Anonymous: Επίθεση DDoS στην Τράπεζα της Ελλάδος

Οι Anonymous, είναι μια ομάδα χακτιβιστών που βρίσκεται στη δημοσιότητα κατά καιρούς από τις δράσεις της. Τελευταία φορά βρέθηκε στη δημοσιότητα κηρύσσοντας τον πόλεμο στον ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία δέχτηκε επίθεση την Τρίτη και όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, έριξαν την σελίδα της για 6 ώρες. Η επίθεση DDoS έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus, δηλαδή «Επιχείρηση Ίκαρος».

Ποιος ήταν όμως ο λόγος μιας τέτοιας επίθεσης; Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων, ήθελαν να “επιτεθούν σε παγκόσμια, διεφθαρμένα οικονομικά ινστιτούτα και οργανισμούς”.

Οι Αnonymous ανέφεραν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από Βραζιλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράν και Κίνα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Anonymous αναφέρουν: «Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο».

anonymous ddos bank of greece, Anonymous: Επίθεση DDoS στην Τράπεζα της Ελλάδος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

ακόμη με DDoS ασχολούνται οι χάκερς;πάει…χάλασαν κι αυτοί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.