Apple: Πόσα μπορεί να βγάλει από κάθε iPad Pro;

Η Apple αφού ανέβασε τις ίντσες στα smartphones με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus πέρσι, φέτος λάνσαρε το γιγάντιο iPad Pro, το οποίο συζητούσαμε για πολύ καιρό. Όσον αφορά στο hardware τα reviews ήταν αρκετά θετικά, όμως το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο θα καταφέρει να πουλήσει η Apple.

Πριν ακόμη ανακοινωθεί το iPad Pro, οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα πουληθούν 4.5 με 5 εκατ. κομμάτια μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας του, ωστόσο τελικά οι προβλέψεις έχουν πέσει στα 2.5 με 3 εκατομμύρια κομμάτια.

Η RBC Capital Markets εκτιμά ότι η Apple θα κερδίζει γύρω στα 200 δολάρια για κάθε iPad Pro που πουλά. Αν λοιπόν καταφέρει να πουλήσει 3 εκατ., που είναι η ανώτερη πρόβλεψη, τότε θα βγάλει κέρδος 600 εκατ. δολάρια. Η τιμή του iPad Pro ξεκινά από 799 δολάρια.

Με το iPad Pro, η Apple επιχειρεί να δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις των tablet της, οι οποίες βρίσκονται χαμηλά. Διαθέτει στην αγορά τα iPad Air και Mini για τους απλούς χρήστες και το iPad Pro με Apple Pencil και πληκτρολόγιο, περισσότερο για επαγγελματίες.

Μιας και γίνεται λόγος για τις προβλέψεις του 4ου τριμήνου της Apple, γίνονται αναφορές στο αντίστοιχο τρίμηνο της Microsoft (Μάιος-Ιούλιος) κατά την διάρκεια του όπου η εταιρεία είχε βγάλει 888 εκατ. δολάρια κέρδη από τα Surface. Θυμίζουμε ωστόσο ότι ο Tim Cook δεν έβαλε το iPad Pro απέναντι στα Surface, αλλά στα Windows PC.

ipad pro sales, Apple: Πόσα μπορεί να βγάλει από κάθε iPad Pro;

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Σε αυτά τα λεφτά είναι αστείο να μην πάρει κάποιος full windows εφόσον βέβαια τα χειρίζεται με ποντίκι/πληκτρολόγιο.

tech21man

Να το πω?

Μου βγαζει τοση αντιπαθεια η φατσα του που πραγματικα σκοτωνει καθε μικρο επιθυμια να παρεις προιον της apple κατα καποιο τροπο.

Ενα ρε ουστ απο δω κατι…

nikmour

H αντιπάθεια μου προς την apple είναι γνωστή. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αποσύρει το ipad mini λόγω iphone plus και να βάλει full macOs στο ipad pro. Ακόμα και apple funboys στο the verge κράζουν την μειωμένη χρηστικότητα του ipad pro λόγω ios. Κρίμα γιατί είναι αξιόλογο προϊόν όπως τα περισσότερα προϊόντα που βγάζει. Η ms έμαθε το μάθημα της και βγάζει λιγότερα προϊόντα. Η apple το ξέχασε?

viel

ο χαζος καταναλωτης! “δεν αγοραζω απο αυτον επιδη δεν μου αρεσει η φατσα του!, επισης ειχα ακουσει οτι στο σχολειο εδερνε τα αλλα παιδακια οπως επισης οτι μυριζουν τα ποδια του!” ρε ουστ……

Darth

και γιατι να μην παρω macbook pro η καποιο full windows ? oeo

Βαγγέλης

Ωραίο το pro αλλα πλεον με σχεδόν τα μισά χρηματα υπάρχουν υβριδικά 13αρια windows tablets με intel core m επεξεργαστές.

alien

H ιδέα της apple χάθηκε όταν έφυγε από τη ζωή ο Steve Jobs

kosmasche

Ο,τι και να λέμε στα smartphones κορυφαία είναι η apple. Κι εγώ την έβριζα μέρα-νύχτα (έιχα μόνο samsung), αλλά τελικά πήρα το iphone 6s plus 64 gb και ησύχασα. Κορυφαία ποιότητα και πρεστίζ, βέβαια πολύ ακριβό, αλλά το καλό πληρώνεται.
Οσο για το Ipad pro, συμφωνώ ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα θα πιάσει πάτο λόγω της τιμής του.

Darth

@kosmasche αυτο με το prestij μόνο ΝΕΟΈλληνες το λένε καθώς νομίζουν οτι ανεβαίνει το image τους όταν αγοράζουν κάτι τέτοιο…

kosmasche

@Darth Επειδή δε με γνωρίζει ο φίλος, ανέφερα το prestige για την πλειοψηφία των κατόχων apple.
Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί η “μούρη”, διότι το iphone μου το κουβαλάω μέσα στην τσάντα και δεν το βγάζω παρά μόνο όταν θέλω να μιλήσω.
Μάλλον όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Darth

@Darth btw η αλεπού που λες (εμένα λογικά) εκεί που δουλεύει της δίνουν και ένα iphone το χρόνο και το πουλάει κάθε φορά και αγοράζει οι γουστάρει (και ναι εχω και εν 5s σαν second device επειδή είναι μικρο και χωράει στην πλαϊνή τσέπη )

και λόγο δουλειάς ελληνας για μενα (μας καλύτερα να πω) ειναι ο καλύτερος πελάτης καθώς το να πουλάει την μούρη είναι στο dna του… έτσι είναι και καλύτερος πελάτης καθώς σκάει ότι έχει και δεν έχει χωρίς δεύτερη σκέψη

btw: νεοέλληνας εννόησα όχι ελληνας (γιατί άλλος λαός ο ένας άλλος ο άλλος)

Darth

@kosmasche ήθελα να πω……….

Γιάννης

H Apple μπορεί να βγάλει πάρα πολλά , όσο υπάρχουν άσχετα από τεχνολογία άτομα που νομίζουν ότι πχ. το μέτριο 6S είναι πολύ καλό κινητό ενώ συγκρινόμενο με κορυφαίες ναυαρχίδες Android όπως το S6 και το Note 5 είναι κάποια χρόνια πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.