Δευτέρα
11/06/2012

Facebook, Ο χάρτης της ψηφιακής χώρας που ορίζει το πιο δημοφιλές social network

Δεν είναι ανάγκη να επαναλάβουμε το πόσο επιτυχημένο είναι το Facebook, άλλωστε και εσύ που μας διαβάζεις τώρα το έχεις σε ένα tab του browser σου ανοιχτό και χαζεύεις τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει τα φιλαράκια σου από τα πρώτα μπάνια (ασπρίλα, αλλά θα έρθει και το μαύρισμα, υπομονή!). Εδώ σας παρουσιάζουμε το χάρτη της επέκτασης του δικτύου στον πλανήτη.

Με άνεση θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες του Facebook, καθώς εάν παρατηρήσετε τον χάρτη, θα δείτε ότι προφίλ στο Facebook έχουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ινδίας, της Αυστραλίας, ενός μέρους της Αφρικής και πάει λέγοντας. Στο χάρτη, όλος ο κόσμος είναι με μπλε χρώμα, με ορισμένα μέρη μόνο να διαφοροποιούνται. Τα στοιχεία για τη δημιουργία του χάρτη προέρχονται από το Google Trends, το Alexa και μας δείχνουν ότι το Facebook είναι η επιλογή σχεδόν των μισών από τους 2 δισεκατομμύρια χρηστών του Ίντερνετ στον κόσμο.

Το V Kontakte και το Odnoklassniki απευθύνονται στους κατοίκους της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα QZone, Tencent Weibo και e Sina Weibo είναι κινέζικα κοινωνικά δίκτυα, ενώ το Cloob, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο μιλάει περσικά και απευθύνεται στους Ιρανούς.

Facebook, Ο χάρτης της ψηφιακής χώρας που ορίζει το πιο δημοφιλές social network

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η enigma λέει:

    Το google+ το χει φάει η μαρμάγκα και το myspace;;;;

  2. Ο/Η TechviewGr λέει:

    Όντως που πήγαν αυτά??? χαχαχα

  3. Ο/Η tainia λέει:

    To google+ το χρησιμοποιούν στο Βόρειο πόλο όπως φαίνεται από το άσπρο χρώμα στο χάρτη!!! :p

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.