του 2020 σημειώθηκε πτώση στην αγορά του hardware της τάξεως του 35% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Συνολικά, το gaming, συμπεριλαμβανομένου hardware, sofrware, αξεσουάρ και game cards σημείωσε πτώση 26% σε σχέση με το 2019. Ο αναλυτής Daniel Ahmad δήλωσε ότι τόσο το PS4 όσο και το Xbox One είχαν σημαντικά χαμηλές πωλήσεις το Nintendo Switch όμως, κατάφερε να κρατήσει σταθερές πωλήσεις.

Ο Ahmad πιστεύει ότι για αυτό πιθανόν ευθύνεται η ανακοίνωση των επόμενων κονσολών PlayStation 5 και Xbox Series X η οποία έγινε νωρίτερα από ότι συνήθως. Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Series X θα έχουν Backwards Compatibility πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια των PS4 και Xbox One θα παίζουν κανονικά στις νέες κονσόλες.

Εσείς έχετε προετοιμαστεί για την επόμενη γενιά κονσολών; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Κακά τα ψέματα, όσοι έχουμε χρόνια στον χώρο της κονσόλας όλοι μας ήμασταν υποψιασμένοι εδώ και 2 χρόνια ότι είτε τέλη του 2019′ είτε μέσα στο 2020′ (προσωπικά εγώ τις περίμενα για Χριστούγεννα του 2019′) θα βγούνε οι νέας γενιάς κονσόλες, κανείς μας δεν περίμενε τις ανακοινώσεις για να αποφασίσει αν θα πάει από το απλό PS4 στο PS4 Pro και από το απλό Xbox One στο Xbox One X, οι περισσότεροι δεν αναβαθμιστήκαμε γιατί για κονσόλες που ήταν προς το τέλος τους παραείχαν υψηλές τιμές (400€) και ταυτόχρονα οι Slim ή degraded κονσόλες είναι μεταξύ 200€ και 300€ πράγμα που έκανε αδύνατο να πουλήσει κάποιος ως μεταχειρισμένη την κονσόλα του και να πάει σε Pro και One X, τώρα όσοι δεν είχαν κονσόλα ήταν και αυτοί που δεν πολύ ασχολούνται με το Gaming και έτσι οι μισοί βρήκαν ευκαιρία με την μείωση κατά 100€ στην τιμή τους (300€ πλέον) να αγοράσουν και οι άλλοι μισοί με τις ανακοινώσεις να πουν αφού δεν είχα ως τώρα δεν πειράζει να περιμένω και λίγους μήνες ακόμα και να πάω είτε απευθείας στην νέα γενιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.