Πέμπτη
28/03/2013

Hyperiontest.gr, Εσύ πόσο γρήγορα τρέχεις στο ίντερνετ;

Το ΥΠΕΡΙΩΝ (Hyperiontest) είναι ένα καινοτόμο και εύχρηστο σύστημα μέτρησης της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, υπό τη μορφή ανοικτού κώδικα και αναπτύχθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε συνεργασία με το Measurement Lab Partnership (M-Lab).

Στόχος του M-Lab είναι να προάγει την έρευνα στα δίκτυα και να παρέχει στο ευρύ κοινό χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρυζωνική του σύνδεση, επεκτείνοντας τη διαφάνεια στο Διαδίκτυο.

www.hyperiontest.gr

Οι χρήστες, με τα εργαλεία του ΥΠΕΡΙΩΝ, έχουν τη δυνατότητα να:
• Μετρούν την ταχύτητα της ενσύρματης σύνδεσής τους.
• Γνωρίζουν το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων.
• Ελέγχουν εάν ο πάροχος περιορίζει κάποιες υπηρεσίες (π.χ. video streaming).
• Διεξάγουν περιοδικές μετρήσεις, αποτυπωμένες γεωγραφικά στο χάρτη της Ελλάδας, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της ποιότητας της σύνδεσής τους.

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ οι χρήστες μπορούν, μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς μετρήσεις, να:
• Συγκρίνουν την πραγματική με τη μέγιστη ταχύτητα, που η σύνδεσή τους θεωρητικά μπορεί να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.
Α• ξιολογούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τυχόν διαφοροποιήσεις στην απόδοση της σύνδεσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής).
• Διερευνούν εάν οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε μια εφαρμογή (Web) οφείλονται στη σύνδεσή τους ή στα συστήματα του παρόχου της εφαρμογής, ενώ μπορούν να εντοπίζουν τις αιτίες για τυχόν απότομη διακοπή της σύνδεσης.
• Συγκρίνουν την απόδοση ανάμεσα στην καλωδιακή (Ethernet) και την ασύρματη σύνδεση (WiFi).
Εντοπίζουν τυχόν παρεμβολές από την τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. τηλεόραση, USP, ηχείο) σε κοντινή απόσταση από το modem.
• Διαπιστώνουν πιθανή διαμόρφωση κίνησης (traffic shaping) από τους παρόχους ανάλογα με τα πακέτα, προκειμένου να ελέγξουν τον όγκο της κίνησης που προωθείται στο δίκτυο.

Hyperiontest

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Ας μην το δοκιμάσω καλύτερα, γιατί αν δείχνει πραγματικές ταχύτητες θα κλάψω στο τέλος

 2. Ο/Η Gvirginia λέει:

  Είναι καλό εργαλείο γιατί μπορείς να δεις τι παίζει σε κάθε περιοχή για να μη τρέχεις μετά.Εμένα πάντως όσο λέει το modem μου τόσο μου βγάζει, άρα πραγματικές ταχύτητες μετράει(δείχνει και τις θεωρητικές ταχύτητες). Επίσης έχει και μετρήσεις ping (όσο λένε μερικά παιχνίδια μου βγάζει 80-100ms).
  Εγώ ελπίζω να γεμίσει αυτό το σύστημα για να δούνε κάποιοι σε τι κατάσταση είναι το ίντερνετ στην Ελλάδα,πραγματικά για κλάματα…Μέχρι στιγμής μόνο έναν βρήκα με ταχύτητα ~43Mbps D/L (2.7 Mbps U/L) στα Γλυκά Νερά αχαχαχα.
  Να πω επίσης ότι για να σου περάσει την ταχύτητα στον χάρτη πρέπει να κάνεις 3 μετρήσεις με το NDT,περίπου 1 λεπτό η μία. Το Glasnost διαρκεί περίπου 8 λεπτά η μέτρηση,αλλά είναι προαιρετικό.

 3. Ο/Η marios λέει:

  Πολύ καλό ακούγεται και ίσως θα δούμε σε τι επίπεδο πραγματικά βρισκόμαστε.

  Ελπίζω να πιέσει το site τους πάροχους να δουν τα χάλια τους μήπως και απαλλαχτούμε πιο γρήγορα από το χαλκό.

 4. Ο/Η Vangelis λέει:

  Οι δικές μου μετρήσεις: σε 24αρα γραμμή
  Ταχύτητα Λήψης 14.2 Mbps
  Ταχύτητα Αποστολής 0.8 Mbps
  Απώλεια Πακέτων 0 %
  Χρόνος Απόκρισης 38 msec
  Χρονική Διακύμανση 30 msec Στατιστικά σε σύνολο 16 μετρήσεων

 5. Ο/Η telnet05 λέει:

  Σε εμενα δεν βγαζει καν την περιοχη που μενω….

 6. Ο/Η Yiannis λέει:

  Η πλατφόρμα είναι πραγματικά εξαιρετική και δίνει έγκυρα αποτελέσματα.
  Τα σύγκρινα με κατέβασμα από server του Μετσοβείου και είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κοντινά αποτελέσματα.Το πλεονέκτημα των μετρήσεων είναι ότι σου δίνει και επιπλέον πληροφορίες για την σύνδεση σου.Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.